ΕΠΙΣΗΜΗ Η ΞΕΦΤΙΛΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ UEFA! (PHOTOS)

Η UEFA ανακοίνωσε την Τρίτη (24/04) τον μονοετή αποκλεισμό, σε ορίζοντα τριετίας, του Παναθηναϊκού από τις διοργανώσεις της μαζί με πρόστιμο 200.000 ευρώ…

Επίσημη η ξεφτίλα: Ανακοινώθηκε ο αποκλεισμός από την UEFA! (photos)

Η κατρακύλα δεν έχει τελειωμό για τον Παναθηναϊκό του Γιάννη Αλαφούζο. Οι χειρισμοί της διοίκησης του συγκεκριμένου μεγαλομετόχου, έφεραν τον Παναθηναϊκό σε ένα σημείο όπου όμοιο του δεν έχει βιώσει στην τεράστια κι ένδοξη ιστορία του. Ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από την UEFA θεωρούταν δεδομένος από τη στιγμή που δεν έγιναν όλα όσα είχε ζητήσει η αρμόδια επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και η ξεφτίλα της ποινής ανακοινώθηκε επίσημα την Τρίτη 24 Απριλίου.

Όπως ενημέρωσε η UEFA, ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής για έναν χρόνο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την επόμενη τριετία όποτε καταφέρει να εξασφαλίσει θέση που να οδηγεί σε αυτές. Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε και με 200.000 ευρώ πρόστιμο…

Αναλυτικά η απόφαση:

«Στις 12 Δεκεμβρίου του 2017  το αρμόδιο τμήμα πήρε μια απόφαση για τις καθυστερημένες υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού.

Το αρμόδιο τμήμα της ΟΥΕΦΑ επιβεβαίωσε πως ο Παναθηναϊκός έχει παραβιάσει την απαίτηση καθυστερημένων υποχρεώσεων της ΟΥΕΦΑ και αποφάσισε να αποκλείσει τον Παναθηναϊκό από την συμμετοχή στις διοργανώσεις συλλόγων της ομοσπονδίας για μία από όποια από τις επόμενες τρεις χρονιές προκριθεί(18/19, 19/20 και 20/21) εκτός και αν μέχρι την 1η Μαρτίου το κλαμπ ήταν σε θέση να πληρώσει τις οφειλές ή να καταλήξει σε συμφωνίες με τους πιστωτές σχετικά με ποσά που προσδιορίστηκαν ως οφειλές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2017.

Επέβαλε επίσης πρόστιμο ύψους 200.000, από το οποίο ακυρώθηκαν οι 100.000 και θα παρέμεναν απαιτητοί, σε περίπτωση που ο σύλλογος δεν ήταν σε θέση να εκπληρώσει τον προαναφερθέντα όρο.

Στις 19 Μαρτίου 2018 το αρμόδιο τμήμα έβγαλε το πόρισμα και κατέληξε πως ο Παναθηναϊκός δεν είχε ικανοποιήσει τις απαιτήσεις.

Ως εκ τούτου το αρμόδιο τμήμα διέταξε την άμεση έναρξη ισχύος του αποκλεισμού που προβλέπεται στην απόφαση της 12ης Δεκεμβρίου 2017 και επιβεβαίωσε ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποκλείεται να συμμετάσχει στις διοργανώσεις συλλόγων της ομοσπονδίας για μία από όποια από τις επόμενες τρεις χρονιές προκριθεί(18/19, 19/20 και 20/21). Το αρμόδιο τμήμα επίσης αποφάσισε ότι η αμοιβή των 100.000 σαν κομμάτι των 200.000 δεν είναι πλέον ακυρωμένη και πρέπει να καταβληθεί άμεσα».

Δείτε την επίσημη ανακοίνωση της UEFA...

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
PHOTO GALLERY
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 22 Μαίου