ATHENS ALIVE:«ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» - ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ!

Επίσημη ανακοίνωση της κοινοπραξίας «Athens Alive», που αφορά άμεσα τον Παναθηναϊκό, εκδόθηκε το βράδυ της Κυριακής…

Athens Alive:«Περιμένουμε την ελληνική κυβέρνηση» - Τα δεδομένα και οι αριθμοί της επένδυσης!

Η κοινοπραξία «Athens Alive» ολοκλήρωσε τη μελέτη προ – σκοπιμότητας και αυτό που απομένει πλέον είναι να φτάσει σε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση για να προχωρήσει στην υλοποίηση της αναμόρφωσης των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ της Κυριακής, εξηγούνται τα βήματα που θα ακολουθηθούν και το πλάνο της κοινοπραξίας, ενώ είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η ανάλυση της επένδυσης με ποσά, με τα προσδοκώμενα έσοδα τόσο για το ελληνικό κράτος. Παράλληλα επαναλαμβάνεται αυτό που είχε αναφέρει ο Μαρκ Αλεξάντερ στην κοινή του δήλωση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Πως το «Athens Alive» θα αλλάξει όλο το επιχειρηματικό και ψυχαγωγικό τοπίο της Αθήνας. Μάλιστα, αναφέρεται πως προβλέπεται δημιουργία τριών νέων «σπιτιών» για τρία μεγάλα αθλητικά franchise της Αθήνας, εννοώντα προφανώς τα γήπεδα της ΚΑΕ και ΠΑΕ Παναθηναϊκός και πιθανότατα τη δημιουργία κλειστού και για την ΚΑΕ ΑΕΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η κοινοπραξία Athens Alive, η News Agency, η Redstone, η Bluerock, η AECOM και η Colliers έχουν μόλις ολοκληρώσει μια μελέτη προ-σκοπιμότητας για μια επένδυση που, αν εγκριθεί, θα επαναπροσδιορίσει το επιχειρηματικό και ψυχαγωγικό τοπίο της Αθήνας. Τώρα αναζητούμε τις εγκρίσεις από την κυβέρνηση που θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο του Athens Alive - μια πλήρης μελέτη σκοπιμότητας.

Από τη θεαματική τελετή έναρξης μέχρι την τελετή λήξης, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Το ΟΑΚΑ ήταν ένα κεντρικό κομμάτι των Αγώνων. Από τότε ο λαός της Αθήνας δεν είχε σημαντικές και νέες εξελίξεις στον τομέα της αναψυχής.

Ο σεβασμός της αθλητικής κληρονομιάς και η διατήρηση της εικονικής αρχιτεκτονικής Καλατράβα για τις μελλοντικές γενιές είναι ουσιαστικής σημασίας για την κοινοπραξία Athens Alive. Το Athens Alive προσφέρει στη βόρεια Αθήνα έναν νέο και εντυπωσιακό χώρο με αυτή την κληρονομιά και την ανανεωμένη εστίαση στον υγιή, ενεργό τρόπο ζωής στην καρδιά της περιοχής.

Προβλέπονται σύγχρονα γραφεία, χώροι ανάπτυξης startups, πολυτελή ξενοδοχεία, πάρκα παιχνιδιού, μοναδικές πισίνες, θρεπτικά και διασκεδαστικά εστιατόρια, καταστήματα λιανικής πώλησης, τοίχοι αναρρίχησης, ερασιτεχνικές αθλητικές πίστες και νέα σπίτια για τρία από τα σημαντικότερα αθλητικά franchise της Αθήνας,  5 χιλιομέτρων διαδρομή τζόκινγκ που διασχίζει την εγκατάσταση.

Το Athens Alive θα είναι μία από τις πιο συναρπαστικές, ευφυείς περιοχές αθλητισμού και ψυχαγωγίας στον κόσμο. Η ανάπτυξη όλη της κλίμακας είναι δύσκολη. Έχουμε έναν μακρύ δρόμο μπροστά μας. Η πρόοδος έρχεται βήμα προς βήμα. Το επόμενο βήμα απαιτεί σταθερές δεσμεύσεις τόσο από τους δημόσιους όσο και από τους ιδιωτικούς εταίρους. Αυτές οι δεσμεύσεις είναι ακριβώς αυτό που δημιουργεί η κοινοπραξία αυτή τη στιγμή».

Τα ισχύοντα δεδομένα

Ουσιαστικά το νέο που υπάρχει στην ανακοίνωση, είναι πως στην κοινοπραξία συμμετέχουν και οι εταιρίες «Colliers» και «News Agency», ενώ αυτό που «τρέχει» πλέον, είναι η διαδικασία των συζητήσεων με την ελληνική κυβέρνηση για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ. Από εκεί και πέρα, αυτό που ξεχωρίζει από τη μακέτα που συνοδεύει το δελτίο Τύπου της κοινοπραξίας, είναι τα οικονομικά στοιχεία.

Αυτά αφορούν στο ύψος της επένδυσης που θα ξεπεράσει το 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, θα υπάρχουν περισσότεροι από 7 εκατομμύρια ημερήσιοι επισκέπτες στο Athens Alive σε διάστημα ενός έτους. Στα 400 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η επένδυση για τους χώρους αναψυχής, θα εργαστούν σε αυτό πάνω από 15.000 άνθρωποι και οι 4.000 θέσεις εργασίες που θα δημιουργηθούν θα είναι μόνιμες. Υπολογίζεται πως πάνω από 18 δισεκατομμύρια ευρώ θα φτάσει ο δείκτης GVA (μονάδα μέτρησης της ακαθάριστης οικονομικής δραστηριότητας), και πάνω από 5 δισεκατομμύρια ευρώ οι φόροι που θα αποδοθούν σε ορίζοντα 20ετίας!

Δείτε τη φωτογραφία με τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται, στο gallery του Leoforos.gr

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
PHOTO GALLERY
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου