ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ…

Η άφιξη του Πιεμπονγκσάντ φαίνεται πως δρομολογεί εξελίξεις, όμως, δεν είναι καθόλου βέβαιο πως οι διαδικασίες θα «τρέξουν» για την αλλαγή σκυτάλης στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Παναθηναϊκός: Ο χρόνος και το χρήμα…

Στην Αθήνα είναι από το απόγευμα της Τρίτης (03/07) ο Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ, έτσι ώστε να προχωρήσει το θέμα της αλλαγής ιδιοκτησίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με την αποχώρηση του Γιάννη Αλαφούζου και την έλευση της Pan Asia που εκπροσωπείται από τον Ταϊλανδό «broker». Οι πληροφορίες αναφέρουν πως την Τετάρτη (04/07) ο Πιεμπονγκσάντ θα έχει ραντεβού με τον Γιάννη Αλαφούζο, έτσι ώστε να ρυθμιστούν κι οι τελευταίες λεπτομέρειες για να προχωρήσει το «deal» και να προκηρυχθεί κανονικά η ΑΜΚ ύψους 20 εκατ. ευρώ στη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής.

Τις τελευταίες ώρες υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει ακόμα και αναβολή της ΓΣ αν δεν έχουν καταλήξει Αλαφούζος και Πιεμπονγκσάντ σε οριστική συμφωνία. Αυτό σημαίνει πως θα χαθεί κι άλλως πολύτιμος χρόνος, αφού η επαναληπτική ΓΣ θα προκηρυχθεί για τις 17 Ιουλίου και τότε θα προκηρυχθεί και η ΑΜΚ για να μπουν τα 20 εκατ. ευρώ και να αλλάξει χέρια η ΠΑΕ.

Την ίδια ώρα, από το περιβάλλον της ΠΑΕ διαρρέεται πως οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου μπορούν να διαρκέσουν από τέσσερις ως και πέντε μήνες. Καταλαβαίνει, λοιπόν, κανείς πως αν αυτό γίνει πράξη και στην περίπτωση της ΑΜΚ που θα προκηρυχθεί για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα για το «τριφύλλι». Διότι ούτε χέρια θα αλλάξει η ΠΑΕ, ούτε θα μπουν χρήματα στα ταμεία της ομάδας για να καλυφθούν βασικές τις ανάγκες.

Αν αυτό συμβεί, και δεν καλυφθεί άμεσα το ποσό των 20 εκατ. ευρώ, τότε θα πρέπει τις ανάγκες της ομάδας να καλύψει η διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου. Κάτι που με βάση τα όσα είδαμε στους τελευταίους μήνες της δικής του «διακυβέρνησης» στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα συμβεί. Συνεπώς φαίνεται πως τόσο για τον Γιάννη Αλαφούζο όσο και για τον Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ η ρήση «ο χρόνος είναι χρήμα» δεν φαίνεται να έχει και τόσο μεγάλη σημασία.

Εκτός αν όλα τα παραπάνω διαψευστούν και στην ΓΣ της Παρασκευής υπάρξει απαρτία και προκήρυξη της ΑΜΚ, που θα σημαίνει και συμφωνία των δυο πλευρών, για να ακολουθήσει άμεση κάλυψη των 20 εκατ. ευρώ σε διάστημα πολύ μικρότερο του μέγιστου που επιτρέπει ο νόμος (4 με 5 μήνες) και προχωρήσει κανονικά η αλλαγή σκυτάλης στην «πράσινη» ΠΑΕ…

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 24 Ιουλίου