ΣΙΛΑ: «ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ ΣΚΛΗΡΑ ΑΝ ΚΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ»

Ο Γιακούμπα Σιλά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βέλγιο, αναφέρθηκε στη θητεία του στον Παναθηναϊκό.

Σιλά: «Στον Παναθηναϊκό δουλεύαμε σκληρά αν κι απλήρωτοι»

Στο πρώτο μισό της περιόδου 2017-2018, ο Γιακούμπα Σιλά αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό με τη μορφή δανεισμού από τη Ρεν. Τα οικονομικά προβλήματα του «τριφυλλιού», ουσιαστικά απομάκρυναν τον άσο από το Μάλι που συνέχισε την καριέρα του στο Βέλγιο και τη Μαλίν. Ο Σιλά σε συνέντευξη που παραχώρησε, αναφέρθηκε στις συνθήκες που επικρατούσαν στον Παναθηναϊκό στο διάστημα που ήταν στην ομάδα.

Πως βρέθηκες να παίζεις στο Βέλγιο;

«Ήρθα στο Βέλγιο αφού τερμάτισα τον δανεισμό μου στον Παναθηναϊκό επειδή δεν πληρωνόμουν. Εδώ μπόρεσα να ανακαλύψω ένα πρωτάθλημα το οποίο ήταν διαφορετικό με αυτά που αγωνιζόμουν στο παρελθόν. Δυστυχώς η ομάδα μου, η Μέχελεν, υποβιβάστηκε στο τέλος της σεζόν. Ήταν σε δύσκολη θέση πριν έρθω εγώ άλλωστε. Οπότε κάνοντας έναν απολογισμό της σεζόν, ήμουν στο πρώτο διάστημα στον Παναθηναϊκό, ένα μεγάλο κλαμπ με σπουδαία ιστορία που έπαιζε στην Ευρώπη και κατέληξα σε μια ομάδα που υποβιβάστηκε στο Βέλγιο».

Ποια συγκεκριμένα ήταν τα προβλήματα στον Παναθηναϊκό;

«Υπήρχαν θέματα που είχαν να κάνουν με τη πληρωμή των μισθών μου. Βέβαια είναι ένα σπουδαίο κλαμπ και οι άνθρωποι εκεί είναι πραγματικά υπέροχοι και συνεχίζουν να δουλεύουν παρά τα οικονομικά προβλήματα. Είτε πρόκειται για τους φυσιοθεραπευτές, είτε το τεχνικό τιμ, δεν θα καταλάβεις ότι δεν πληρώνονται. Κάθε πρωί έδιναν το 100% στην δουλειά τους. Ήταν εξαιρετικοί.

Η φιλοσοφία τους δεν είναι να παραπονεθούν και αυτό το βρίσκω εκπληκτικό. Πέρα από το θέμα με τους μισθούς όλα πήγαιναν υπέροχα. Δυστυχώς έπρεπε να φύγω τον Δεκέμβριο επειδή έπρεπε να κοιτάξω το μέλλον μου καθώς δεν υπήρχε περίπτωση το κλαμπ να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς μου λόγω των οικονομικών προβλημάτων παρά το γεγονός ότι έπαιξα σε όλα τα παιχνίδια από τη στιγμή που πήγα στην ομάδα».

Οπότε αυτή η φιλοσοφία ήταν κάτι νέο για σένα;

«Γνώριζα για την φιλοσοφία που είχαν οι Τούρκοι, οι Άγγλοι και οι Γάλλοι αλλά αυτό ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό. Οι Έλληνες πραγματικά δεν παραπονούνται. Κάνουν περισσότερα απ' όσα χρειάζεται και συνεχίζουν. Είναι κρίμα που η ομάδα ταλανίστηκε από τέτοια προβλήματα επειδή είχαμε μια ποιοτική ομάδα. Είχαμε παίξει στην αρχή της σεζόν και στην Ευρώπη κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο».

Και πως ήρθε η μεταγραφή σου στη Μέχελεν;

«Τον περασμένο Δεκέμβριο επικοινώνησαν με τους ανθρώπους της Ρεν λέγοντας τους πως ήθελα να φύγω από τον Παναθηναϊκό επειδή το μέλλον μου ήταν αβέβαιο και ήθελα να βρεθεί μια λύση που θα ικανοποιούσε και τους δυο. Το κλαμπ το δέχτηκε και ο πρόεδρος μου είπε ότι αν έβρισκα μια ομάδα που θα με ήθελε θα μπορούσα να πάω και πάλι δανεικός. Πήγα στο Παρίσι και καθώς περίμενα για το τι θα γίνει η διοίκηση της Ρεν άλλαξε τη στάση της και ήθελε να με πουλήσει. Τότε βρέθηκα σε μια δύσκολη κατάσταση καθώς έπρεπε να βρω μια νέα πρόσκληση στη καριέρα μου και μια ομάδα που θα με αγόραζε. Κάτι δύσκολο επειδή το αρχικό πλάνο δεν ήταν να φύγω μόνιμα από τη Ρεν.

Υπήρξε ενδιαφέρον από δυο συλλόγους του Βελγίου και την Αμιέν. Η προοπτική του να πάω δανεικός δεν ενδιέφερε τη Ρεν. Η πρόταση της Αμιέν ήταν ενδιαφέρουσα αλλά τελικά δεν έφτασε μέχρι το τέλος. Από το Βέλγιο με προσέγγισαν η Έουπεν και η Μέχελεν με τις δυο ομάδες να δίνουν 750.000 ευρώ στη Ρεν και στο τέλος ο πρόεδρος με άφησε να φύγω.

Άλλωστε αν δεν έφευγα θα έμενα ουσιαστικά άνεργος για κάποιους μήνες. Αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός δεν έπαιρνε την ευθύνη για να με αποπληρώσει για όλη τη σεζόν και η Ρεν δεν είχε την υποχρεώσει να με πληρώσει για τους επόμενους έξι μήνες, όταν επέστρεψε ακόμα αν και είχα συμβόλαιο μαζί του. Μου είπαν ότι πρέπει να βρούμε μια λύση που να ικανοποιεί όλες της πλευρές».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 16 Ιουλίου