ΤΟΝ ΞΑΝΑΚΑΝΕ… ΕΛΛΗΝΑ!

Πώς ο Μαρίνος Ουζουνίδης ανέβασε στο 4,9 τον μέσο όρο Ελλήνων που παίζουν στα ματς Πρωταθλήματος του Παναθηναϊκού, τη στιγμή που επί Στραματσόνι ο αριθμός ήταν 0,88 ανά αγώνα!

Τον ξανάκανε… Έλληνα!

Ένα απ’ τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα θέματα που είχε να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός, ήταν η απουσία του Ελληνικού στοιχείου απ’ την ομάδα του. Ειδικά με τον τρόπο που «χτίστηκε» η ομάδα το περασμένο καλοκαίρι, δεν υπήρχε ούτε ένα παιδί απ’ την χώρα που να έχει σημαντικό ρόλο στο «τριφύλλι». Μόνο ο Κουτρουμπής ήταν αυτός που λογιζόταν ως μία απ’ τις θεωρητικά βασικές επιλογές, αλλά και πάλι έβλεπε για αρκετό καιρό να παίζουν μπροστά του οι Ιβανόφ και Σαμπά. Δίχως άλλο ο Παναθηναϊκός διαχρονικά είχε έναν Ελληνικό κορμό στον οποίο στηριζόταν. Ακόμη κι αν έχουμε φτάσει σε μια εποχή που πλέον επικρατεί η… παγκοσμιοποίηση και στο ποδόσφαιρο, δεν είναι δυνατόν να αποτελεί είδηση όταν οι «πράσινοι» έχουν έναν Έλληνα στο αρχικό τους σχήμα! Διότι μέχρι να αποχωρήσει ο Αντρέα Στραματσόνι, αυτό γινόταν! Κι αν δεν μας πιστεύετε, διαβάστε τα στοιχεία που ακολουθούν και θα καταλάβετε.

Ο Ιταλός, λοιπόν, έμεινε στην ομάδα για 9 ματς Πρωταθλήματος την φετινή σεζόν. Σε αυτά χρησιμοποίησε συνολικά 3 Έλληνες. Τον Γιώργο Κουτρουμπή, τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο και τον νεαρό Θοδωρή Μίγγο. Βέβαια, τον Βλαχοδήμο μόλις σε ένα ματς (με τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη) και τον Μίγγο για μερικά λεπτά στην Λεωφόρο κόντρα στον Ηρακλή.

Ο μέσος όρος των Ελλήνων που είχε στην βασική ενδεκάδα των 9 αυτών αγώνων ο «Στράμα», ήταν 0,77 ανά παιχνίδι! Αριθμός αποκαρδιωτικός το λιγότερο. Κι αν συνυπολογίσουμε και τις αλλαγές για να βγει ο μέσος όρος όσων Ελλήνων αγωνίζονταν ανά παιχνίδι με τον Ιταλό στον πάγκο, τότε φτάνουμε στο 0,88! Είναι χαρακτηριστικό πως συνήθως υπήρχε είτε κανένας είτε ο Κουτρουμπής στην ενδεκάδα. Μέχρι εκεί. Μόλις μία φορά ξεκίνησαν δύο Έλληνες στο Πρωτάθλημα πριν αποχωρήσει ο Στραματσόνι. Στο εκτός έδρας ματς με τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη. Τελευταία αναμέτρηση με αυτόν στον πάγκο.

Τα άλλαξε όλα!

Με το που ανέλαβε το «τριφύλλι» ο Μαρίνος Ουζουνίδης, τα πάντα άλλαξαν! Σε επίπεδο αγωνιστικής εικόνας το είδαν όλοι. Σε επίπεδο… Ελληνοποίησης της ομάδας, οι αριθμοί λένε την τεράστια αλήθεια. Ο 48χρονος τεχνικός επανέφερε το ντόπιο στοιχείο στο «τριφύλλι», τόσο σε επίπεδο ενδεκάδας όσο και σε επίπεδο συνολικής συμμετοχής στα παιχνίδια. Ειδικά απ’ τον Ιανουάριο και μετά όταν διαφοροποιήθηκαν πράγματα στο ρόστερ, παγιοποιήθηκε πλέον η παρουσία Ελλήνων στο βασικό σχήμα. Και αυτό τον αριθμό τον υπολογίζουμε χωρίς τον Ζέκα. Ο αρχηγός πήρε την υπηκοότητα, παίζει πλέον στην Εθνική ομάδα, αλλά δεν τον υπολογίσαμε στους Έλληνες επειδή το παιδί προέρχεται από άλλη χώρα κι ας έγινε… δικός μας για τα καλά!

Επί Μαρίνου Ουζουνίδη, λοιπόν, στην ενδεκάδα των «πράσινων» βρίσκονται 3,9 Έλληνες ανά αγώνα. Όσο για τους Έλληνες που συνολικά χρησιμοποιεί στα 21 παιχνίδια Πρωταθλήματος που βρίσκεται στον Παναθηναϊκό μέχρι τώρα, ο αριθμός φτάνει στο 4,9 ανά παιχνίδι! Δίχως άλλο η διαφορά είναι το λιγότερο εντυπωσιακή!

Το ρεκόρ του Ουζουνίδη αναφορικά με το πόσους Έλληνες χρησιμοποίησε στο βασικό σχήμα, ήρθε στην αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής. Όταν και κόντρα στην Λάρισα ξεκίνησε 7 παιδιά (Βλαχοδήμο Οδ., Κουτρουμπή, Ευαγγέλου, Χουχούμη, Μαρινάκη, Κουρμπέλη, Χατζηγιοβάνη). Στο ίδιο ματς είχαν περάσει ως αλλαγή οι Πίσπας και Στάικος, ανεβάζοντας τον αριθμό στους 9.

Όσον αφορά τον μικρότερο αριθμό Ελλήνων που χρησιμοποιήθηκαν επί Ουζουνίδη, ήταν δύο. Στο ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο, όταν ο 48χρονος τεχνικός δεν είχε συμπληρώσει καλά καλά τριήμερο στην ομάδα!

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου