ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ: «ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ… ΠΑΙΖΟΥΜΕ»

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε για όσα γίνονται στον Παναθηναϊκό, αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τονίζοντας πως τα τελευταία γεγονότα έχουν κάνει εντελώς αδιάφορο για όλους το ίδιο το άθλημα..

Ουζουνίδης: «Παίζουμε για να… παίζουμε»

Τις καθιερωμένες δηλώσεις στην κάμερα της Nova έκανε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, μιλώντας ενόψει της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ την Κυριακή. Ο 49χρονος τεχνικός του «τριφυλλιού» υποστήριξε πως οι τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν κάνει το άθλημα… αδιάφορο για τους πάντες, ενώ για τα προβλήματα του «τριφυλλιού» τόνισε πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα παραπάνω από το να περιμένει τις οριστικές εξελίξεις…

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

Ουδέν σχόλιο… Αδιάφορο εντελώς, παίζουμε για να παίζουμε και να τελειώσει το πρωτάθλημα.

Για το ενδεχόμενο Grexit:

Θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα, στους παράγοντες, στις ομάδες, στους ποδοσφαιριστές, στους προπονητές. Δεν θα είναι καλό για κανέναν μας, σκεφτείτε πόσο θα πέσει η ποιότητα που ήδη έχει πέσει με την κρίση. Επαγγελματικά, οικονομικά, πόσο θα πέσουν τα συμβόλαια. Είναι φυσιολογικό, όπως με την κρίση. Γιατί να έρθει μετά ένας καλός παίκτης; Δεν θα υπάρχει ένα κίνητρο για να έρθει. Ούτως ή άλλως ήταν δύσκολο, δεν μιλάω μόνο για συγκεκριμένα περιστατικά, γιατί έχουμε κακό όνομα στο εξωτερικό. Θα πρέπει οι υπεύθυνοι να πάρουν σοβαρές αποφάσεις. Δεν έχω καταλάβει τον λόγο που σταμάτησε, αλλά από τη στιγμή που έγινε αυτό, δεν έχω καταλάβει και πως ξεκινάει πάλι. Καμία ενημέρωση δεν υπάρχει για το τι γίνεται, διαβάζουμε για όρους που μπήκαν. Μα υπήρχαν αυτοί οι όροι, δεν έχει αλλάξει κάτι όλα αυτά τα χρόνια. Πάλι θα γίνει κάτι, πάλι κάποιος θα θέλει να εκμεταλλευτεί τον νόμο, κάποιος να τον αλλάξει. Αυτοί είμαστε και δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Για τα προβλήματα του Παναθηναϊκού:

Έχουμε συνηθίσει, όλο αυτό το διάστημα όλο και κάτι βγαίνει. Προσπαθούμε να συγκεντρωθούμε στις προπονήσεις και τα παιχνίδια. Δεν θέλουμε να ασχολούμαστε με αυτά. Είναι κάτι που δεν μας αρέσει, διαβάζουμε συνέχεια αν θα πέσουμε, δεν θα πέσουμε, αν θα έχουμε μείον τρεις, μείον δυο. Τι να κάνουμε; Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, πρέπει να κοιτάμε και τα αγωνιστικά.

Για την κατάσταση στα αποδυτήρια:

Προσπαθούμε όσο μπορούμε, στο μυαλό τους δεν είμαι. Τους λέω όσο μπορούν να κοιτάνε το αγωνιστικό, τον εαυτό τους και να έχουν μια καλή παρουσία και να αποφασίσουν όταν τελειώσει αυτή η ιστορία. Εδώ και πολύ καιρό ασχολούμαστε με αυτά, τώρα λίγο έμεινε. Όταν έρθει η ώρα, ο καθένας θα κοιτάξει τον εαυτό του, θα πάρει τις αποφάσεις του και θα δει το συμφέρον του.

Για το αν είναι πιο εύκολο να τους προετοιμάζει για ντέρμπι:

Με όλα αυτά που γίνονται, για εμένα είναι καλύτερα που έχουμε ντέρμπι. Όπως και να το κάνουμε, είναι πιο συγκεντρωμένος ο παίκτης. Έχει στο μυαλό του τα άλλα, αλλά συγκεντρώνεται. Ξέρουμε τις αδυναμίες που έχουμε σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού, αλλά σε αυτά τα παιχνίδια μπορούμε να έχουμε κι ένα διαφορετικό στιλ που θέλουμε.

Για τους τραυματίες που επιστρέφουν:

Δουλεύουν αλλά δεν είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν και να βγάλουν όλο το παιχνίδι. Θα είναι μαζί μας στον πάγκο και για ένα διάστημα του παιχνιδιού ίσως βοηθήσουν την ομάδα. από την αρχή είναι δύσκολο γιατί είναι ντέρμπι, θα έχει πάθος, δύναμη, αποφασιστικότητα. Πρέπει να είναι 100% έτοιμοι όσοι ξεκινήσουν.

Για τον Λουτσιάνο:

Θέλει χρόνο ο Λουτσιάνο, φοβισμένος δεν είναι. Αλλά θέλει χρόνο για να βρει τον εαυτό του. Βάζει τα πόδια του, τον βλέπω και στην προπόνηση.

Για το αν θα αλλάξει τακτική με ΑΕΚ:

Θα παίξουμε με το δικό μας πλάνο, κι ανάλογα το πως θα παίξει η ΑΕΚ θα δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε. Εμείς έχουμε το πλάνο και το σχήμα μας και θα δούμε ανάλογα με τον αντίπαλο πως θα κινηθούμε. Τελευταία ο αντίπαλος έχει ένα πιο σταθερό σχήμα, μπορεί να έχει αλλάξει η τοποθέτηση κάποιων παικτών αλλά σε γενικές γραμμές δεν αλλάζει διάταξη. Δεν περιμένω αλλαγές και στο ματς της Κυριακής. Η ΑΕΚ έχει καλή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση, θα έχει πολύ κόσμο από ότι διαβάζουμε. Περιμένουμε μια ομάδα που θα μπει με αποφασιστικότητα και ορμή για να κερδίσει. Εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να εκμεταλλευτούμε τον ενθουσιασμό του αντιπάλου και να κοντρολάρουμε το παιχνίδι όπως θέλουμε.

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ απειλεί κι εκτός περιοχής:

Έχει τον Λάζαρο, τον Μπακασέτα, που απειλούν από μακριά, ο Αραούχο κινείται στον χώρο καλά. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και αν μην κάνουμε λάθη. Η ΑΕΚ στηρίζεται στην ενέργεια και την ατομικότητα παικτών. Δεν έχει συγκεκριμένη δημιουργία, αλλά έχει ικανότητα από τους παίκτες, μπορεί να κάνει προβλήματα. Ο προπονητής της μπορεί να αλλάξει πράγματα. Πολλές φορές αφήνει παίκτες εσκεμμένα εκτός για να αιφνιδιάσει με μια αλλαγή. Είναι γνωστά αυτά, εμείς θα ετοιμαστούμε καλά. Το μυαλό μας πρέπει να ετοιμάσουμε καλύτερα, από εκεί θα εξαρτηθεί. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να έχουμε καθαρό μυαλό και να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις στο γήπεδο.

Για την ομάδα που παλεύει τα ματς ακόμα κι όταν «στραβώνουν»:

Είναι καλό ότι η ομάδα δείχνει να αντιδράει, είναι καλό για τα παιδιά, βγάζει μια καλή εικόνα. Το τελευταίο αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε, μας δυσκολεύει για την πέμπτη θέση. Τα παιδιά όμως κάνουν προσπάθεια. Ξέρουμε τα προβλήματα και τις αδυναμίες μας, αλλά και τα καλά που έχουμε. Κι αυτό είναι η διάθεση, ότι παλεύουμε ως το τέλος. Περιμένουμε να το δούμε και στο γήπεδο αυτό, περιμένω ένα καλό παιχνίδι από την ομάδα μου.

Για το αν περιμένει να υποτιμηθεί ο Παναθηναϊκός λόγω προβλημάτων:

Θεωρώ πως δεν μας βλέπουν έτσι οι αντίπαλοι. Θεωρώ πως σέβονται την ομάδα και την ιστορία του συλλόγου και δεν νομίζω πως μπορεί κάποιος να μας υποτιμήσει. Δεν νομίζω πως θα πει από την ΑΕΚ κανείς ότι θα είναι εύκολο ματς. Δεν το βλέπουν έτσι, μακάρι για εμάς να το έβλεπαν έτσι, θα ήταν καλό.

Για τον Χιμένεθ:

Όταν έχει κάνει αυτά που έχει κάνει στην Ευρώπη, όταν στο πρωτάθλημα είναι σε αυτή τη θέση, δεν έχω να πω πολλά. Είναι ένας άξιος και ικανός προπονητής, από πέρσι έδειξε πως δουλεύει καλά. Την πορεία του τη δείχνουν και τα αποτελέσματα.

Για το πόσο θα επηρεάσει ο κόσμος της ΑΕΚ:

Εμείς θέλουμε να μην μας επηρεάσει καθόλου. Η ΑΕΚ θα επηρεαστεί θετικά, εγώ είπα πως πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας. Πέρσι στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να είναι 0-3 και στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο κόσμος έδωσε ώθηση στην ΑΕΚ κι έγινε ανατροπή του σκορ. Ο κόσμος βοηθάει τον γηπεδούχο, το θέμα είναι πως εμείς θα έχουμε συγκέντρωση για να μην επηρεαστούμε. Κλειδί για εμάς είναι να μετριάσουμε τον ενθουσιασμό της ΑΕΚ.

Για το αν η ΑΕΚ δίκαια είναι πρώτη:

Σίγουρα δεν θα μπω στη διαδικασία της βαθμολογίας. Έχει αλλάξει για πολλούς λόγους, δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Η ΑΕΚ πάντως έχει δείξει σταθερότητα σαν ομάδα σε Ευρώπη και πρωτάθλημα, αν θα είναι πρωταθλήτρια θα είναι άξια. Έχει και πολλές επιλογές, σε κάποιες θέσεις ειδικά. Σε κάποιες ίσως όχι τόσο δυνατές, αλλά σε κάποιες έχει παίκτες που κάνουν διαφορά. Όλοι θα προτιμούσαμε να φανεί μέσα στο γήπεδο, το ποιος θα είναι ο καλύτερος, να είναι ξεκάθαρα τα πράγματα, αλλά έγιναν όλα αυτά… Προχωράμε…

Για το αν έχει ενημέρωση από τη διοίκηση:

Περιμένουμε να έχουμε μια ενημέρωση, να δούμε τι γίνεται με τα οικονομικά και τα θέματα της αδειοδότησης. Έχει έρθει ο πρόεδρος να μιλήσει με την ομάδα, να δούμε…

Για το γεγονός ότι οι καλοί προπονητές σαν παίκτες ήταν σε θέσεις από το κέντρο και πίσω:

Το παλιό λίμπερο λέγανε πως το έπαιζαν οι πιο μυαλωμένοι. Είναι μια θέση που βλέπεις καλύτερα όλο το παιχνίδι. Νομίζω πως είναι συγκυρία, υπάρχουν προπονητές που ήταν και χαφ κι επιθετικοί. Για να γίνεις καλός προπονητής θέλει ένα μεγάλο πακέτο, δεν είναι μόνο μια προπόνηση. Άλλοι έχουν κάποια πράγματα καλύτερα, άλλοι λιγότερο καλά. Ο χρόνος είναι αυτός που κρίνει αν κάποιος είναι καλός στη δουλειά του…

Για το ντέρμπι με ΑΕΚ:

Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι, να είναι ένα ντέρμπι και να ασχοληθούμε με τη μπάλα. Με το αγωνιστικό κομμάτι. Δεν είναι ωραίο όλοι εμείς που θα έπρεπε να είμαστε πρωταγωνιστές να μιλάμε για άλλα πράγματα. Δεν είναι καλό και θα το βρούμε μπροστά μας στη συνέχεια. Για όλους είναι καλό να αλλάξουν τα πράγματα, να δούμε κάτι καλύτερο. Όλοι το θέλουμε, όλοι το επιδιώκουμε αλλά με λάθος τρόπο…

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο, 23 Μαρτίου