Ο ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ ΣΤΗ FOOTBALL LEAGUE ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Αν δεν πληρώσει άμεσα για τις τελεσίδικες αποφάσεις στις περιπτώσεις των Βέμερ, Εσιέν, Λέτο και Τοτσέ ο Παναθηναϊκός θα υποβιβαστεί…

Ο άμεσος κίνδυνος υποβιβασμού στη Football League για τον Παναθηναϊκό

Δεν είναι άγνωστο, ούτε κάτι πρωτάκουστο το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός απειλείται ευθέως με υποβιβασμό στη Football League. Οι «πράσινοι» προφανώς και δεν θα πέσουν αγωνιστικά, κινδυνεύουν όμως με αποβολή από το πρωτάθλημα λόγω των κανονισμών και φυσικά εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής που έχει χαράξει ο Γιάννης Αλαφούζος και της απόφασής του να μην πληρώνει ποδοσφαιριστές που έχουν κερδίσει τελεσίδικα υποθέσεις στα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ όπου και έχουν προσφύγει.

Ήδη έχει επιβληθεί η πρώτη αφαίρεση τριών βαθμών από την περίπτωση του Γενς Βέμερ κι είναι σε ισχύ από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός ακόμα δεν έχει πληρώσει. Τη Δευτέρα (16/04) έγινε γνωστό πως επιβλήθηκαν τρεις ακόμα αφαιρέσεις τριών βαθμών, λόγω των υποθέσεων των Μάικλ Εσιέν, Σεμπάστιαν Λέτο και Χοσέ Τοτσέ. Η διάταξη που προβλέπει τον υποβιβασμό είναι το άρθρο 24 του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών (ΚΙΜΠ). Το άρθρο αυτό ουσιαστικά προβλέπει την αφαίρεση τριών βαθμών για κάθε εβδομάδα που δεν πληρώνει η ομάδα από τη στιγμή της ενεργοποίησης της ποινής.

Στον Παναθηναϊκό πλέον έχουν μπροστά τους μερικές ημέρες, μέχρι την Παρασκευή συγκεκριμένα, για να πληρώσουν τον Βέμερ έτσι ώστε να μην χαθούν οι βαθμοί. Αν αυτό δεν συμβεί, οι τρεις βαθμοί χάνονται οριστικά κι από εκεί και πέρα θα έχουν πάλι προθεσμία ως την ερχόμενη Παρασκευή για να πληρώσουν έτσι ώστε οι χαμένοι βαθμοί να μην γίνουν έξι. Αν και πάλι δεν πληρωθεί η πλευρά του Γερμανού ποδοσφαιριστή, τότε θα υπάρξει μια τελευταία προθεσμία. Αυτή θα είναι ως την Παρασκευή 4 Μαΐου. Αν ούτε και τότε έχουν δοθεί τα χρήματα, τότε ο Παναθηναϊκός θα έχει υποστεί τριπλή αφαίρεση βαθμών που σημαίνει αποβολή από το πρωτάθλημα!

Όλα αυτά, με δεδομένη τη θέση που έχει εκφράσει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για πληρωμή των Εσιέν, Λέτο και Τοτσέ. Διότι αν δεν πληρώσει ο Παναθηναϊκός και σε αυτές τις περιπτώσεις, τότε θα μιλάμε για τετραπλό -3 που αυτόματα θα οδηγήσει την ομάδα σε αποβολή από το πρωτάθλημα. Κι αυτό μπορεί να γίνει μέσα σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας για το «τριφύλλι»…

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου