ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: «ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός υποστήριξε πως ο Γιάννης Αλαφούζος θα πληρώσει για να αποφύγει η ομάδα τον υποβιβασμό από τις αφαιρέσεις βαθμών.

Κωνσταντίνου: «Δεν θα υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός, θα βρεθούν τα χρήματα»

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Ώρα των πρωταθλητών» στη Nova, ο Βασίλης Κωνσταντίνου ξεκαθάρισε πως ο Παναθηναϊκός θα δώσει τα χρήματα που απαιτούνται έτσι ώστε να μην υποβιβαστεί η ομάδα λόγω των ποινών αφαίρεσης βαθμών. Ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ υποστήριξε πως ο μεγαλομέτοχος του «τριφυλλιού» είναι αυτός που θα δώσει τα χρήματα, λέγοντας πως στην περίπτωση του Βέμερ δεν είναι αναγκαίο να πληρωθεί όλο το ποσό αλλά η δόση που δεν έχουν καταβάλει οι «πράσινοι». Παράλληλα, μίλησε για όλα όσα έγιναν στο συμβούλιο της ΠΑΕ και για την παρουσία των οπαδών εκεί, αναφέροντας πως δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις…

«Δεν υπήρξε καμία διαφωνία. Δεν είναι έτσι όπως τα παρουσίασαν τα Μέσα. Δεν ήρθαν ούτε 30, ούτε 40, ούτε 10. Ήρθαν δύο άνθρωποι από τη Θύρα 13 που ήθελαν να ενημερωθούν και δικαιολογημένα, για όλα όσα γράφονται από το πρωί. Δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις, τους είπαμε που βρίσκεται ακριβώς αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός. Τους εξηγήσαμε ότι όλα αυτά δεν ανταποκρίνονται ακριβώς, καθίσαμε αρκετή ώρα, ενημερώθηκαν και έφυγαν με την ευχή όλα όσα λέμε να γίνουν πράξεις. Η πραγματικότητα είναι ότι ναι μεν υπάρχει μία ποινή για τον Βέμερ που θα προσπαθήσει ο Παναθηναϊκός να λύσει αυτό το πρόβλημα που είναι πολύπλοκο. Πιστεύω ότι θα κατορθώσουμε να το ξεπεράσουμε αυτό. Υπάρχουν τρεις ποινές από την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, για τους Τοτσέ, Λέτο και Εσιέν αλλά αυτά τα λεφτά θα μπουν για να μην έχει ο Παναθηναϊκός πρόβλημα», είπε αρχικά ο Βασίλης Κωνσταντίνου και πρόσθεσε:

«Οι βαθμοί ακόμα δεν έχουν αφαιρεθεί και δεν θα πάει ποτέ η ομάδα στο παρά ένα για να πέσει. Αυτά τα λεφτά των ποινών που άμεσα ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει για το -9 είναι λίγα. Τα πολλά είναι μέχρι το τέλος της σεζόν που πρέπει να βρει ο κος Αλαφούζος και ο Παναθηναϊκός για να έχει τη νέα σεζόν ρυθμισμένα όλα τα χρέη προκειμένου να είναι βιώσιμος».

Σε ερώτηση για το ποσό που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός, απάντησε: «Ο Παναθηναϊκός για τον Τοτσέ, τον Εσιέν και τον Λέτο θέλει ένα ποσό βατό και θα κατατεθεί. Πρέπει ο Παναθηναϊκός να πληρώσει την δόση και όχι όλο το ποσό στον Βέμερ. Και για τον Βέμερ θα γίνει κάτι ανάλογο. Με τον παίκτη δεν έχουμε επικοινωνία. Μακάρι να είχαμε. Δεν έχουμε όμως. Δεν θα τραβήξει στα άκρα η υπόθεση. Θα βρεθεί η χρυσή τομή. Εάν τα βάλετε έτσι όπως τα βάζετε εσείς πρέπει να υπερβεί το μισό εκατομμύριο, άρα είναι παραπάνω. Το θέμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα βρει αυτά τα λεφτά για να τα δώσει για να μην του βάλουν την ποινή των εννιά βαθμών για να υποβιβαστεί. Τα χρήματα θα μπουν που απαιτούνται από τον μεγαλομέτοχο, μόνο αυτός βάζει λεφτά δεν βάζει κανένας άλλος».

Ενώ για το τι συζητήθηκε με τον κόσμο, απάντησε: «Ο κόσμος της ομάδας ενημερώθηκε για το πλάνο, είναι πολλά πράγματα που δεν γίνεται να ειπωθούν δημόσια, πάντως είναι σε καλό δρόμο, δεν θα αφαιρεθούν βαθμούς στον Παναθηναϊκό για να υποβιβαστεί. Υπάρχει λίγος χρόνος, αλλά αρκετός για να μπουν τα χρήματα. Ο Παναθηναϊκός θα κοιτάξει να διακανονίσει όλες του τις οφειλές αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο».

Σε ερώτηση για το αν ο Παναθηναϊκός θα περιμένει νέα παράταση για τον φάκελο αδειοδότησης, είπε: «Δεν ζητάμε περισσότερο χρόνο, εμείς ζητάμε την αλλαγή της ποινής. Όχι μόνο ο Παναθηναϊκός αλλά και άλλες έξι ομάδες. Μην το επικεντρώνουμε μόνο στον Παναθηναϊκό. Αυτές οι ομάδες σαφώς θέλουν τον Παναθηναϊκό και τον βλέπουνε και σαν μπροστάρη και για τα τηλεοπτικά συμβόλαια τα οποία χρειάζονται».

Για το αν υπάρχουν νεότερα για την αλλαγή της ποινής σχολίασε: «Το πότε θα γίνει ΔΣ είναι θέμα της Super League. Εμείς κάνουμε όλες τις προσπάθειες που πρέπει να κάνουμε. Πιστεύουμε και ευελπιστούμε όλες οι ομάδες να καταλάβουν πως ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος σύλλογος ο οποίος πρέπει να μείνει στην κατηγορία κι όχι μόνο ο Παναθηναϊκός κι άλλες ομάδες κι ο Αστέρας Τρίπολης, κι ο Παναιτωλικός, κι ο Ατρόμητος κι ο Απόλλωνας, όλοι χρειάζονται στη Super League.. Όλοι μαζί προσπαθούμε για το καλύτερο του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Αναφορικά με το ταξίδι στα Εμιράτα για το θέμα με την Αλ Αΐν, απάντησε: «Και αυτό το πρόβλημα με την Αλ Αΐν είναι πολύ μεγάλο, αν είχαμε αυτά τα χρήματα θα ήμασταν πιο άνετοι. Κάτι νέο δεν υπάρχει, απλά τώρα θα πιέσει περισσότερο και η FIFA και η UEFA για να πάρουμε τα χρήματα που έπρεπε να έχουμε πάρει. Δεν έχουμε άλλη λύση».

Για το τι θέλει να πει στον κόσμο, σχολίασε: «Το μόνο που ζητώ από την ομάδα και από τον κόσμο είναι περισσότερη συσπείρωση. Όχι μόνο οικονομική αλλά και ψυχολογική».

Ενώ τέλος, είπε: «Αν βρεθεί και σήμερα ο επόμενος μπορεί να έρθει και να πάρει τον Παναθηναϊκό και ο κος Αλαφούζος να αναλάβει να πληρώσει αυτά που έχει δεσμευτεί να πληρώσει και στη συνέχεια να πορευτεί με τον νέο επενδυτή».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου