ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η AECOM ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (PHOTOS)

Ένας παγκόσμιος «κολοσσός» στον τομέα των κατασκευών είναι η AECOM που όπως ανέφερε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στη δήλωσή του είναι ανάμεσα στις εταιρίες που έχουν καταρτίσει το πλάνο για το ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό.

Ποια είναι η AECOM και η δράση της στην Ελλάδα (photos)

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε γραπτή δήλωση με την οποία γνωστοποίησε τις συζητήσεις που υπάρχουν με την κυβέρνηση για να υλοποιηθεί το πρότζεκτ της ανάπλασης του συνόλου των εγκαταστάσεων στο ΟΑΚΑ με παράλληλη ενασχόλησή του με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός που θα στεγαστεί στο νέο γήπεδο που θα δημιουργηθεί εκεί. Στη δήλωση αναφέρονται και τα ονόματα των τριών εταιριών που μαζί έχουν εκπονήσει το πλάνο το οποίο έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων με την κυβέρνηση.

Μια από αυτές είναι η πασίγνωστη εταιρία AECOM η οποία έχει βάση το Λος Άντζελες των ΗΠΑ αλλά είναι ένας παγκόσμιος «κολοσσός» στον τομέα της κατασκευής. Η συγκεκριμένη εταιρεία απασχολεί 87.000 ανθρώπους και είναι στο Νο. 161 της λίστας «Fortune 500». Παράλληλα έχει πελάτες σε 150 χώρες και έχει συμμετάσχει σε τεράστια πρότζεκτ τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη. Στην Αμερική έχουν κατασκευάσει το γήπεδο των Μπρούκλιν Νετς, το «AT&T Stadium» στο Τέξας αλλά και άλλα στάδια, όπως το Mercedes Benz Stadium της Ατλάντα.

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα στα οποία είχε εμπλοκή ήταν το Ολυμπιακό Πάρκο του Λονδίνου, που διαμορφώθηκε για τις ανάγκες των Αγώνων το 2012, ενώ μέσα στο 2017 τα έσοδά της εκτινάχθηκαν στα 18.2 δισεκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα, έχει χαρακτηριστεί ως μια από «τις Εταιρίες που αποσπούν τον μεγαλύτερο θαυμασμό».

Η AECOM, μάλιστα, έχει δραστηριοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας σημαντικά έργα. Μπορεί να έχει ιδρυθεί από το 1990 αλλά στη χώρα μας έχει δράση τις τελευταίες δεκαετίες. Είναι η εταιρία που έχει αναλάβει την ανάπλαση, διαμόρφωση και συντήρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων για τα επόμενα 40 χρόνια, ενώ ήταν αυτή που επέβλεψε την κατασκευή της γέφυρας Ρίο – Αντίρριο! Παράλληλα, έχει συμμετοχή στην κατασκευή της Ιωνίας Οδού αλλά και του εθνικού αυτοκινητόδρομου της Ελλάδας (Ε65)…

Δείτε φωτογραφίες από τα σημαντικότερα έργα της στο gallery του Leoforos.gr

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
PHOTO GALLERY
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου