ΔΩΝΗΣ: «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΚΠΛΗΣΣΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ»

Ικανοποιημένος ο Γιώργος Δώνης με την εικόνα που είχε ο Παναθηναϊκός στο φιλικό με την Αντβέρπ.

Δώνης: «Τα παιδιά με εκπλήσσουν ευχάριστα»

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ηττήθηκε 2-1 από την Αντβέρπ, πλην όμως άφησε πάρα πολύ καλές εντυπώσεις. Ειδικότερα και τα νέα παιδιά που χρησιμοποίησε ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος τόνισε πως τα νέα παιδιά τον έχουν εκπλήξει πολύ ευχάριστα. Ο Έλληνας τεχνικός, υπογράμμισε πως ο στόχος του είναι να βγαίνουν σε κάθε φιλικό χρήσιμα συμπεράσματα για την κατάσταση στην οποία είναι ο Παναθηναϊκός και το πως η ομάδα θα διορθώσει τα ατομικά λάθη που μέχρι τώρα της έχουν κοστίσει τα τέρματα που έχει δεχθεί.

«Νομίζω ότι το βασικό είναι σε κάθε παιχνίδι, να βγάζουμε συμπεράσματα στο πως λειτουργεί η ομάδα. Είναι αλήθεια ότι περίμενα πως σε αυτό το φιλικό παιχνίδι θα είμαστε περισσότερο κουρασμένοι από το πρώτο, γιατί έχουν δουλέψει πάρα πολύ καλά τα παιδιά και έχουν βαρύνει τα πόδια, αλλά από την άλλη και σε αυτό το παιχνίδι για μεγάλο διάστημα ήμασταν αρκετά «δεμένοι» μεσοαμυντικά. Μετά τα πρώτα 15 λεπτά αρχίσαμε και είχαμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο να χτίσουμε το παιχνίδι μας και να κυκλοφορήσουμε τη μπάλα, αρχίσαμε να ελέγχουμε το παιχνίδι. Νομίζω ότι σε γενικές γραμμές βλέπω πως τα παιδιά προσπαθούν να κάνουν και επιθετικά και στην αμυντική μας λειτουργία αυτά που κάνουμε στην προπόνηση. Σίγουρα η κούραση παίζει τον ρόλο της. Είναι ένα κομμάτι που πρέπει όσο περνάει ο καιρός, που θα είμαστε και πιο καλοί στο 3-4-3, θα είμαστε καλοί κι από θέμα δυνάμεων, θα είμαστε πιο δυνατοί στις μονομαχίες, να αποφύγουμε γκολ τα οποία είναι πολύ εύκολα να αντιμετωπιστούν. Το ίδιο έγινε και με την Άλκμααρ, ήταν εύκολες φάσεις στα γκολ που δεχθήκαμε, έγινε και σήμερα», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Γιώργου Δώνη.

Όσο για το αν είναι φυσιολογικά τα ατομικά λάθη σε περίοδο προετοιμασίας, απάντησε: «Δεν το θεωρώ φυσιολογικό γιατί όταν είναι μια μονομαχία στον αέρα και αντί να πηδήξει ένας παίκτης, πηδάμε δυο με συνέπεια να μην υπάρχει κάλυψη, μπορεί να οφείλεται στην κούραση και το μυαλό να μην λειτουργεί σωστά, αλλά οι τρεις κεντρικοί μας αμυντικοί όποιοι κι αν είναι, είτε νέοι σε ηλικία είτε είναι πιο έμπειροι, είναι πολύ βασικό για το δικό μας το παιχνίδι να λειτουργήσουν σωστά. Νομίζω ότι με το πέρασμα του χρόνου θα τα καταφέρουμε».

Αναφορικά με την εμφάνιση του Στάικου, τόνισε: «Δεν θέλω να μιλήσω ατομικά, δεν πρόκειται να μιλήσω ατομικά και είναι κάτι που το αποφεύγω. Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι πως είτε είναι ο Πασχάλης, είτε είναι ο Κουντουριώτης, είτε ο Πίσπας, είτε ο Ρεγκάκος – αν τους αναφέρω θα είναι η μισή ομάδα – όλα αυτά τα νέα παιδιά, εμείς έχουμε έναν σημαντικό στόχο. Το πως θα εξελιχθούν αυτά τα παιδιά. Τους είπα και την πρώτη ημέρα ότι δεν είναι εδώ απλά για την προετοιμασία αλλά για να διεκδικήσουν. Νομίζω ότι η πόρτα για αυτά τα παιδιά, όποιος εξελίσσεται πιο γρήγορα, θα είναι ανοικτή, όποιος εξελίσσεται πιο αργά, θα έρθει πιο αργά και η ευκαιρία τους. Νομίζω όμως ότι τα παιδιά με εκπλήσσουν ευχάριστα».

Τέλος, για την πρώτη εμφάνιση του Χατζηθεοδωρίδη, απάντησε: «Ήταν καλά γιατί έκανε προετοιμασία, είχε παίξει και σε δυο φιλικά παιχνίδια. Του είχα πει από χθες ότι θα μπει για είκοσι λεπτά, ήρθε ο τραυματισμός του Ινσούα και μπήκε νωρίτερα. Το βλέπετε και στην προπόνηση και στο ξενοδοχείο ότι υπάρχει καλό κλίμα και τον Ηλία θα τον βοηθήσουμε και αυτόν να προσαρμοστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 22 Απριλίου