«ΜΑΧΑΙΡΙΑ» ΓΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ: ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ -3 ΕΠΙ… ΤΕΣΣΕΡΑ!

Πέρα από την υπόθεση του Γενς Βέμερ, την Τετάρτη εκδικάστηκαν κανονικά τελικά και οι υποθέσεις των Τοτσέ, Εσιέν και Λέτο κι ο κίνδυνος για τον Παναθηναϊκό είναι τεράστιος!

«Μαχαιριά» για Παναθηναϊκό: Κινδυνεύει με -3 επί… τέσσερα!

Σε οριακή κατάσταση είναι πλέον ο Παναθηναϊκός και το πως θα καταφέρει να γλιτώσει τη βίαιη πρόσκρουση με τον… πάτο του γκρεμού είναι άγνωστο! Πέρα από το γεγονός ότι οι «πράσινοι» είναι σε δεινή θέση στο θέμα της άδειας, με τον κανονισμό στην παρούσα χρονική στιγμή να προβλέπει υποβιβασμό για την ομάδα που δεν θα καταφέρει να αδειοδοτηθεί, «σκάνε» καθημερινά και νέες απειλές για αφαιρέσεις βαθμών, από υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια της ΕΠΟ.

Η Τετάρτη ήταν μια ημέρα αρκετά δύσκολη για το «τριφύλλι» και οι δικαστικές μάχες ξεκίνησαν με την υπόθεση του Γενς Βέμερ. Μια υπόθεση που εκδικάστηκε κανονικά, με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να αναφέρουν πως θέλουν αναβολή από τη στιγμή που έχει γίνει διακοπή πρωταθλήματος κι έχουν μειωθεί τα έσοδα της ΠΑΕ, έτσι ώστε να μαζέψουν χρήματα και να πληρώσουν τον Γερμανό. Η πλευρά του παίκτη αρνήθηκε, ενώ υπήρχε και πρότερη δέσμευση στην τελευταία αναβολή από πλευράς του Παναθηναϊκού για να μην υπάρξει άλλη αναβολή

Ο δικηγόρος του Βέμερ δεν έδειξε καμία διάθεση για συναίνεση, λέγοντας μάλιστα και την ατάκα «δεν μας ενδιαφέρει, αν δεν πληρώνει ο Παναθηναϊκός ας διαλυθεί» όταν από την πλευρά των «πράσινων» ειπώθηκε πως δεν είναι δυνατόν να διαλυθεί ένας σύλλογος σαν το «τριφύλλι» από μια τέτοια υπόθεση. Σε κάθε περίπτωση, η εκδίκαση της υπόθεσης Βέμερ έγινε κανονικά, ο Παναθηναϊκός πάει ολοταχώς για -3 και θα περιμένει την απόφαση στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.

Αυτό ως έναν βαθμό, πάντως, ήταν κάτι που περίμενα στον Παναθηναϊκό. Αυτό που δεν περίμεναν, ήταν πως θα υπάρξει εκδίκαση των τριών υποθέσεων που ακολουθούσαν. Αυτές των Τοτσέ, Εσιέν και Λέτο. Με την πλευρά των συγκεκριμένων παικτών φαινόταν πως υπάρχει ένας «δίαυλος» επικοινωνίας και φαινόταν πως θα υπάρξει τελικά και συμφωνία. Παρόλα αυτά, στη διάρκεια του δικαστηρίου την Τετάρτη, η εκπρόσωπος των παικτών κ. Σουλούκου υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμία συμφωνία. Συνεπώς, η εκδίκαση έγινε κανονικά και πλέον ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει με άλλες τρεις αφαιρέσεις βαθμών. Υπενθυμίζουμε πως η τιμωρία για τρεις αλλεπάλληλες εφαρμογές του -3 σε μια ομάδα είναι ο υποβιβασμός κι ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή κινδυνεύσει με τέσσερις εφαρμογές αυτές της ποινής…

«Αν ο Παναθηναϊκός δεν πάρει άδεια…»

Στη διάρκεια της εκδίκασης των τριών υποθέσεων, που ακολούθησαν αυτής του Βέμερ, ο Παναθηναϊκός ζήτησε αναβολή για όσα γίνονται αυτή την περίοδο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Παράλληλα, υποστήριξε πως έχει πληρωθεί μέρος του χρέους προς τους παίκτες. Συγκεκριμένα, η πλευρά του «τριφυλλιού» ανέφερε: «Στον Λέτο το χρέος ήταν 151.075 ευρώ και τώρα είναι 50.075, στον Τοτσέ ήταν 43.000 ευρώ και πληρώθηκαν οι 21.000  και στον Εσιέν πληρώθηκε η πρώτη των 73.000 ευρώ και ένα μικρό μέρος της δεύτερης».

Η απάντηση της δικηγόρου των παικτών, Άσπας Σουλούκου, ήταν: «Σχετικά με τον Λέτο έχει διακανονίσει πέντε φορές οφειλόμενα από το 2013. Υπήρξε μεν καταβολή ωστόσο έχει εξαντλήσει περιθώρια υπομονής γιατί υπάρχουν και επιπλέον 178.000 ευρώ από το 2015. Ο Εσιέν έχει διακανονίσει δύο φορές οφειλόμενα. Δεν τηρήθηκε τίποτα. Έχει χάσει έναν χρόνο και θεωρούμε ότι εξαντλήθηκε η υπομονή μας. Για τον Τοτσέ υπάρχουν οφειλόμενα από συμβόλαιο του 2011 και έχουμε 2018. Για ποια καλή προαίρεση να μιλήσουμε».

Μάλιστα, η δικηγόρος συμπλήρωσε πως: «Τα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο δεν έχουν σχέση με τις υποθέσεις αυτές. Έχουν σχέση με τον ΠΑΟΚ και δεν γνωρίζω για την ΑΕΚ. Θα έχουν δύο εβδομάδες να πληρώσουν τα οφειλόμενα. Αν δεν πάρουν άδεια θα ματαιωθούν για πάντα οι απαιτήσεις μας. Δεν θέλω ούτε να ψελλίσω τι σημαίνει αυτό για την ομάδα, σέβομαι την ιστορία της αλλά αν δοθεί και άλλη αναβολή θα ματαιωθούν για πάντα οι απαιτήσεις μας».

Λίγο πριν ο πρόεδρος του δικαστηρίου αποφασίσει να απορρίψει το αίτημα αναβολής, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Βασίλης Κωνσταντίνου, που ήταν στην εκδίκαση, σχολίασε: «Η διακοπή δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει. Σίγουρα για να έρχεται η ΦΙΦΑ στη χώρα μας είναι σοβαρά τα πράγματα. Οι απώλειες εσόδων είναι σοβαρές. Δεν ζητάμε κούρεμα. Έχουμε δώσει αρκετά λεφτά, έχουμε δώσει και στο παρελθόν. Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να μην πάρει άδεια από απαιτήσεις ποδοσφαιριστών την συγκεκριμένη χρονική στιγμή».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 20 Μαρτίου