«ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ» ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Όσοι παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού δεν μπορούν να κάνουν καλό στην ομάδα σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, καλύτερα να καθίσουν σπίτι τους.

 

«Κληρονομικό δικαίωμα» στην ομάδα δεν έχει κανείς

Οφείλουμε να τιμούμε τους παλαίμαχους για όσα πρόσφεραν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στις ομάδες τους και την Εθνική, όσα χρόνια αγωνίστηκαν. Το έκαναν με πολύ λιγότερα σε σχέση με το σήμερα, με λιγοστά χρήματα, με πάμπολλες δυσκολίες, με στερήσεις, με κατεστραμμένα γόνατα και ανοιγμένα κεφάλια. Με πραγματική αγάπη για τη φανέλα, για τον κόσμο της ομάδας, για το ποδόσφαιρο. Έδωσαν όχι απλά πολλά, έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν – αλλά πήραν κιόλας πράγματα από την ενασχόληση και την επιτυχία τους. Πήραν ελάχιστα αναλογικά με τη σημερινή εποχή και το τι θα έπαιρναν αν πετύχαιναν παρόμοια πράγματα σ’ αυτή ή την προηγούμενη δεκαετία, αλλά τηρουμένων των αναλογιών και των εποχών, πήραν αυτό που τους αναλογούσε.

Το πρόβλημα είναι όταν η γενιά του ’60 ή του ’70, όταν η γενιά του Γουέμπλεϊ ή λίγο πριν ή λίγο μετά, θεωρεί ότι η ιστορία και το ποδόσφαιρο και η ομάδα που υπηρέτησαν, τους χρωστάει παντοτινά. Ότι πρέπει να κεφαλοποιούν εφ’ όρου ζωής και να εξαργυρώνουν αυτά που πέτυχαν τότε. Ότι πρέπει να έχουν λόγο και ρόλο στα τεκταινόμενα, ότι πρέπει να έχουν δημόσια άποψη και να τους ζητούν τη γνώμη τους για όλα τα σημαντικά ζητήματα «διότι έχουμε παίξει εμείς μπάλα εκείνη την εποχή και ξέρουμε», ότι η ομάδα οφείλει να τους τοποθετήσει σε κάποιο πόστο τιμής ένεκεν και να τους πληρώνει για μια ζωή. Ε δεν γίνεται μια ομάδα να έχει στο μισθολόγιο ή στις Ακαδημίες ή σε ρόλο συμβούλου ή οπουδήποτε όλους τους παλαίμαχους, πώς να γίνει δηλαδή;

Διαβάστε περισσότερα στο Ratpack.gr

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 23 Αυγούστου