Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΝΑ ΒΑΛΕΙ 62.000.000 ΕΥΡΩ ΤΟ PAO FOUNDATION, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ... ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ!

Εν αναμονή της επίσημης τοποθέτησης του Γιάννη Αλαφούζου για τις πραγματικές προθέσεις του, ως προς τα αίτια που οδήγησαν σε αδιέξοδο τις διαπραγματεύσεις με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την είσοδο του PAO Foundation στην ΠΑΕ, ήδη ακούγονται και γράφονται πολλά και διάφορα που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η απαίτηση Αλαφούζου να βάλει 62.000.000 ευρώ το PAO Foundation, χωρίς καν να έχει... ανακοινωθεί!

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές του Leoforos.gr, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, όχι μόνο δεν μετακινήθηκε κατά ένα ευρώ συν, στην αρχική του πρόθεση να αναλάβει χρέη ύψους 25.000.000 ευρώ και μόνο, αλλά ζήτησε ουσιαστικά από τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ, να αναλάβει εκείνος και το φετινό οικονομικό άνοιγμα της ποδοσφαιρικής ομάδας, το οποίο μέχρι το τέλος της σεζόν υπολογίζεται κοντά στα 17.000.000 ευρώ.

Και όλα αυτά, ενώ ήδη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε ρίξει στο τραπέζι, ώστε να διευκολύνει τον Γιάννη Αλαφούζο και να τον... «ελαφρύνει» οικονομικά, την πρόταση - υπέρβαση, για ανάληψη από το PAO Foundation, ποσού 15.000.000 ευρώ από τα χρέη της ΠΑΕ και 30.000.000 ευρώ από τις μελλοντικές υποχρεώσεις της. Ηταν, μάλιστα, από την πρώτη στιγμή κατηγορηματικός και ξεκάθαρος, έναντι του Γιάννη Αλαφούζου, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, πως οτιδήποτε συμφωνηθεί θα μπορεί να «τρέξει» από το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου και μετά. Και τούτο πολύ εύλογα, διότι στις 30 Οκτωβρίου επρόκειτο -σύμφωνα με τον προγραμματισμό- να ανακοινωθεί το PAO Foundation και μέχρι το τέλος της σεζόν θα έδινε τη δυνατότητα σε επιφανείς επιχειρηματίες και απλό κόσμο να γίνουν μέλη, συνεισφέροντας έκαστος σύμφωνα με τις δυνατότητές του, για τη συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνται για να καταστεί υλοποιήσιμο το όλο πρότζεκτ για τη σωτηρία του Συλλόγου.

Εύκολα, λοιπόν, μπορεί να αντιληφθεί ο κόσμος του Παναθηναϊκού πως η απαίτηση αυτή του Γιάννη Αλαφούζου από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και το PAO Foundation, ήταν να μπουν στην ΠΑΕ και με το καλημέρα να αναλάβουν 62.000.000 ευρώ χρεών και υποχρεώσεων, χωρίς καν να υπάρχει PAO Foundation, τη στιγμή που εκείνος θα παρέμενε σταθερός στα 25.000.000 ευρώ και μάλιστα πληρώνοντας 8 εκ. ευρώ το χρόνο, τα οποία έτσι κι αλλιώς, ό,τι κι αν γίνει στην ομάδα τα επόμενα χρόνια, θα τα πληρώσει.

Ουσιαστικά, ο σημερινός ιδιοκτήτης της ΠΑΕ παραμένει σταθερός και αμετακίνητος στην απόφασή του να μην πληρώσει ούτε ένα ευρώ από την τσέπη του για να καλύψει τις τρέχουσες φετινές υποχρεώσεις της ομάδας, ζητώντας από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, να... πυροβολήσει και να σκοτώσει -ουσιαστικά- με το καλημέρα το PAO Foundation, αφού ο κόσμος της ομάδας δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση και δεν μπορεί, πράγματι, να σηκώσει ένα τέτοιο τεράστιο οικονομικό βάρος για να καλύψει τα υπέρογκα ποσά της υπερχρέωσης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Πάντως, περισσότερα θα πρέπει να αναμένονται μετά και τη επίσημη τοποθέτηση του Γιάννη Αλαφούζου, οπότε και ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα είναι σε θέση να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για τους λόγους για τους οποίους οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία την Κυριακή, λόγω της στάσης του.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου