ΕΤΣΙ… ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Περισσότερο με προσπάθεια να… θολώσει τα ήδη θολά νερά των πραγματικών οικονομικών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και λιγότερο να ρίξει φως, ώστε να μάθει επιτέλους ο κόσμος του τριφυλλιού την αλήθεια για το ύψος των χρεών της εταιρίας, έμοιαζε η παρέμβαση του Σταμάτη Γαρρή, στον ΣΠΟΡ FM.

Έτσι… θέλει να βλέπει τα χρέη η ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Και αυτό που επιχείρησε, ουσιαστικά, να κάνει δεν ήταν τίποτα άλλο απ’ το να επιχειρήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, εμπλέκοντας μέσα στην όλη συζήτηση για τα χρέη την αλλαγή του φορολογικού νόμου, αφαιρώντας το Κορωπί, αγνοώντας τις οικονομικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ, τρέχουσες, μελλοντικές και παλαιές και ξεχνώντας τις προσωπικές δεσμεύσεις του Γιάννη Αλαφούζου.

Αναλυτικά όσα είπε ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα για τα οικονομικά του Παναθηναϊκού. Κατά αρχάς πρέπει να σας αναφέρω ότι το χρέος του Παναθηναϊκού στις 30 Σεπτεμβρίου ήταν 34,7 εκατ. ευρώ. Επίσης έχει γραφτεί για το ομολογιακό δάνειο. Ξεκαθαρίζω λοιπόν, ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει ομολογιακό δάνειο. Όσον αφορά το Κορωπί, έχουν γραφτεί ποσά για 7-10 εκατ. ευρώ.

Για το Κορωπί ο Γιάννης Αλαφούζος έχει δώσει 7 εκατ. ευρώ και είναι μια υποχρέωση την οποία έχει αναλάβει προσωπικά ο ίδιος και θα συνεχίσει να το κάνει. Το τρίτο που πρέπει να σημειώσουμε είναι το ζήτημα της φορολογίας. Η φορολογία, υπερδιπλασιάστηκε τα τελευταία χρόνια, από την περίοδο δηλαδή που ανέλαβε ο Γιάννης Αλαφούζος. Πριν τον Γιάννη Αλαφούζο το χρέος ήταν 35,2 εκατ. ευρώ. Αν έμενε ίδιος ο φορολογικός συντελεστής όπως τότε, τότε το σημερινό χρέος θα ήταν μειωμένο κατά 20 εκατ. Ευρώ. Τα οικονομικά της ΠΑΕ θα τα πάρει ο υποψήφιος επενδυτής από εκεί που πρέπει. Όταν βγουν τα στοιχεία στην δημοσιότητα θα καταλάβει πολύς κόσμος τις απαντήσεις. Έχουν γραφτεί σήμερα πολλά νούμερα αλλά σημασία έχει να δούμε την αλήθεια γιατί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Ο Σταμάτης Γαρρής ρωτήθηκε και για το ξεπούλημα και των τελευταίων περιουσιακών στοιχείων του Παναθηναϊκού, με αφορμή τη διαπραγμάτευση με την Μπενφίκα για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, τονίζοντας: «Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την πώληση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, μένουν κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες αλλά είμαστε σε καλό δρόμο».

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 20 Μαρτίου