ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΩΡΟ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ ΣΕ ΑΛΑΦΟΥΖΟ

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις τον τελευταίο καιρό στον τομέα των εξελίξεων σε σχέση με την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, βρίσκεις κορυφαίο υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ και μια άνευ προηγουμένη σπουδή του να επιτευχθεί ένα σούπερ ντιλ, ανάμεσα σε Αλαφούζο και Πιεμπονγκσάντ…

Τεράστιο δώρο Νίκου Παππά σε Αλαφούζο

Ο Νίκος Παππάς είναι ο άνθρωπος που έχει αναλάβει… εργολαβικά να φέρει εις πέρας την προσπάθεια για την έξοδο του Γιάννη Αλαφούζου από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και την είσοδο σε αυτή ενός Ταϊλανδού μπρόκερ, που δημοσιεύματα επί δημοσιευμάτων τον θέλουν να δρα για λογαριασμού τρίτου ή και τέταρτου επιχειρηματία, που δεν θέλει να εμφανιστεί στο προσκήνιο.

Τουλάχιστον, όχι ακόμα…

Τα νέα στοιχεία που δεν είναι και εύκολο να διαψευστούν, θέλουν τον Νίκο Παππά να έχει υποσχεθεί απίστευτα πράγματα στον Γιάννη Αλαφούζο, με τον οποίο –θυμίζουμε- δεν αλλάζουν ούτε καλημέρα τα ηγετικά στελέχη του Μαξίμου, αλλά και στον Ταϊλανδό.

Πράγματα που δύσκολα μπορεί να υποσχεθεί ή μάλλον απαγορεύεται να υποσχεθεί ακόμα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Διότι «κούρεμα» χρέους σε ποσοστό τουλάχιστον 50% για επιχειρηματία που έχει πάψει ηθελημένα να πληρώνει, προκειμένου να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην Β’ Εθνική και τη διάλυση, ξεπερνά τα όρια του μεγαλύτερου οικονομικού σκανδάλου. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που το ίδιο το κράτος «καίγεται» για να γεμίσει τα ταμεία του με χρήματα, προφανώς όχι από συνταξιούχους και μισθωτούς όπως πράττει μέχρι σήμερα, αλλά από εφοπλιστές και επιχειρηματίες που εμφανίστηκαν στο χώρο του ποδοσφαίρου και μέσα σε μια μέρα αποφάσισαν να φεσώσουν όποιον μιλάει ελληνικά, γαλλικά, ισπανικά και πολλές άλλες γλώσσες.

Τι λένε οι πληροφορίες και τι χρεώνεται ο Νίκος Παππάς…

Στη διαπραγμάτευση Αλαφούζου – Πιεμπονγκσάντ ο σημερινός ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εμφανίζεται διατεθειμένος να αναλάβει ό,τι του αναλογεί στον τομέα της κάλυψης των χρεών προς δημόσιο και τρίτους. Αρχικά μιλούσε για ποσό 20 εκατομμυρίων ευρώ και δημοσίως, φαίνεται όμως πως τώρα που βρέθηκε επενδυτής, επέλεξε να «τζογάρει» πάνω στην πίεση που ασκεί στην κυβέρνηση το ενδεχόμενο να «σκάσει» ο Παναθηναϊκός επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. Και αποφάσισε να ρίξει το δικό του μερίδιο ανάληψης χρεών τουλάχιστον στο μισό, πληροφορίες τον θέλουν να μην είναι διατεθειμένος να πληρώσει ούτε 10.000.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα; Στο χιόνι ή στον Ταϊλανδό και σ’ όποιον αρέσει…

Κι εκεί φέρεται να έχει δώσει –προσωρινά ή μόνιμα θα φανεί σύντομα- τη λύση ο Νίκος Παππάς, προτείνοντας κούρεμα 50% στα χρέη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, προς το Δημόσιο. Γίνονται αυτά τα πράγματα σήμερα; Για να τα χρεώνουν στο δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα, προφανώς και θα γίνονται…

Το οξύμωρο της όλης ιστορίας που εμπλέκει σε μια υπόσχεση – σκάνδαλο τον Νίκο Παππά, είναι η εμπλοκή του συγκεκριμένου υπουργού στη διαπραγμάτευση Αλαφούζου – Πιεμπονγκσάντ και η… εξαφάνισή του το αμέσως προηγούμενο διάστημα, αφού από κυβερνητικής πλευράς ανάλογη υπόσχεση για μεσολάβηση και κούρεμα των χρεών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν υπήρξε σε κανέναν από τους υποψήφιους επενδυτές που είχαν προηγηθεί και συνομιλήσει με κυβερνητικά στελέχη.

Προς τι αυτή η ειδική μεταχείριση του Ταϊλανδού; Ένα κρίσιμο ερώτημα που αναζητά πειστικές απαντήσεις από την πλευρά του Νίκου Παππά. Το ακόμα πιο ωραίο της υπόθεσης που χρεώνεται ο Παππάς είναι πως ο Αλαφούζος δεν δέχεται το δώρο του 50%, αλλά απαιτεί αυτό το κούρεμα να γίνει στο 80% των χρεών που ο ίδιος δημιούργησε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Επισκέπτες στο ΟΑΚΑ…

Προφανώς, λοιπόν, τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης έχουν εμπλακεί σε μια διαδικασία ώστε να βρεθεί λύση εδώ και τώρα για τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του. Τα πράγματα σε σχέση με τη δράση τους και τις παρασκηνιακές τους διαβουλεύσεις, διότι τίποτα απ’ όλα αυτά δεν γίνεται με… ανοικτές τις πόρτες και στο φως της δημοσιότητας, αρχίζουν και γίνονται παράξενα και από τη διαρροή πληροφοριών που θέλουν «επισκέπτες» να κάνουν την εμφάνισή τους τα τελευταία 24ωρα στο χώρο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων (ΟΑΚΑ). Πρόκειται για δύο εγχώριες κατασκευαστικές εταιρείες που στελέχη τους ξεκίνησαν… μετρήσεις στους χώρους του Ολυμπιακού Σταδίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μια εταιρεία είναι ιδιοκτησίας κολλητού κορυφαίου υπουργού (όχι του Παππά) της κυβέρνησης και η άλλη γνωστής οικογένειας που δραστηριοποιείται στο χώρο και την περιοχή.

Είναι σαφές πως πίσω από τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό και τους οπαδούς του που καίγονται για να βρεθεί λύση στα προβλήματά του Συλλόγου, παίζεται ένα τεράστιο πολιτικό και επιχειρηματικό παιχνίδι, που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τα ανταλλάγματα που έχουν πέσει στο τραπέζι… Ή και κάτω από αυτό…

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 23 Απριλίου