ΤΟ WHO IS WHO ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΗ

To leoforos.gr σας παρουσιάζει το προφίλ του υποψήφιου προέδρου του Παναθηναϊκού, Αδαμάντιου Πολέμη.

Το who is who του Πολέμη

Το όνομα του Αδαμάντιου Πολέμη έριξε στο τραπέζι ως διάδοχό του ο Νικόλας Πατέρας, προκαλώντας έκπληξη ακόμη και στον ίδιο τον γνωστό εφοπλιστή. Για αυτό και δεν θέλησε να κάνει την παραμικρή δήλωση σχετικά με τις προθέσεις του, ζητώντας ένα χρονικό περιθώριο μέχρι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πέμπτης, προκειμένου να ζυγίσει τα δεδομένα και να απαντήσει στην πρόταση που του έγινε.

Ποιος όμως είναι ο υποψήφιος για να αναλάβει την προεδρία του Παναθηναϊκού, διαδεχόμενος τον Νικόλα Πατέρα; Ο Αδαμάντιος Πολέμης αποτελεί ένα από τα γνωστότερα και μεγαλύτερα ονόματα στον εφοπλιστικό χώρο, ο οποίος όμως δεν περιορίζεται μόνο σε αυτόν. Δραστηριοποιείται στον χώρο του τουρισμού, έχοντας μεγάλες εκτάσεις σε νησιά των Κυκλάδων.

Η μεγάλη του αγάπη όμως είναι ο χώρος της ναυτιλίας όπου δραστηριοποιείται μαζί με τον αδελφό του Σπύρο, με τον οποίο έχουν την οικογενειακή επιχείρηση « Polembros Maritime» απο τις αρχές της δεκαετίας του '70. Το 1975 διαχειρίζονταν 5 πλοία, όμως τα επόμενα 20 χρόνια η ανάπτυξη τους ήταν αλματώδη, με αποτέλεσμα το 1985 να έχουν προσθέσει 13 ακόμη στο ενεργητικό τους και να συγκαταλέγονται μεταξύ των 10 μεγαλύτερων ελληνικών ναυτιλιακών εταιριών.

Στις αρχές του 2000 βρέθηκαν μεταξύ 5ης και 6ης θέσης στην λίστα των μεγαλύτερων ελληνικών εφοπλιστικών ομίλων, ενώ τον Ιούνιο προέβησαν στην παραγγελία τεσσάρων V.L.O.O ( Very Long Ore Carriers) στα κινεζικά ναυπηγεία Qindong. Τα πλοία αυτά έχουν μεταφορική ικανότητα 205.000 dwt και αναμένεται να παραδοθούν στις αρχές του 2013. Όσο για την τιμή τους; Δεν έχει γνωστοποιηθεί, αλλά όσοι γνωρίζουν καλά το χώρο της ναυτιλίας αναφέρουν πως ξεπερνά τα 180 εκατομμύρια ευρώ.

Τόσο ο Αδαμάντιος, όσο και ο Σπύρος Πολέμης είναι ανήσυχα πνεύματα και γεννημένη μαχητές. Κάτι άλλωστε που φαίνεται και από την πορεία τους στο χώρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η δικαστική τους διαμάχη με την «JP Morgan Chase», από την οποία ζητούσαν περισσότερα από 500 εκατ. δολ. για ατυχείς επενδύσεις.

Η κόντρα τους στα δικαστήρια κράτησε πάνω από 10 χρόνια και η απόφαση βγήκε στις αρχές Νοεμβρίου, από την δικαστή του εφετείου στο Λονδίνο, Νταμ Ελίζαμπεθ Γκλόστερ που απέρριψε το αίτημα των Ελλήνων εφοπλιστών. Ως αιτιολογία προέβαλε το γεγονός οτι τα δύο αδέλφια με μεγάλη πορεία και εμπειρία στο χώρο δεν μπορούν να παραπλανηθούν εύκολα!

Ανεξάρτητα πάντως με την κατάληξη της υπόθεσης, τόσο ο Αδαμάντιος, όσο και ο Σπύρος Πολέμης απέδειξαν για ακόμη μία φορά πως δεν το βάζουν εύκολα κάτω... Μπορεί εξ αρχής η δικαίωσή του να μην συγκέντρωνε μεγάλες πιθανότητες, αλλά το κυνήγησαν μέχρι τέλους, ξοδεύοντας χρόνο (η διαμάχη κράτησε 10 χρόνια) και χρήμα...

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 26 Μαίου