ΦΡΕΝΤΜΠΕΡΓΚ: «ΕΝΑΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΕΣ»

Για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του στον Παναθηναϊκό μίλησε ο Γέσπερ Φρέντμπεργκ

Φρέντμπεργκ: «Ένας Παναθηναϊκός που θα στηρίζεται στους δικούς του παίκτες»

Ο νέος υπερπροπονητής της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού μίλησε στη δανέζικη «bold.dk» λέγοντας: «Είναι αλήθεια ότι υπέγραψα στον Παναθηναϊκό. Μαθαίνω την ομάδα τις τελευταίες έξι μέρες, οπότε είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω από κάθε άποψη. Έχω προσληφθεί ως επικεφαλής του προπονητικού επιτελείου, που σημαίνει ότι προΐσταμαι των προπονητών, τους επιβλέπω και τους επιμορφώνω για το μοντέλο που έχουμε σχεδιάσει. Ασφαλώς, είμαι περήφανος που ένα μέγεθος όπως ο Παναθηναϊκός με κάλεσε και είμαι ενθουσιασμένος για την ευκαιρία. Είναι ένα συναρπαστικό πρότζεκτ και έχουμε επίγνωση ότι το ζητούμενο είναι η επιτυχία».

Επιπλέον αναφέρθηκε στην τιμωρία από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και στην ανάγκη να στηριχθεί ο Παναθηναϊκός σε παίκτες από την Ακαδημία του. «Το συνολικό πρότζεκτ με δελεάζει και μου ακούστηκε ενδιαφέρον. Το προηγούμενο καλοκαίρι η UEFA τιμώρησε τον Παναθηναϊκό για παραβίαση του Financial Fair Play, που σημαίνει ότι η ομάδα είναι αναγκασμένη να αναπτύξει τους δικούς της παίκτες».

Παράλληλα, υποστήριξε πως η εμπειρία του στην Κύπρο και την Ομόνοια θα του φανεί χρήσιμη ενόψει στη νέα σελίδα της καριέρας του. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η περίοδος που εργάστηκα στην Κύπρο μου έκανε καλό. Εννοείται ότι θα χρειαστεί να προσαρμοστώ σε μερικές καταστάσεις και πρέπει να γνωρίζετε ότι η Ελλάδα διαφέρει από την Κύπρο. Η κουλτούρα διαφέρει, αλλά επωφελήθηκα από την εργασία μου στην Ομόνοια».

Σχετικά με το ενδεχόμενο να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός παίκτες από την πατρίδα του ο Φρέντμπεργκ ανέφερε ότι «Υπάρχει η πιθανότητα να δούμε Δανούς στον Παναθηναϊκό. Προς το παρόν δεν έχουμε δικαίωμα να πάρουμε ξένους, αλλά όταν τελειώσει η τιμωρία, ο τεχνικός διευθυντής και εγώ θα τσεκάρουμε ταλέντα και ίσως μερικοί μικροί να ταιριάξουν στα κριτήρια μας. Δεν είναι απίθανο να έρθουν Δανοί στον Παναθηναϊκό».

Ενώ τέλος σχετικά με τους στόχους που έχει στη νέα του ομάδα δήλωσε ότι «Σε γενικές γραμμές, θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα δυνατό ρόστερ με δικούς μας παίκτες και σίγουρα στοχεύουμε να επαναφέρουμε την ομάδα στην Ευρώπη. Ισχύει η τιμωρία της UEFA για τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, αλλά αυτό μας δίνει χρόνο να προετοιμάσουμε καλύτερα τους νεαρούς παίκτες».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 17 Ιουλίου