Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΜΠΕΡΓΚ, ΜΑΛΑΓΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Τι ισχύει με το ενδιαφέρον της Μάλαγα για τον Μάρκους Μπεργκ, τη ρήτρα του Σουηδού και την πιθανότητα αποχώρησης από τον Παναθηναϊκό…

Η αλήθεια για Μπεργκ, Μάλαγα και Παναθηναϊκό

Πέρα από τις δηλώσεις του Μάρκους Μπεργκ, «φωτιές» ανάβουν στον Παναθηναϊκό και τα όσα δημοσίευσαν οι Σουηδοί μαζί με νέες τοποθετήσεις του 30χρονου σταρ του «τριφυλλιού». Η άποψη του Μίτσελ για τον ηγέτη των «πράσινων» είναι γνωστή και ο Ισπανός τεχνικός είχε ζητήσει τον Μπεργκ και όταν ήταν προπονητής στη Μαρσέιγ στη Γαλλία. Η Μάλαγα τον θέλει, πράγματι, και είναι μια ομάδα που μπορεί να δώσει τα χρήματα που απαιτούνται για μια τέτοια μεταγραφή, πλην όμως για την ώρα δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο και υπαρκτό που να αφορά πιθανή μετακίνηση του Μπεργκ στην ισπανική ομάδα.

Στον Παναθηναϊκό όχι απλά δεν έχει φτάσει επίσημη κρούση από πλευράς Μάλαγα, αλλά υπάρχει και πλήρης άγνοια για το ενδιαφέρον των Ισπανών για τον Μπεργκ. Η…τελευταία επαφή που είχαν άνθρωποι του «τριφυλλιού» με ανθρώπους της ισπανικής ομάδας, ήταν στις αρχές Απριλίου όταν οι Ισπανοί είχαν ζητήσει να εξασφαλιστεί μια θέση για τον σκάουτ τους που βρέθηκε στη Λεωφόρο έτσι ώστε να παρακολουθήσει τον πρώτο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ. Πιθανότατα για να «τσεκαριστεί» ξανά ο Σουηδός, αφού ο Μίτσελ σίγουρα έχει αναφέρει στους διοικούντες την ομάδα του το ενδιαφέρον του για τον Μπεργκ.

Πέρα, λοιπόν, από το γεγονός ότι το ενδιαφέρον των Ισπανών στην παρούσα φάση είναι φιλολογικό και μόνο, υπάρχουν κι άλλα ζητήματα που καθιστούν πολύ δύσκολη τη φυγή του Μπεργκ από τον Παναθηναϊκό. Ο Σουηδός τον Ιανουάριο υπέγραψε νέο συμβόλαιο ως το 2019 με το «τριφύλλι» με τις απολαβές του να ανεβαίνουν στο 1.1 εκατ. ευρώ και τη ρήτρα αποδέσμευσης στα 10 εκατ. ευρώ. Από το εν λόγω ποσό, ο Παναθηναϊκός σε περίπτωση που βρεθεί ομάδα να καλύψει τη ρήτρα θα πάρει ένα ποσό της τάξης των 5.5 εκατ. ευρώ.

Επί της ουσίας, για να υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη και πιθανότητα αποχώρησης του Μάρκους Μπεργκ από τον Παναθηναϊκό, θα πρέπει να υπάρχει η θέληση του παίκτη να φύγει και να έχει ήδη βρει την επόμενη ομάδα της καριέρας, η οποία θα έχει τη δυνατότητα και την πρόθεση να πληρώσει 10 εκατ. ευρώ έτσι ώστε να καλύψει τη ρήτρα. Συνεπώς θα πρέπει να υπάρξει ομάδα που θα πληρώνει «ζεστά» 10 εκατ. ευρώ και παράλληλα να θέλει ο Μπεργκ να φύγει από τον Παναθηναϊκό και να παίξει εκεί. Για την ώρα, κάτι τέτοιο δεν υφίσταται με τον Σουηδό άλλωστε να δηλώνει τόσο πως παραμένει συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις του με το «τριφύλλι» στα play off αλλά και πως η ποιότητα ζωής του ίδιου και της οικογένειάς του στην Ελλάδα είναι δύσκολο να βρεθεί σε άλλο μέρος στη γη…

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου