ΔΩΝΗΣ: «ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ»

Ικανοποιημένος από την εικόνα που έχουν όλοι οι παίκτες του, μέχρι τώρα, στην προετοιμασία εμφανίστηκε μετά το 5-0 επί της Χους ο Γιώργος Δώνης.

Δώνης: «Πειθαρχημένοι και στο πλάνο της ομάδας»

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είδε την ομάδα του να παίρνει την πρώτη της φιλική νίκη, επικρατώντας 5-0 της Χους. Μπορεί ο αντίπαλος να ήταν χαμηλής δυναμικότητας, όμως, ο Γιώργος Δώνης έβγαλε τα δικά του συμπεράσματα. Όπως υποστήριξε, του άρεσε η σοβαρότητα της ομάδας και το γεγονός ότι οι παίκτες του παραμένουν συγκεντρωμένοι στο πλάνο που έχει η ομάδα από την αρχή της προετοιμασίας. Για άλλη μια φορά, όμως, επανέλαβε – με αποδέκτες κυρίως τους νέους σε ηλικία παίκτες της ομάδας που είναι αρκετοί – πως θέλει ακόμα περισσότερη συγκέντρωση και σοβαρότητα στην τελική προσπάθεια και να τελειώνουν ακόμα καλύτερα τις φάσεις.

«Για εμένα είναι πολύ σημαντικό να βλέπω ότι αυτά που κάνουμε στην προπόνηση, το έχω πει και στα παιδιά, όταν μιλάω σε κάποιο πρόσωπο απευθύνομαι στη θέση κι όχι στον παίκτη, άρα έχω απαίτηση αυτά που κάνουμε τα βλέπω και στην προπόνηση από τους ίδιους αλλά και στα παιχνίδια. Νομίζω πως είναι καλά αυτά τα φιλικά παιχνίδια γιατί σου δίνουν τη δυνατότητα να έχεις περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια σου, για να δούμε κάποια πράγματα που προσπαθούμε στο μεσοεπιθετικό κομμάτι», είπε αρχικά ο Γιώργος Δώνης και πρόσθεσε:

«Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ευχαριστημένος από τη σοβαρότητα, στο αμυντικό κομμάτι κατά πρώτο λόγο γιατί δεν δώσαμε τίποτα στον αντίπαλο. Στο επιθετικό είχαμε πολλά πράγματα, ανάμεσα στις ζώνες, στις αλλαγές παιχνιδιού, πολλά «1-2» γύρω από την αντίπαλη περιοχή. Απλώς αυτό που θα συστήσω πάλι στους νέους παίκτες είναι ότι όταν μας δίνονται τόσες φάσεις και κάνουμε τόσες καλές ενέργειες κοντά στην αντίπαλη περιοχή, εκεί πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί. Όχι επιπόλαιοι, ούτε υπερόπτες γιατί πρέπει να βάζουμε το γκολ με την πρώτη. Όχι με τη δεύτερη, ούτε με την τρίτη για να γίνουν καλοί και σοβαροί παίκτες στο μέλλον».

Όσο για το πόσο τον ικανοποιεί η ανταπόκριση των παικτών στην τακτική που θέλει να εφαρμόσει, απάντησε: «Νομίζω ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές που αυτή τη στιγμή συμμετέχουν στην προπόνηση τα πάνε πολύ καλά γιατί είναι πειθαρχημένοι και προσπαθούν να ακολουθήσουν το πλάνο της ομάδας».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 23 Ιουλίου