ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟ ATHENS ALIVE»

Τι είπε ο υφυπουργός αθλητισμού για τον Παναθηναϊκό, την προοπτική του «Athens Alive» αλλά και τις ευθύνες που πρέπει να αναλάβει ο Γιάννης Αλαφούζος.

Βασιλειάδης: «Εξαιρετικά σοβαρή πρόταση το Athens Alive»

Μεγάλη συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» παραχώρησε ο Γιώργος Βασιλειάδης. Ο υφυπουργός αθλητισμού μίλησε μεταξύ άλλων και για τον Παναθηναϊκό και την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, υπογραμμίζοντας πως έχουν γίνει πολύ σοβαρά λάθη στο «τριφύλλι» αλλά και πως ο Γιάννης Αλαφούζος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην προοπτική του «Athens Alive» χαρακτηρίζοντας πολύ σοβαρή την πρόταση που έχει γίνει, ενώ τόνισε πως θεσμικά η κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό.

Συγκεκριμένα για το πρότζεκτ που θέλουν να «τρέξουν» οι επενδυτές που έχει φέρει στην Ελλάδα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο υφυπουργός υπογράμμισε πως είναι μια εξαιρετική πρόταση, υπάρχουν αναλύσεις μεταξύ της κοινοπραξίας και της κυβέρνησης σε πνεύμα απόλυτης συνεργασίας και αν το σχέδιο μπορεί να βγει οικονομικά τότε θα προχωρήσει, μέσα στα πλαίσια του νόμου.

Αναλυτικά όσα είπε για τον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Βασιλειάδης

«Μέσα από τραγικά λάθη στον Παναθηναϊκό, ήρθε σε μια δεινή κατάσταση και είναι στο χείλος της καταστροφής, η κατάσταση δεν τιμάει την ομάδα με την ισχυρή παρουσία της στην Ευρώπη, να τιμωρείται έτσι. Ο χρόνος τελειώνει, είμαστε διατεθειμένοι ως Κυβέρνηση να βοηθήσουμε τον Παναθηναϊκό χωρίς να ζημιωθεί το ελληνικό Δημόσιο, θεσμικά, όχι με τους τρόπους του παρελθόντος και φωτογραφικές ρυθμίσεις, αυτά έχουν τελειώσει. Για το πρότζεκτ Athens Alive, ο κ. Γιαννακόπουλος έχει κάνει μια πρόταση, εμείς ξεκαθαρίσαμε τι είναι εφικτό να γίνει, είπαμε τι ζητάμε για να προχωρήσουν οι συζητήσεις.

Να διασφαλιστεί ότι οι ομοσπονδίες των ερασιτεχνικών αθλημάτων δεν θα κινδυνεύσουν και θα έχουν εξαιρετικές εγκαταστάσεις για να ασκούν τη δραστηριότητά τους, να διασφαλίσουμε τον ελληνικό αθλητισμό και μετά συζητάμε το οτιδήποτε πάντα στα πλαίσια του νόμου. Υπάρχουν αναλύσεις για το τι μπορεί να γίνει και από τις δύο πλευρές, σε πνεύμα απόλυτης συνεργασίας προχωράμε, αν βγαίνει οικονομικά θα προχωρήσει.

Θεωρούμε την πρόταση εξαιρετικά σοβαρή, αλλά δεν ψάχνουμε μια λύση για να σωθεί κάτι όπως όπως, οι άνθρωποι που αγαπούν τον Παναθηναϊκό θέλουν μια στέρεη και σοβαρή πρόταση, για αυτό είμαστε τόσο προσεκτικοί και κρίνουμε τα πάντα, στο πλαίσιο του νόμου όμως. Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιος σύλλογος, ο Ερασιτέχνης μας απασχολεί ιδιαίτερα, αθλητικός πνεύμονας στο κέντρο της πρωτεύουσας όπως και ο Πανελλήνιος. Υπάρχει και η άλλη πρόταση, φαίνεται ότι είναι σοβαρή, όμως πρέπει να κινηθούν άμεσα και οι δύο πλευρές, δεν μπορούν να αφήσουν τον Παναθηναϊκό σε αυτή την κατάσταση.

Υπάρχουν δεδομένες ρυθμίσεις για τις ανώνυμες εταιρίες και την ελάφρυνση των χρεών, ο κ. Αλαφούζος πρέπει να αναλάβει και αυτός τις ευθύνες του, όλοι οφείλουν να το κάνουν. Θα είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα για όλους αν κινδυνεύσει ο Παναθηναϊκός, οικονομικό και σε άλλους τομείς. Εμείς έχουμε τονίσει ότι θεσμικά είμαστε απολύτως έτοιμοι να βοηθήσουμε αλλά δεν βρίσκουμε ανταπόκριση. Το τελευταίο πράγμα για το οποίο μπορεί να κατηγορήσει κάποιος αυτή την Κυβέρνηση είναι το ξεπούλημα δημόσιων εγκαταστάσεων και οι θέσεις εργασίας που χάνονται».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου