Η ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ...

Το νέο ραντεβού που θα έχουν την Κυριακή, Γιάννης Αλαφούζος και Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την επόμενη μέρα και κατ' επέκταση την ιστορία του Παναθηναϊκού.

Η πιο κρίσιμη Κυριακή στην ιστορία του Παναθηναϊκού...

Ο Σύλλογος βρίσκεται, κυριολεκτικά, στο χείλος του γκρεμού αφού Ερασιτέχνης και ΠΑΕ δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του κόσμου, λόγω δυσβάσταχτων οικονομικών υποχρεώσεων και φυσικά της θηλιάς των χρεών, μεγάλο μέρος των οποίων -είναι αλήθεια- κληρονόμησε και ο Γιάννης Αλαφούζος από τους προκατόχους του...

Γι' αυτό και όλοι πια στον Σύλλογο και τα εκατομμύρια των οπαδών του σε όλον τον κόσμο, αναμένουν με αγωνία την τελική έκβαση των διαπραγματεύσεων για να δουν την Κυριακή αν θα βγει λευκός καπνός και αν ο Γιάννης Αλαφούζος θα είναι αυτός που πρώτος θα βγει μπροστά και με την ανάληψη του μεγαλύτερου μέρους χρεών και υποχρεώσεων, ώστε να παραδόσει την ΠΑΕ «καθαρή» στο PAO Foundation.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός γνωρίζει πρώτος και σίγουρα πιο καλά απ' τον καθένα, πως έχει στα χέρια του μια ιστορική, μια μοναδική και σίγουρα μια τελευταία ευκαιρία για να βγάλει ολόκληρο τον Σύλλογο απ' το αδιέξοδο, έχοντας ως «σύμμαχο» τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, που είναι και ο μόνος που επιλέγει συνειδητά να βγει μπροστά και να εγγυηθεί την επένδυση στον Παναθηναϊκό, για τα επόμενα πάρα πολλά χρόνια, ώστε να τον κάνει με συγκεκριμένο πλάνο, πρωταθλητή σ' όλα τα σπορ.

Πλέον, το ραντεβού της Κυριακής και η απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου, η οποία θα ανακοινωθεί στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, για τον τρόπο αντιμετώπισης του χρέους που πρέπει πάση θυσία να εξαφανιστεί, με οποιοδήποτε κόστος, για να ανασάνει η ΠΑΕ, θα μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική. Πρέπει εδώ να τονιστεί πως από τον Ιούνιο που ξεκίνησαν οι συζητήσεις των δύο πλευρών μέχρι σήμερα, τα νούμερα έχουν αλλάξει και το χρέος με τις υποχρεώσεις έχουν αυξηθεί, αφού ο Γιάννης Αλαφούζος υπολόγιζε και πόνταρε πολλά στα έσοδα από μια είσοδο στους ομίλους του Europa League τα οποία δεν ήρθαν ποτέ. Κι αυτό αυτομάτως σημαίνει την αυτόματη αύξηση των προσδοκιών που θα πρέπει να έχει το PAO Foundation από τη συμμετοχή του κόσμου. Κι αν τα 50 εκατομμύρια του αρχικού σχεδιασμού μοιάζουν αρκετά δύσκολο ως εγχείρημα αλλά εφικτό να πιαστεί ως στόχος, καταλαβαίνει κανείς ότι στόχος με ποσό 80 εκατομμυρίων από τη συνδρομή του κόσμου δεν μπορεί να επιτευχθεί ποτέ. 

Το βέβαιο είναι πως όποια κι αν είναι αυτή η τελική απόφαση, ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα πρέπει και να τη σεβαστεί και να είναι με τη σειρά του έτοιμος και αποφασισμένος να ηγηθεί της προσπάθειας για την επόμενη μέρα, αφού με ή χωρίς PAO Foundation, ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να μείνει όρθιος και να δει -επιτέλους- και τον κόσμο του να μπαίνει στην εξίσωση της επόμενης μέρας και όχι του... χθες, ώστε όλοι μαζί να χτίσουμε ξανά έναν Σύλλογο μεγάλο, δυνατό και καθαρό από χρέη και υποχρεώσεις.

Αλλη λύση δεν υπάρχει...

Η ώρα της κρίσεως πλησιάζει, τα ψέματα τελειώνουν για όλους και η γλώσσα της αλήθειας είναι η μόνη που πρέπει να ακουστεί από τα χείλη του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος και θα αναλάβει το ειδικό βάρος με την τελική του απόφαση την Κυριακή, ή τις επόμενες ημέρες αν χρειαστεί και τρίτο ραντεβού, για το μέλλον του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και κατ' επέκταση του Συλλόγου.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου