ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΑΜΚ ΤΩΝ 20 ΕΚ. ΕΥΡΩ

Στη ΓΣ που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής προκηρύχθηκε κανονικά η αύξηση Μετοχικού κεφαλαίου της τάξης των 20 εκατομμυρίων ευρώ

Παναθηναϊκός: Κανονικά η ΑΜΚ των 20 εκ. ευρώ

Κανονικά τελικά προκηρύχθηκε στη σημερινή ΓΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός η ΑΜΚ ύψους 20 εκ. ευρώ μέχρι τις 31 Ιουλίου με προτεραιότητα να έχουν οι παλιοί μέτοχοι και μέχρι τις 23 Αυγούστου όποιος νέος θέλει αν δεν έχει καλυφθεί.  Από εκει και πέρα όπως αναφέρει η ανακοίνωση ο Γιάννης Αλαφούζος θα καλύψει την αύξηση Μετοχικού κεφαλαίου.

Βέβαια οι απορίες που εκφράστηκαν από όσους βρέθηκαν εκεί είχαν να κάνουν με το γιατί αφού βάζει τα 20 εκατομμύρια ευρώ γιατί δεν τα έβαλε νωρίτερα για να μην τιμωρηθεί η ομάδα και να μπορέσει να πάρει άδεια και να έχει τις κυρώσεις που υπάρχουν ήδη. Αποφασίστηκε, επίσης, να μην υπάρξει καμία αλλαγή στο ΔΣ, καθώς οι όποιες αλλαγές θα γίνουν εφόσον αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς στην ΠΑΕ.

Παράλληλα συζητήθηκαν εκτός ημερήσιας διάταξης οι συμβάσεις της ΠΑΕ για τη Λεωφόρο τις οποίες καταψήφισε ο Ερασιτέχνης και η Παναθηναϊκή συμμαχία αλλά πέρασαν λόγω πλειοψηφίας των υπολοίπων.

Το παρών στην Γενική Συνέλευση έδωσαν τα μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη Παναγιώτης Μπόμης μαζί με τη δικηγόρο Μαργαρίτα Θάνου. Παράλληλα παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, Τατιάνα Πιτυχούτη, Θεόδωρος Μαραγκουδάκης, Πέτρος Κανταρέλης και Ιωάννης Αλεβίζος. Από την πλευρά του ο Γιάννης Αλαφούζος εκπροσωπήθηκε από τον Στράτο Σωπηλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γ.Σ. της ΠΑΕ η οποία αποφάσισε:

(α) Tην διεξαγωγή αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι του ποσού των 20.000.000 ευρώ  με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων μέχρι την 31/7/2018  & με ημερομηνία καταβολής του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι την 23/8/2018.

Ο μέτοχος Iωάννης  Αλαφούζος εξέφρασε την  δέσμευσή του να καλύψει και την νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με το ποσόν των €20εκ, στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης της συμφωνίας όπως αναλυτικά ανέφερε και σε χθεσινή δήλωση του.

(β) Δεδομένου ότι η συμφωνία μεταβίβασης των μετοχών προς τον κ. Πιεγκμποσαντ δεν έχει ολοκληρωθεί η Γ.Σ. αποφάσισε ότι δεν συντρέχει στο παρόν χρονικό σημείο λόγος αντικατάστασης του Δ.Σ. η οποία θα γίνει από τον επενδυτή αφού αποκτήσει την κυριότητα των μετοχών.

(γ) Εγκρίθηκαν οι συμβάσεις της ΠΑΕ από 1-7-2017 έως 30-6-2018 με μειοψηφία της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΥΜΑΧΙΑΣ 2012 και του ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ Π.Α.Ο., οι οποίοι καταψήφισαν όλες τις συμβάσεις και ιδιαίτερα τις συμβάσεις με τον ερασιτέχνη.

Η Γ.Σ. θα επικυρώσει και επίσημα την απόφασή της περί ΑΜΚ την Τρίτη 10/7/2018 αφού ολοκληρωθούν και τυπικά οι γραφειοκρατικές διαδικασίες της προηγούμενης αύξησης.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 21 Ιουλίου