ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟ ΓΟΥΔΗ (VIDEO)

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως ότι μέσα στο 2018 θα έχει βγει η άδεια για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Γουδή!

Οι δηλώσεις του Τσίπρα για το Μητροπολιτικό Πάρκο και το γήπεδο στο Γουδή (video)

Ο Πρωθυπουργός βρέθηκε το πρωί στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής όπου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου. Μεταξύ των όσων ανέφερε ήταν και το σχέδιο αστικών αναπλάσεων «Νέα Αθήνα». Μάλιστα μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για το Γουδή λέγοντας πως ότι ως το 2018 αναμένεται να έχει εκδοθεί η άδεια.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο πρωθυπουργός για το συγκεκριμένο ζήτημα:

 «To σχέδιο προβλέπει τη μεταφορά του γηπέδου του Παναθηναϊκού, τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή, την κατεδάφιση της Λεωφόρου και της μεταφοράς του γηπέδου στην ευρύτερη περιοχή εδώ κοντά μας που δεν θα βρίσκεται στην καρδιά του Μητροπολιτικού Πάρκου. Tη δημιουργία ταυτόχρονα όμως και φορέα διαχείρισης για τη μεταφορά των στρατοπέδων του Υπουργείου Άμυνας ώστε να γίνει αληθινό Μητροπολιτικό Πάρκο, κι όχι στα χαρτιά, ανοιχτό στους πολίτες», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Τη δημιουργία ενιαίου χώρου πρασίνου στην Αλεξάνδρας, από τον Λυκαβηττό ως τις προσφυγικές πολυκατοικίες, οι οποίες θα αναβαθμιστούν και τέλος την ανάπλαση του Ελαιώνα στον Βοτανικό με τη δημιουργία χώρου κι εγκαταστάσεων μαζικού αθλητισμού. 

Θα γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο. Πρόκειται για φιλόδοξο σχεδιασμό, που απαιτεί εκτός από πολιτική βούληση που έχουμε και προσεκτικές κινήσεις, προσεκτικές θεσμικές παρεμβάσεις που θα γίνουν μελετημένα και στοχευμένα. ώστε μέσα σε ένα περίπου χρόνο από σήμερα, να έχουν περατωθεί όλες οι προβλεπόμενες θεσμικές ενέργειες και να έχουν περατωθεί με θεσμική ασφάλεια, ώστε μέσα στο 2018 να ολοκληρωθούν οι αδειοδοτήσεις και οι σχετικοί διαγωνισμοί. Και μέχρι το 2021 η Αθήνα να έχει αλλάξει όψη». 

Και κατέληξε λέγοντας: «Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που την πορεία του παρακολουθώ και με ένα ιδιαίτερο προσωπικό ενδιαφέρον, μην ξεχνώντας και την επαγγελματική μου ιδιότητα, των μεταπτυχιακών μου σπουδών στην πολεοδομία, αλλά και τη θητεία μου στον Δήμο της Αθήνας. Και το γεγονός ότι πρόκειται για τη γειτονιά μου, που γεννήθηκα και μεγάλωσα, τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας». 

Δείτε το βίντεο στη gallery μετά το 24:30

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
Video 1

Αλ. Τσίπρας: Στρατηγικός στόχος η Ελλάδα να καταστεί πολλαπλός ενεργειακός κόμβος

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου