ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ!

Κανείς και ποτέ δεν έχει χαριστεί στον Παναθηναϊκό σε αντίθεση με άλλους που ανέκαθεν είχαν χείρα βοηθείας από κράτος και φορείς για να κρατηθούν στη ζωή!

Κοίτα ποιοι μιλάνε για τον Παναθηναϊκό!

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο στον Παναθηναϊκό πρέπει να αισθάνονται όλοι υπερήφανοι, είναι το γεγονός πως ποτέ και κανείς δεν του έχει χαρίσει τίποτα. Είτε είναι στα… πάνω του ο Σύλλογος και κυριαρχεί παντού, είτε έχει προβλήματα – όπως στη δεδομένη χρονική συγκυρία – δεν έχει δεχθεί και δεν θέλει χάρες από κανέναν! Κάτι που είναι αδιαπραγμάτευτο και δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε τώρα.

Οσο κι αν κάποιοι επιμένουν να παρουσιάζουν… ευνοημένο τον Παναθηναϊκό, για κάτι που δεν έγινε ποτέ επί της ουσίας. Προσπάθησαν, δηλαδή, κάποιοι να περάσουν στον κόσμο πως η Super League και η ΕΠΟ (σ.σ. εδώ… γελάμε), επιχείρησαν να «καθαρίσουν» για λογαριασμό του Παναθηναϊκού αλλάζοντας το άρθρο 52 του κανονισμού των αδειοδοτήσεων. Την ίδια ημέρα, βέβαια, διαψεύστηκαν πανηγυρικά καθώς κάτι τέτοιο  ουδέποτε έγινε.

Πέρα από το γεγονός ότι παραμένει η ποινή του υποβιβασμού για όσες ομάδες δεν πήραν άδεια, η ΕΠΟ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει πως δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με όσα ίσχυσαν για την αδειοδότηση των ομάδων και την προηγούμενη χρονιά.

Επειδή το… κακό παράγινε, λοιπόν, με όσους θέλουν ετσιθελικά να παρουσιάσουν ευνοημένο τον Παναθηναϊκό για να κρύψουν και να αποσιωπήσουν τις δικές τους «αμαρτίες» του παρελθόντος, η «Π» βάζει τα πράγματα στη θέση τους και θυμίζει ποιοι είναι οι μόνιμα ευνοημένοι από τέτοιες καταστάσεις και ποιοι απήλαυσαν χάρες από το κράτος και τα αρμόδια όργανα…

«Πάγωμα», διαρκείας και… απειλές

Τον περισσότερο… θόρυβο για αυτό το θέμα, σηκώνουν από τη Θεσσαλονίκη. Ξεχνούν προφανώς το «πάγωμα» χρεών επί χρόνια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Πέρα από το «άρθρο 44» του 2004 και το «καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης», το 2007 έγινε και νέα ρύθμιση που προέβλεπε διαγραφή του 80% των προστίμων για εκπρόθεσμη καταβολή οφειλομένων. Ρυθμίσεις και διατάξεις που έγιναν για να μπορέσει να… ζήσει ο ΠΑΟΚ ο οποίος ανέκαθεν είχε μάθει να… γκρινιάζει για το κράτος της Αθήνας, μόνο που κρατήθηκε επί δεκαετίες στη ζωή χάρη στο ίδιο το κράτος. Ξέρετε, αυτό που τον… κατατρέχει! Για τον ΠΑΟΚ τότε είχαν «καθαρίσει» με πολύ ευνοϊκές μεταχειρίσεις και ευνοϊκές διατάξεις πολιτικοί όπως οι Φούρας, Βενιζέλος και άλλοι…

Πέρα από αυτό, το 2012 αποκαλύφθηκε πως ενώ ήταν Υπουργός ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε αγοράσει 1.150 διαρκείας του ΠΑΟΚ για να βοηθήσει οικονομικά τους Θεσσαλονικείς! Ακόμα και όταν ο νυν μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδης, αποφάσισε να πληρώσει τα χρέη απαίτησε από την κυβέρνηση να διαγραφούν 20 εκατ. ευρώ προσαυξήσεων και προστίμων έτσι ώστε να πληρώσει μόνο το πρωτογενές χρέος, κάτι που φυσικά αποδέχθηκε η νυν κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μεταχειριζόμενη ευνοϊκά τον ΠΑΟΚ για ακόμα μια φορά.

Χάρισαν 9 δις στον ΟΣΦΠ!

Από μια τέτοια λίστα με χάρης του κράτους προς τις ΠΑΕ, δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Ολυμπιακός. Μετά τα σκάνδαλα των Κοσκωτά και Σαλιαρέλη, διαπιστώθηκαν 11 δισεκατομμύρια δραχμές χρέη στην «Ερυθρόλευκη» ΠΑΕ. Χρέη που ουδέποτε πληρώθηκαν στο σύνολό τους, αφού το 1992 ο Στέφανος Μάνος κατέθεσε τον ειδικό νόμο 2021 που ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ, έτσι ώστε να σωθούν οι Πειραιώτες από τη διάλυση!

Από τα 11 δισεκατομμύρια δραχμές, χαρίστηκαν στον Ολυμπιακό περίπου τα εννέα! Απίστευτη ζημιά δηλαδή για το κράτος και όσους είχαν λαμβάνειν από αυτά τα χρήματα, αφού γράφτηκαν στο… χιόνι τεράστια ποσά και από αυτό το σημείο κι έπειτα άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για να δημιουργηθεί το ποδοσφαιρικό σύστημα που από το 1996 κι έπειτα διέλυσε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Έκτοτε, με την έλευση του Σωκράτη Κόκκαλη στην ηγεσία της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, έγινε συχνό φαινόμενα να είναι στο πλευρό του στα επίσημα του γηπέδου πολιτικοί και υπουργοί, που δεν έχαναν την ευκαιρία να τείνουν… χείρα βοηθείας στους Πειραιώτες και να τους ενισχύσουν την προσπάθεια να γίνουν τα απόλυτα «αφεντικά» με κάθε τρόπο του ελληνικού ποδοσφαίρου, είτε στο προσκήνιο, είτε στο παρασκήνιο…

«Άρθρο 44» και υποβιβασμός

Μια ακόμα… αμαρτωλή ιστορία είναι κι αυτή της ΑΕΚ. Από το 2004 κι έπειτα, ειδικά, με το «άρθρο 44» στο οποίο και υπάχθηκε για να μειωθούν κατά πολύ τα χρέη που είχε, η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ διαρκώς αναζητούσε – και συνήθως έβρισκε – καταφύγιο σε τέτοιες διατάξεις που προωθούσε η εκάστοτε κυβέρνηση. Σκοπός φυσικά ήταν να γίνουν οι απαραίτητες… χάρες στις ομάδες και να αλιευτούν ψήφοι από τη «δεξαμενή» των οπαδών τους, που δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς του Παναθηναϊκού οι οποίοι σιχαίνονται τέτοιες καταστάσεις και δεν υπήρχε η παραμικρή περίπτωση να τις δεχθούν. Στην ΑΕΚ εκείνη την περίοδο χαρίστηκαν χρέη ύψους 66 εκατ. ευρώ προς το δημόσιο και συνολικά ύψους 138 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα της εποχής.

Από το «άρθρο 44» ευνοήθηκαν εκτός από την ΑΕΚ και οι ΠΑΕ Άρης και ΟΦΗ, ενώ από την «ειδική εκκαθάριση» είχαν προλάβει να ευνοηθούν οι ΠΑΕ Πανιώνιος, Καβάλα, Λάρισα και οι ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Άρης, Ηρακλής, Πανιώνιος και Λάρισα. Βέβαια, σε ό,τι αφορά τους «κιτρινόμαυρους» είναι γνωστή και η ιστορία του πρόσφατου υποβιβασμού στη Γ’ Εθνική. Όταν η ΑΕΚ υποβιβάστηκε χρωστούσε κοντά στα 250 εκατ. ευρώ από τα οποία ως ΠΑΕ «καθάρισε». Αν και τα τελευταία χρέη, έφυγαν από την ομάδα και πήγαν στα φυσικά πρόσωπα. Νόμος που πια δεν ισχύει όμως…

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 17 Ιουνίου