«ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΗ» ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα η συνάντηση που είχε στο Λονδίνο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με τους ξένους επενδυτές που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό, καταθέτοντας ήδη συγκεκριμένη πρόταση, τόσο προς την πλευρά της κυβέρνησης, όσο και προς εκείνη του Γιάννη Αλαφούζου.

«Πρωτάκουστη» χαρακτηρίζουν οι επενδυτές την πρόταση Γιαννακόπουλου

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ανέλυσε όλα τα τελευταία δεδομένα στους ξένους επενδυτές, ώστε να έχουν πλήρη εικόνα για τις εξελίξεις επί αθηναϊκού εδάφους, καθώς και για την πρόσφατη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντάς τους πως η ελληνική κυβέρνηση βλέπει θετικά –σε πρώτη φάση- το όλο εγχείρημα.

Παράλληλα, τους ενημέρωσε και για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει πια περιέλθει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και την αφαίρεση βαθμών λόγω των οφειλών στον Βέμερ, αλλά και τον κίνδυνο άμεσου υποβιβασμού στη Β’ Εθνική. Και όπως ήταν ήδη γνωστό πως σκόπευε να πράξει, τους ζήτησε να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την άμεση είσοδό τους στο ποδοσφαιρικό τμήμα, ώστε να αποφευχθεί ο υποβιβασμός λόγω μη αδειοδότησης. Θέτοντας, μάλιστα, σε μια κίνηση που αποτελεί τη δική του «εγγύηση» για την αποδοχή της πρότασής του, στη διάθεση των επενδυτών, το μεγαλύτερο μερίδιο από το δικό του ποσοστό συμμετοχής στην όλη επένδυση, σε σχέση με τα όποια πιθανά μελλοντικά κέρδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Leoforos, η συνάντηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και αύριο, ώστε να προκύψει το τελικό αποτέλεσμα, καθώς από την πλευρά των επενδυτών ζητήθηκε χρόνος για να μελετήσουν τα νέα δεδομένα. Ωστόσο, όσα ειπώθηκαν από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την επιθυμία του να σώσουν τώρα την ΠΑΕ τα άκουσαν σαν μια… τρέλα, χαρακτηρίζοντας αυτοκτονία για τα δικά τους επενδυτικά δεδομένα μια τέτοια ενέργεια. Και τούτο διότι δεν έχουν καμία διάθεση να μπουν σε μια υπερχρεωμένη και στα πρόθυρα διάλυσης ΠΑΕ, χωρίς να έχουν προηγουμένως εξασφαλίσει το σύνολο της τεράστιας επένδυσής τους. Δίχως κανένα απολύτως χαρτί στα χέρια τους που να τους διασφαλίζει πως θα προχωρήσει η υλοποίηση του πρότζεκτ για το οποίο και είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Όπως χαρακτηριστικά διεμήνυσαν στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν λειτουργήσει κατά ανάλογο τρόπο και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται τώρα να αλλάξουν τη στάση τους. Αντίθετα, από την πλευρά τους είναι αποφασισμένοι να κινητοποιηθούν ακόμα πιο δραστήρια και να δώσουν τη δική τους μάχη με το χρόνο, ώστε το συντομότερο δυνατό να ολοκληρωθούν οι επαφές με την ελληνική κυβέρνηση, να πέσουν οι υπογραφές και τότε να ανοίξει άμεσα και η πόρτα της ΠΑΕ.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και οι συνεργάτες του επιστρέφουν στην Αθήνα και το τοπίο ως προς το κεφάλαιο της υπέρ-προσπάθειας που ξεκίνησε ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ για να βρεθεί άμεσα μια σωτήρια λύση για την ΠΑΕ, θα ξεκαθαρίσει την Πέμπτη.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου