ΠΙΕΓΚΜΠΟΝΣΑΝΤ: «ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ...»

Ο Παϊρότζ Πιεγκμπονσάντ παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη και μίλησε για το πλάνο που έχει για τον Παναθηναϊκό.

Πιεγκμπονσάντ: «Το πλάνο μου για τον Παναθηναϊκό...»

Ο Ταϊλανδός επενδυτής μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και μεταξύ άλλων ανέφερε... 

«Είχαμε μία πολύ καλή συζήτηση με τον ιδιοκτήτη και δείχνει πολύ μεγάλη στήριξη στο πλάνο που του έχουμε παρουσιάσει. Ξέρουμε ότι το να επενδύεις στο ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολο. Πρέπει να καταλαβαίνεις, πρέπει να ξέρεις πώς να προετοιμάζεσαι, να έχεις αυτοπεποίθηση για την ομάδα και τους παίκτες. 

Αυτό είναι το Νο1. Για μένα στο ποδόσφαιρο, το αποτέλεσμα είναι το πιο σημαντικό. Πρέπει να νικάς, να νικάς, να νικάς και τίποτε άλλο. Αν χάνεις και χάνεις συνέχεια, όποιο κι αν είναι το πρότζεκτ σου δεν θα μπορέσεις ποτέ να φτιάξεις μία ομάδα με αυτοπεποίθηση. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα με τη μία. Χρειάζεσαι ένα πλάνο μεγάλης διάρκειας, με χτίσιμο μίας πολύ καλής ακαδημίας, με χτίσιμο ταλαντούχων παικτών. Θέλουμε όλοι να το στηρίξουν αυτό, για να διασφαλίσουμε ότι το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού θα τον επαναφέρει εκεί που πρέπει να είναι σαν μεγάλο κλαμπ. Δεν μπορώ να υποσχεθώ, αλλά θεωρώ ότι είμαστε τυχεροί που έχουμε μία καλή σχέση με τον τωρινό ιδιοκτήτη. Υποστήριξε απόλυτα το πλάνο, του αρέσει πολύ η ιδέα και ευελπιστώ πως και η Kυβέρνηση θα στηρίξει αυτό το σχέδιό μας. 

Προσπαθούμε να ετοιμάσουμε τα πάντα μέσα στον Ιούνιο. Αν μπορούμε να το ολοκληρώσουμε αυτό πριν απ’ τα μέσα Ιουνίου, αυτό θα ήταν ιδανικό. Αλλά ξέρετε, για να κάνεις το due diligence (σ.σ. διαδικασία συλλογής και ανάλυσης στοιχείων και πληροφοριών για να βοηθηθεί ο αγοραστής στην απόφασή του κατά πόσο θα πρέπει να προχωρήσει στην εξαγορά μιας επιχείρησης) είναι κάτι πολύπλοκο. Κι όταν έχεις μία κατάσταση, όπου το κλαμπ είναι σε δύσκολη θέση, πρέπει να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει πως δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα με τη μία. 

Αλλά χρειαζόμαστε μία δυνατή ηγεσία, χρειαζόμαστε ένα δυνατό περιβάλλον, χρειαζόμαστε έναν καλό ποδοσφαιρικό διευθυντή. Όλοι όσοι εργαστούν στην ομάδα, πρέπει να έχουν την ίδια συγκέντρωση, τον ίδιο στόχο. Και πιστεύω, απ’ την εμπειρία 40 χρόνων που έχω πλέον στο ποδόσφαιρο, τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά αν επικεντρωθείς στον στόχο σου και έχεις εμπιστοσύνη σ’ αυτό, όλα μπορούν να επιλυθούν και μπορείς να φτιάξεις κάτι διαφορετικό. 

Αλλά για μένα ο Παναθηναϊκός είναι ένας απ’ τους στόχους που έχω για να πετύχω. Και με καλή διάθεση όλα τα κλαμπ να δουλέψουμε μαζί για να δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα μέλλον για τη Superleague και την ποδοσφαιρική παραγωγή της Ελλάδας. Όταν κοιτάζεις τις πέντε μεγάλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις της Ευρώπης, την Αγγλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Γαλλία και βλέπεις να μονοπωλούν τα μερίδια απ’ τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τις διαφημίσεις και τις χορηγίες, αναρωτιέσαι “τι κάνουμε σήμερα;”. Πρέπει να παλέψεις για να φτάσεις σε μεγαλύτερο επίπεδο, στο level A. Αν δεν το πετύχεις, όλοι όσοι επενδύουν σ’ αυτό χάνουν λεφτά και η όλη παραγωγική διαδικασία πέφτει και πέφτει και πέφτει… Πρέπει κάθε κλαμπ να χτίσει πάνω σ’ αυτό το επίπεδο. Κι αν το κάνεις μπορείς να ξοδέψεις περισσότερα λεφτά και να πάρεις καλούς παίκτες. Αν ένας καλός παίκτης βλέπει αυτό το επίπεδο, δεν θα καθίσει στην Ελλάδα, θα πάει κάπου αλλού. Γιατί το επίπεδό σου, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό είναι ένα πραγματικά σοβαρό θέμα που θα πρέπει να μας απασχολήσει. Πως θα μπορέσουμε να πείσουμε έναν παίκτη, πως η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει στο μέλλον ένα μέρος της ποδοσφαιρικής παραγωγής. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα σε μία μέρα. Πρέπει όμως να προσπαθήσεις. Αν δεν προσπαθήσεις, δεν έχεις όραμα».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο, 25 Μαίου