ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΑΔΕΙΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Διαβάστε τους λόγους που ο Παναθηναϊκός δεν πήρε άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα…

Για αυτά δεν πήρε άδεια ο Παναθηναϊκός

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ, έγινε επίσημα γνωστό πως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν πήρε άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά οι «πράσινοι» δεν πήραν άδεια «λόγω μη εκπλήρωσης των άρθρων 48, 49, 50 και 52 το Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017)».

Στο άρθρο 48 αναφέρεται μεταξύ άλλων πως: «Χρηματοοικονομικές καταστάσεις ενδιάμεσης περιόδου». Αυτές αποτελούνται από: «α) έναν ισολογισμό από το τέλος της ενδιάμεσης περιόδου και ένα συγκριτικό ισολογισμό από το τέλος του αμέσως προηγούμενου πλήρους οικονομικού έτους. β) κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσης της ενδιάμεσης περιόδου, με συγκριτικές καταστάσεις αποτελεσμάτων χρήσης για τη συγκριτική ενδιάμεση περίοδο του αμέσως προηγούμενου οικονομικού έτους. γ). κατάσταση ταμειακών ροών της ενδιάμεσης περιόδου, με συγκριτική δήλωση για τη συγκριτική ενδιάμεση περίοδο του αμέσως προηγούμενου οικονομικού έτους. δ) σαφή προσαρτήματα».

Στο άρθρο 49, αναφέρεται: «Μη ληξιπρόθεσμες οφειλές προς άλλες ομάδες». «Ο σύλλογος που καταθέτει φάκελο πρέπει ν’ αποδείξει ότι μέχρι την 31η Μαρτίου που προηγείται της περιόδου αδειοδότησης, δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς άλλες ομάδες, ως αποτέλεσμα μετεγγραφών που προέκυψαν πριν από την παρελθούσα 31 Δεκεμβρίου».

Στο άρθρο 50 αναγράφεται μεταξύ άλλων: «Μη ληξιπρόθεσμες οφειλές προς εργαζόμενους». Εργαζόμενοι θεωρούνται οι παίκτες και το προπονητικό τιμ. Όχι για παράδειγμα οι μάνατζερ των ποδοσφαιριστών ή οι υπάλληλοι στην ΠΑΕ. «Η εκάστοτε ομάδα πρέπει ν’ αποδείξει ότι μέχρι την 31 Μαρτίου που προηγείται της περιόδου αδειοδότησης, δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους εργαζόμενούς της ως αποτέλεσμα συμβατικών ή νόμιμων υποχρεώσεων που προέκυψαν πριν από την παρελθούσα 31η Δεκεμβρίου».

Τέλος, στο άρθρο 52 προβλέπονται τα μελλοντικά χρηματοοικονομικά στοιχεία. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει πως η εταιρία θα πρέπει να δείξει ότι είναι βιώσιμη. Όπως περιγράφεται χαρακτηριστικά στο άρθρο:

«Η ομάδα πρέπει να συντάσσει και υποβάλλει μελλοντικά χρηματοοικονομικά στοιχεία προκειμένου να αποδείξει στην ΕΠΟ ότι μπορεί να εξακολουθήσει ως βιώσιμη επιχείρηση  έως το τέλος της περιόδου αδειοδότησης.

Αν κάποια υποψήφια εμφανίζεται ότι εμπίπτει σε κάποια από τις περιπτώσεις που περιγράφονται από το δείκτη 1 ή 2, τότε θεωρείται ότι έχει υποπέσει σε παραβίαση του δείκτη:

Δείκτης 1: Βιώσιμη επιχείρηση.

Η έκθεση του ορκωτού ελεγκτή σε σχέση με τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις ή τις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις που υποβλήθηκαν, συμπεριλαμβάνει έμφαση ουσίας ή επιφυλακτικό πόρισμα / γνωμάτευση σε σχέση με τη βιώσιμη επιχείρηση.

Δείκτης 2: Αρνητική καθαρή θέση.

Οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις που υποβλήθηκαν, γνωστοποιούν καθαρή θέση παθητικού (αρνητική καθαρή θέση) η οποία έχει επιδεινωθεί σε σχέση με το συγκριτικό ποσό κατά την προηγούμενη καταστατική ημερομηνία κλεισίματος».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου