«ΚΕΡΑΥΝΟΙ» ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε για άλλη μια φορά με τη γλώσσα της αλήθειας αναφορικά με όσα αφορούν την κατάσταση στον Παναθηναϊκό.

«Κεραυνοί» Ουζουνίδη για την κατάσταση στον Παναθηναϊκό

Για όλους και για όλα μίλησε ο… χείμαρρος Μαρίνος Ουζουνίδης στην κάμερα της Nova. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, υποστήριξε πως δεν ανέχεται να χλευάζεται ο Σύλλογος λόγω της κατάστασης στα οικονομικά ενώ παράλληλα μίλησε για την πρωτοβουλία του Μολίνς, το παράπτωμα του Τσάβες και όλα τα θέματα που αφορούν τους «πράσινους».

«Πέρασε μόνο ένας χρόνος ε; Η αλήθεια είναι ότι με όλα αυτά που έχουν γίνει, νομίζω ότι είναι πολύ περισσότερος ο χρόνος που είμαι στην ομάδα. Δεν πειράζει, όμως, εντάξει», είπε αρχικά ο Ουζουνίδης για τον έναν χρόνο στον Παναθηναϊκό.

Στη συνέχεια, ανέφερε: «Είναι λίγο ως πολύ γνωστά, δεν είναι για να τα λέμε συνέχεια. Όταν έρχεσαι σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό, το πρώτο που θες είναι να διεκδικήσεις πράγματα, να πάρεις τίτλους και να αφήσεις το στίγμα σου ποδοσφαιρικά. Δυστυχώς εγώ ήρθα σε μια δύσκολη περίοδο για την ομάδα, όπου άρχισαν να εμφανίζονται τα προβλήματα τα οποία ήδη υπήρχαν. Έγινα κι εγώ… μέρος του προβλήματος. Δυστυχώς έχει ξεφύγει από το ποδοσφαιρικό κομμάτι η παρουσία του προπονητή και έχει πάει και σε άλλα πράγματα. Όταν είσαι όμως επικεφαλής σε ένα τέτοιο κλαμπ, πρέπει να επιφορτιστείς και άλλες ευθύνες στην κατάσταση που είναι ο Σύλλογος. Σίγουρα θα ήθελα άλλα πράγματα, το έχω πει κι άλλες φορές, το θέμα δεν είναι τι θες αλλά η πραγματικότητα. Το θέμα είναι να συμβιβάζεσαι με την πραγματικότητα και να την κάνεις καλύτερη. Σε κάποια πράγματα θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι, σε κάποια άλλα είμαστε καλύτεροι από ότι περιμέναμε. Η αλήθεια είναι πως τα όνειρα και οι φιλοδοξίες όταν είσαι στον Παναθηναϊκό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Προσαρμόζεσαι με τα καλά και τα άσχημα. Δεν είμαι από αυτούς που ψάχνουν δικαιολογίες και άλλοθι. Θα περίμενα αγωνιστικά να έχουμε κάνει καλύτερα πράγματα τη φετινή χρονιά. Την περσινή κάναμε πολύ καλά πράγματα, είχαμε ένα καλό γκρουπ. Όπως έχουμε πει, μια επιπόλαιη ενέργεια κάποιου μας στέρησε τη δεύτερη θέση στα πλέι-οφ. Το καλοκαίρι χάσαμε παίκτες σιγά-σιγά, αλλάξαμε την ομάδα, έχουν έρθει νέοι παίκτες αλλά δυστυχώς ήρθαν σε μια περίεργη κατάσταση για τον Σύλλογο οπότε και για αυτούς θα πρέπει να είμαστε πιο επιφυλακτικοί και συγκρατημένοι στην κριτική μας γιατί η κατάσταση δεν τους βοηθάει να είναι άνετοι και να δώσουν ότι καλύτερο μπορούν. Προσπαθούμε με συζητήσεις και βοηθώντας ο ένας τον άλλον να κρατηθούμε, θα τα περίμενα καλύτερα αλλά δεν μπορώ να είμαι και στο κεφάλι του καθενός να ξέρω πως σκέφτεται. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα για εμάς. Έχω πει πως ο στόχος έχει ξεφύγει από το αγωνιστικό, στόχος είναι να λύνουμε τα προβλήματα για να υπάρχει επόμενη ημέρα στον Παναθηναϊκό. Ευελπιστούμε κάποια στιγμή να αλλάξουν τα πράγματα. Κακά τα ψέματα, Παναθηναϊκός είμαστε μόνο στο όνομα αυτή τη στιγμή. Το χειρότερο για εμένα, είναι η συμπεριφορά όλων των άλλων απέναντι σε έναν τέτοιο μεγάλο Σύλλογο. Καμιά φορά λέμε καλύτερα να σε βρίζουν παρά να σε κοροϊδεύουν. Όπου και να πάμε υπάρχει χλευασμός, ασχολούνται με τα οικονομικά… Αυτό δεν πρέπει να υπάρχει σε ένα τέτοιο μεγάλο κλαμπ. Αυτό πρέπει να το κοιτάξουν άνθρωποι που είναι ακόμα στην ομάδα, γιατί δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός να φθείρεται και να χλευάζεται με αυτόν τον τρόπο».

Ο Ουζουνίδης, συνέχισε λέγοντας: «Εμείς το είπαμε με το που τελείωσε η περσινή χρονιά. Θέλαμε να κρατήσουμε την ομάδα και θέλαμε 4-5 προσθήκες. Τον Δεκέμβριο που ήρθα είπα πως θέλαμε έναν – δυο παίκτες γιατί θα υπήρχε φθορά από τραυματισμούς και κάρτες, αλλά από την πρώτη μεταγραφική περίοδο πήγαμε προς τα κάτω. Έπρεπε να πέσει το μπάτζετ, να φύγουν παίκτες. Πράγματα που έπρεπε να έχουν γίνει πιο μπροστά. Πέρσι είχαμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, όπως λέγαμε τότε και με τον μεγαλομέτοχο ο οποίος είχε κάνει και δηλώσεις, θα έπρεπε να κρατηθεί το γκρουπ και με 4-5 προσθήκες να διεκδικήσουμε πράγματα. Στην Ελλάδα δεν φτάνει μόνο η καλή ομάδα για να πάρεις το πρωτάθλημα για αυτό λέω θα διεκδικούσαμε. Φέτος τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ξεκίνησε το καλοκαίρι με τη μείωση του μπάτζετ, με τη φυγή παικτών. Για εμένα έχουν έρθει καλοί παίκτες, αλλά όταν έχουν μπει σε μια τέτοια κατάσταση δεν είναι εύκολο. Επηρεάζονται, όταν δεν μπαίνουν σε ένα υγιές περιβάλλον. Το να προσαρμοστείς σε μια άρρωστη κοινωνία δεν είναι εύκολο. Απέξω όλοι κάνουν κριτική, και καλά κάνουν γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να έχει αποτελέσματα. Είναι διαφορετικό όμως να κρίνεις απέξω και διαφορετικό να το ζεις εδώ. Θέλω να πω κάτι, όχι μόνο εγώ, και οι συνεργάτες μου και τα παιδιά που είναι εδώ και οι απλήρωτοι υπάλληλοι. Όλοι προσπαθούν για το καλύτερο που μπορούν στο μέγεθος που μπορούν. Θα ήταν διαφορετικά αν υπήρχε κανονικότητα και ηρεμία, θα πηγαίναμε στη δουλειά μας για να ετοιμάσουμε μια προπόνηση. Τώρα είναι διαφορετικό να πηγαίνεις για προπόνηση και να σου βγαίνουν κι άλλα πράγματα. Στον Τύπο ασχολούμαστε με το τι προσφυγή θα κάνει ο καθένας. Το αγωνιστικό έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα ενώ θα έπρεπε να είναι κυρίαρχο. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, να ξέρουμε ότι προσπαθήσαμε. Αν πετύχουμε έχει καλώς, αν όχι να ξέρουμε πως προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Για το ποια είναι η χειρότερη στιγμή του στην ομάδα, σχολίασε: «Η χειρότερη για εμένα είναι να πηγαίνεις στο γήπεδο και να χλευάζουν την ομάδα. Αυτό είναι που μου κάνει εντύπωση και δεν έχει σημασία που τώρα είμαι εγώ προπονητής. Μακάρι να βρεθεί κάποιος και να φύγω εγώ αύριο. Μιλάμε για πολύ μεγάλη ομάδα, αλλά αυτό γίνεται από το καλοκαίρι. Εσείς δεν τα γράφετε συνέχεια; Με αυτά δεν ασχολείστε; Για μια μεγάλη ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό, είναι ό,τι χειρότερο να βγαίνουν αρνητικά πράγματα. Υπάρχει χειρότερο πράγμα να είσαι ο Παναθηναϊκός, να πηγαίνεις κάπου και να σου λένε «θα πέσεις» και «θα πτωχεύσεις»; Σε αυτά τα κλαμπ δεν έχει να κάνει με το άτομο, αλλά με τον Σύλλογο. Είναι το όνομά του αυτό που διασύρεται».

Για το καλύτερο διάστημα, ανέφερε: «Το διάστημα των τελευταίων τεσσάρων μηνών πέρσι. Ήταν πάρα πολύ καλό. Ήταν από αυτό που λες θα κάτσω να δω τον Παναθηναϊκό. Ήταν ένα σχόλιο που άκουγες κι από αντιπάλους και από τον κόσμο. Μεμονωμένη στιγμή σίγουρα οι νίκες στα ντέρμπι».

Για τη συμφωνία των παικτών με τη διοίκηση, είπε: «Περιμένουμε να δούμε και αποτελέσματα. Στα λόγια; Θα το δούμε στην πράξη. Τα παιδιά αντιλαμβάνονται τα προβλήματα, τα ζουν καθημερινά. Είναι επαγγελματίες. Σας είπα και ένας ποδοσφαιριστής να κάνει προσφυγή, μπορεί για τον κόσμο να είναι προδοσία όμως είναι επαγγελματίας. Δεν είναι οι ποδοσφαιριστές που ξύπνησαν ένα πρωί κι είπαν «ειμαι Παναθηναϊκός». Έχουν οικογένειες, έχουν τους μάνατζέρ τους, την καριέρα τους. Δεν θα κατηγορήσω κάποιον αν το κάνει. Τα χρόνια του ποδοσφαιριστή είναι λίγα. Ο καθένας κοιτάει το καλύτερο για την καριέρα και την οικογένειά του. Τα παιδιά αντιλαμβάνονται τα προβλήματα που έχει η ομάδα κι εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό».

Για την πρωτοβουλία του Μολίνς, σχολίασε: «Αυτό ήταν κάτι που το ήξερα, ήταν κάτι που είχε συζητηθεί. Όλοι μένουν στο ποδοσφαιρικό κομμάτι και τους παίκτες. Ο Παναθηναϊκός έχει εργαζόμενους στην καθημερινότητά του, όταν οι παίκτες βλέπουν πρόσωπα που δεν είναι χαρούμενα δεν είναι ό,τι καλύτερο. Το να στερηθώ εγώ ή ένας παίκτης έναν μισθό, ιδίως τέτοιες μέρες, βγαίνει πιο εύκολα. Έχουμε παιδιά που εκτιμούν καταστάσεις και θα κάνουν ό,τι καλύτερο. Είναι οι άνθρωποι που τους περιποιούνται, τους φροντίζουν, τους φτιάχνουν το φαγητό τους, τους κάνουν μασάζ. Για εμένα είναι μια κίνηση σωστή που έπρεπε να γίνει».

Για τη φυγή του Τσάβες στην Αργεντινή, επισήμανε: «Ο Αντρές μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε άδεια να πάει στην Αργεντινή. Εγώ του είπα πως δεν μπορώ να πάρω μόνος μου μια τέτοια απόφαση. Για μια δυο μέρες μπορώ αλλά για τόσο σοβαρό θέμα δεν μπορούσα. Επειδή παραπονέθηκε ότι δεν είναι 100% έτοιμος, είπαμε να κάνει εξετάσεις. Αυτό δεν έγινε και το απόγευμα έμαθα ότι ο ποδοσφαιριστής είναι στην Αργεντινή. Είναι αντιεπαγγελματικό όμως επειδή υπάρχουν νόμοι και κανονισμοί, που τώρα τους μαθαίνω, που του δίνουν το δικαίωμα να πάει σε γιατρό, θα πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις. Έχουμε ενημέρωση από τον γιατρό της Μπόκα πως έχει μια θλάση που έχει γίνει καλά και κάποια άλλα μικροπροβλήματα. Η κίνησή του με απογοήτευσε. Είναι ένας παίκτης που τον περιμέναμε πολύ, επενδύσαμε πολλά σε αυτόν. Είναι ο σέντερ φορ που περιμένεις να σου λύσει προβλήματα, να σου βάλει γκολ. Οι τραυματισμοί είναι στο πρόγραμμα, μπορεί να γίνει στον οποιονδήποτε. Παρότι δεν ήταν προς όφελος της ομάδας, εμείς τον πήγαμε σιγά-σιγά και δεν περίμενα πως θα έκανε μια τέτοια κίνηση. Είναι πάρα πολύ λεπτό το θέμα γιατί είναι και τα οικονομικά στην όλη κατάσταση. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε αυτά που θα πούμε. Το σίγουρο είναι πως δεν πήρε από κανέναν άδεια για να πάει στην Αργεντινή».

Για τον αγώνα με τον Πανιώνιο, υποστήριξε: «Όταν έχεις περάσει από ομάδες που θεωρητικά δεν είναι στο μέγεθος του Παναθηναϊκού, είναι λογικό να έχεις πολλούς ποδοσφαιριστές που έχεις συνεργαστεί. Ο Πανιώνιος τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει επίπεδο, έχει ανέβει ψηλά και είναι στην πεντάδα του πρωταθλήματος. Τα δυο τελευταία χρόνια έχει πολύ καλή πορεία και πιστεύω και φέτος θα είναι εκεί. Μπορεί να έχει κάποια αγωνιστικά προβλήματα, αλλά έχουν διάρκεια και συνοχή οπότε περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι. Ξέρω πως παίζοντας εναντίον μου θα είναι ακόμα καλύτεροι».

Για τις αλλαγές στο Περιστέρι, απάντησε: «Είναι μια κίνηση που θα έπρεπε να την έχω κάνει νωρίτερα. Όπως εσείς οι δημοσιογράφοι βλέπετε τα στατιστικά και βγάζετε αποτελέσματα, ο προπονητής βλέπει την αγωνιστική εικόνα και κρίνει. Στα εκτός έδρας ματς δεν υπάρχουν για εμένα πάνω από δυο-τρεις παίκτες που να έχουν φτάσει στο 60-70% των δυνατοτήτων τους. Από εκεί ξεκινάνε όλα. Για να κάνεις ένα καλό γκρουπ θα πρέπει ο καθένας να φτάσει τα δικά του στάνταρ. Είχα σκεφτεί να κάνω τις αλλαγές και στην Τρίπολη αλλά με ξεγέλασε η εικόνα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Και 3-0 να κερδίζαμε την ΑΕΚ, στο Περιστέρι θα έκανα αλλαγές. Και γιατί πιστεύω πως οι αναπληρωματικοί έχουν να δώσουν πράγματα και για να καταλάβουν οι βασικοί πως αν δεν παίξεις στα στάνταρ σου δεν θα έχεις σίγουρη τη θέση σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό».

Για τις απουσίες ενόψει Κυριακής: «Έχουμε πάρα πολλά προβλήματα, είναι ένα θέμα αυτό καθώς αλλάζει συνέχεια η οιμάδα. Θα περιμένουμε την προπόνηση να δούμε ποιοι είναι υγιείς. Έχουμε αρκετά θέματα να λύσουμε, δεν μπορείς να βρεις συνοχή και διάρκεια όταν κάνεις αλλαγές σε όλες τις γραμμές. Ακόμα και με τη φυγή παικτών, είχαμε κρατήσει τους έξι πίσω, συν τον Βιγιαφάνιες που θα ερχόταν για να φτιάξουμε την ομάδα. Αλλά κάθε μέρα βγαίνει κι άλλο πρόβλημα. Όπως γίνεται πάντα και λέω χαριτολογώντας, ο Παναθηναϊκός είμαστε όλο και κάτι θα προκύψει».

Για το αν θα κάνει αλλαγές και πάλι: «Θα το δούμε αυτό, είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο. Είναι μια ομάδα με καλή αμυντική συνοχή, καλό τρανζίσιον στην επίθεση και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα αν βρει χώρους. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, όποιοι παίξουν να είναι στο 100% στο παιχνίδι για να κερδίσουμε».

Για τους συνεχόμενους τραυματισμούς: «Είναι πολύ παράμετροι για να γίνει ένας τραυματισμός, μας προβληματίζει, το προσπαθούμε να δούμε που είναι το πρόβλημα. Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο. Είναι παίκτες που δεν έχουν κάνει προετοιμασία, άλλοι που ήραν στο τέλος της προετοιμασίας, άλλοι που τους βάζουμε ξέροντας πως δεν είναι στο 100% γιατί δεν έχουμε κάτι άλλο εκείνη τη στιγμή. Είναι θέμα που πρέπει να λύσουμε, να το μειώσουμε. Πάντα θα υπάρχουν τραυματισμοί, αλλά πρέπει να βρούμε γιατί προκύπτουν οι συγκεκριμένοι. Ο Κουλιμπαλί είναι άλλη περίπτωση, ο Βιγιαφάνιες άλλη, ο Μουνιέ άλλη. Διαφορετικός ο κάθε παίκτης, αλλά είναι κάτι που πρέπει να περιορίσουμε αν όχι να το λύσουμε 100%».

Για το αν έχει υπάρξει ενδιαφέρον από άλλη ελληνική ομάδα: «Δημοσιεύματα μπορεί να βγαίνουν, εσείς κάνετε τη δουλειά σας κι εγώ κάνω τη δική μου. Το σίγουρο είναι ότι είμαι εδώ. Θα μπορούσα να το έχω κάνει το καλοκαίρι πολύ πιο εύκολα, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για το εξωτερικό. Όμως αποφάσισα να είμαι εδώ. Το αύριο είναι διαφορετικό, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Εγώ είμαι στην ομάδα, προσπαθώ για το καλύτερο, με τα καλά μου και με τα λάθη μου. Από εκεί και πέρα το τι θα γράψουν και θα πουν, θα υπάρχει πάντα στο ποδόσφαιρο και δεν θα τελειώσει».

Τέλος, για το τι εύχεται για το μέλλον, σχολίασε: «Προσωπικά δεν ειμαι εγώ αυτός που θα πει κάτι για τον εαυτό μου. Θα ήθελα να βρεθεί μια λύση για τον Σύλλογο. Δεν είναι θέμα για εμένα, είμαστε προπονητές σήμερα είμαστε εδώ, σε δυο ή τρία χρόνια θα πάμε αλλού, έτσι είναι η ζωή του προπονητή. Με στενοχωρεί και με τσαντίζει αυτό το πράγμα που γίνεται για έναν τέτοιο μεγάλο Σύλλογο. Είναι απογοητευτικό αυτό το πράγμα…».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου