ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ο ΝΕΟΤΕΡΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Με μέσο όρο ηλικίας ακριβώς 23 ετών, ο φετινός Παναθηναϊκός κρατά το ρεκόρ επί επαγγελματικού ποδοσφαίρου, την ώρα που «μίκρυνε» κατά 3 χρόνια μέσα σε δύο σεζόν.

Παναθηναϊκός: Ο νεότερος της ιστορίας

Απ’ τη στιγμή που το ποδόσφαιρο έγινε επαγγελματικό, όλα έγιναν κάπως διαφορετικά. Ειδικά στο επίπεδο των απαιτήσεων, της πίεσης και των αναγκών των μεγάλων ομάδων. Όπως ο Παναθηναϊκός φυσικά. Η ανάδειξη παικτών απ’ τα τμήματα υποδομής έγινε δυσκολότερη, προτιμήθηκε η αγορά ποδοσφαιριστών γιατί θεωρήθηκε λιγότερο χρονοβόρα η διαδικασία για να καρπωθείς απ’ το ταλέντο τους. Κάτι που ίσχυε ακόμη και στους «πράσινους» που σαφώς ήταν η πρώτη Ελληνική ομάδα τέτοιου επιπέδου που έδωσε τόση σημασία στις ακαδημίες και είδε παιδιά από εκεί να γιγαντώνονται και να πετυχαίνουν τεράστιες επιτυχίες.

Συν τοις άλλοις, τα νιάτα σιγά σιγά μειώνονταν στο ρόστερ, η εμπειρία λόγω της ετοιμότητας και των παραστάσεων που δίνει η ηλικία, έγινε πλειοψηφία. Με τους νεότερους να είναι και λιγότεροι αριθμητικά και ταυτόχρονα λιγότερο σημαντικοί, αποτελώντας απλά εναλλακτικές λύσεις στις περισσότερες των περιπτώσεων. Όλα αυτά ανέβαζαν τον μέσο όρο ηλικίας του Παναθηναϊκού. Μέχρι φέτος τουλάχιστον…

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο του Λευτέρη Μπακολιά στην «ΠΡΑΣΙΝΗ» που κυκλοφορεί!

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου