ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ – ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ!

Ο Παναθηναϊκός δεν θα υποβιβαστεί επειδή δεν πήρε άδεια, οι περιορισμοί που θα ισχύουν όμως για την επόμενη αγωνιστική περίοδο… σοκάρουν!

Περιορισμοί – ΣΟΚ για τον Παναθηναϊκό!

Στο ΔΣ της Super League, αποφασίστηκε την Πέμπτη (03/05) η αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν καταφέρνουν να πάρουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Μια απόφαση που θα επικυρώσει τυπικά το ΔΣ της ΕΠΟ, ωστόσο, αντί του υποβιβασμού ισχύουν συγκεκριμένες ποινές – περιορισμοί για τους μη αδειοδοτημένους.

Κανονισμοί που… σοκάρουν και που θα φέρουν μεγάλες δυσκολίες στον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα ξεκινήσει και με -6 το νέο πρωτάθλημα, τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Πρώτα από όλα, λοιπόν, η ομάδα που δεν παίρνει άδεια μπορεί να αποκτήσει απεριόριστους Έλληνες ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών. Στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, μπορεί να πάρει μόνο έναν ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών, είτε Έλληνα, είτε ξένο. Στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, η ομάδα μπορεί να αποκτήσει μόνο έναν Έλληνα άνω των 23 ετών και κανέναν ξένο. Η ομάδα μπορεί να πραγματοποιήσει μόνο δυο ανανεώσεις συμβολαίων παικτών άνω των 23 ετών ανεξαρτήτως εθνικότητας. Οι δυο ανανεώσεις είναι για όλη τη σεζόν, δηλαδή μπορούν να γίνουν κι οι δυο είτε το καλοκαίρι, είτε τον Γενάρη ή να γίνουν μια και μια…

Τα ζόρια… συνεχίζονται καθώς σε αυτές τις ανανεώσεις συμβολαίων, η ομάδα δεν μπορεί να κάνει αύξηση αποδοχών στους παίκτες. Στις νέες μεταγραφές, επίσης, τα συμβόλαια δεν μπορούν να ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ ενώ σε κάθε μεταγραφή ή δανεισμό, απαγορεύεται να δίνονται χρήματα σε άλλη ομάδα. Επίσης, οι δανεισμοί παικτών λογίζονται ως μεταγραφές. Δηλαδή αν ο Παναθηναϊκός πάρει παίκτη άνω των 23 ετών, Έλληνα ή ξένο, με τη μορφή δανεισμού, τότε δεν μπορεί να πάρει άλλων παίκτη με αυτές τα χαρακτηριστικά…

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο, 23 Μαρτίου