«ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΑΔΑ…»

Το leoforos.gr σας εξασφάλισε την... «ομιλία» προς τους παίκτες πριν την έναρξη του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

«Δεν έχουμε ομάδα…»

«Κύριοι σε λίγη ώρα θα μπείτε μέσα στο χορτάρι και θα κληθείτε να γίνεται και εσείς ένα μέρος της ιστορίας του Συλλόγου.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε ομάδα… 

Ο Παναθηναϊκός είναι κάτι πολύ παραπάνω από μία απλή ομάδα, είναι ιερό και όσιο για εκατομμύρια κόσμο στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είναι ο τρόπος ζωής και η αναπνοή τους.

Το γήπεδο που σε λίγο θα βγείτε να αγωνιστείτε , μπορεί να είναι παλιό όμως χτίστηκε με τα χέρια μελών και υποστηρικτών του Συλλόγου πριν περίπου  100 χρόνια , οι οποίοι μετά τις δουλειές τους ερχόντουσαν εδώ  και δούλευαν μέχρι αργά  τη νύχτα για να έχουν οι …προκάτοχοι σας  αλλά και εσείς  τον δικό σας  χώρο.

Κάτω από το χορτάρι υπάρχει το χώμα της Λεωφόρου.  Από αυτό το κομμάτι γης παίρνανε «χούφτες» σε μαντήλια  οι παράγοντες και τα μέλη του ΠΑΟ για να «συνοδεύσουν» όποιον «αιώνια πιστό»  αθλητή, παράγοντα ή φίλαθλο έφευγε από τη ζωή…

Κάτω από το έδαφος που θα παραταχθείτε  κρύβονται ακόμα κύπελλα που τα θάψανε οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού στην κατοχή για να μην …κακοπέσουν.

Τα αποδυτήρια που βρισκόμαστε δεν είναι απλά ντουβάρια με φωτογραφίες, είναι …ιστορικές «κατακόμβες» που στα  δύσκολα εκείνα  χρόνια εκτελούσαν χρέη καταφυγίου και αντίστασης.

Οι «πράσινες» φανέλες  που φοράτε δεν είναι μόνο κάποιας εταιρείας ένδυσης ή χορηγού. Απαιτούν σεβασμό  και «κουβαλάνε»  ακόμα πάνω τους τα μπαλώματα από τον Γιώργο Καλαφάτη,  το  ξεθώριασμα από τον  Απόστολο Νικολαϊδη, τον ιδρώτα του Άγγελου Μεσσάρη  και το αίμα του Λύσανδρου Δικαιόπουλου.

Το «τριφύλλι» που έχετε στο μέρος της καρδιάς δεν είναι απλά ένα έμβλημα .  Φορώντας την εμφάνιση του Παναθηναϊκού με το αιώνιο σύμβολο   ήταν κλινήρης για μέρες ο Νίκος Σίμος όταν είχε πάθει διάσειση έπειτα από έναν αγώνα, αρνούμενος να τη βγάλει.

Ο κόσμος που θα σας  περιτριγυρίζει στις  κατάμεστες εξέδρες δεν θα είναι ένας απλός αριθμός εισιτηρίων. 

Θα είναι όλοι αυτοί οι «αιώνια πιστοί», οι «παρανοϊκοί», «τα παιδιά της Λεωφόρου», οι «ερωτευμένοι σχιζοφρενείς» …

Βγείτε έξω παίξτε για τον Σύλλογο ,  για εσάς , για όλους αυτούς που είναι στις κερκίδες  και για άλλους πολλούς περισσότερους που θα βλέπουν ή θα ακούν τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ τους από απομακρυσμένα μέρη, από τις δουλείες τους, από τα σπίτια τους, από καφενεία,  από  στρατόπεδα, από νοσοκομεία, από φυλακές …

Για όλους εκείνους που θα σας παρακολουθούν από τη Θύρα 13 του δικού μας παράδεισου…»

Άγγελος Σκλαβουνάκης

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 22 Ιουλίου