ΔΩΝΗΣ: «ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ»

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε για την απόφαση του ο Παναθηναϊκός να δώσει μόνο δυνατά φιλικά την περίοδο της προετοιμασίας.

Δώνης: «Από την αρχή στα δύσκολα, να καταλάβουν πως υπάρχουν απαιτήσεις»

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του «τριφυλλιού» μετά το πρώτο με την Άλκμααρ...

Ποια είναι τα πρώτα συμπεράσματα που βγάλατε χρησιμοποιώντας όλους τους παίκτες;

"Πρώτα από όλα, συνολικά ήθελα δυνατά φιλικά παιχνίδια. Το αποφασίσαμε μαζί με τον Νίκο Νταμπίζα γιατί πρέπει να περάσουν κάποια μηνύματα στους ποδοσφαιριστές. Ότι θα μπουν κατευθείαν στα δύσκολα. Το έχω πει από την πρώτη ημέρα, ότι οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να ξεχάσουν την περσινή σεζόν. Έκαναν σημαντικά πράγματα, προσπάθησαν σκληρά αλλά για εμένα, επειδή έχω υπάρξει ποδοσφαιριστής, όταν υπάρχουν δικαιολογίες ο ποδοσφαιριστής δεν φτάνει τα όριά του και δεν τα ξεπερνάει.

Άρα, λοιπόν, ο πρώτος και βασικός λόγος που επιλέξαμε αυτά τα φιλικά ήταν να μπουν κατευθείαν στα δύσκολα, να καταλάβουν πως υπάρχουν απαιτήσεις είτε από τους έμπειρους, είτε από τους μικρούς. Αυτό το έχω πει και στους μικρούς, το είπα και σήμερα, δεν είναι εδώ για να είναι ικανοποιημένοι που απλά συμμετέχουν στην προετοιμασία αλλά κάποιοι από αυτούς για να βελτιωθούν και να συμμετέχουν στην ομάδα.

Εμείς είχαμε λίγο χρόνο προετοιμασίας, δυο εβδομάδες, για να βελτιωθούμε και να παίξουμε απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο που σε μια εβδομάδα παζει Europa League. Είδα σημαντικά πράγματα, ήμασταν σοβαρή ομάδα, εφαρμόσαμε πρώτη φορά το 3-4-3 και το 5-4-1 σε άμυνα, λογικό είναι να υπάρξουν πράγματα θετικά και πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν. Για αυτό άλλωστε υπάρχει η προετοιμασία και τα φιλικά παιχνίδια.

Σε γενικές γραμμές αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είμαστε μια σοβαρή ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο κι αυτό που θα ήθελα να δω λίγο περισσότερο, παρότι κλέψαμε πολλές φορές τις μπάλες στον χώρο του κέντρου κι είχαμε καλό τρανζίσιον για να φτάσουμε στην αντίπαλη περιοχή, οι επιλογές μας έξω από την περιοχή του αντιπάλου δεν ήταν καλές κι εκεί είναι ένα κομμάτι που πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε".

Έχετε ένα δύσκολο έργο, να παίξετε και τον ρόλο του παιδαγωγού, πόσο δύσκολο είναι αυτό;

"Το έλεγα τώρα στους συνεργάτες μου, εγώ είμαι χαρούμενος γιατί μου αρέσει να μπορώ να βοηθήσω και να επεμβαίνω ως προπονητής αλλά και ως ένας άνθρωπος που θα τους καθοδηγήσει έτσι ώστε να υπάρχουν ευκαιρίες τα νέα παιδιά να εξελιχθούν και να διεκδικήσουν το όνειρό τους. Νομίζω ότι αυτό γίνεται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, απέναντι στους νέους ποδοσφαιριστές στις καλές ομάδες και δεν θα πρέπει να γίνεται απλώς όταν υπάρχουν προβλήματα. Νομίζω πως προπονητικά έχω αποδείξει πως είτε υπάρχουν προβλήματα, είτε όχι, αγαπάω τους νέους παίκες".

Συνεπώς θα υπήρχαν κάποιες ίδιες επιλογές ακόμα κι αν ήταν καλύτερη η κατάσταση στον Παναθηναϊκό;

"Σίγουρα θα υπήρχε μεγαλύτερη ποιότητα στην ομάδα, θα είχαν γίνει κάποιες μεταγραφές, αλλά σίγουρα κάποιοι από αυτούς τους νέους παίκτες θα είχαν συμμετοχή στην ομάδα για να διεκδικήσουν να πάρουν χρόνο".

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου