ΖΕΚΑ: «ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ»

Ο Κάρλος Ζέκα ξεκαθάρισε πως ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα μακριά από τη Λεωφόρο και τόνισε πως πρέπει να σταματήσουν τα λόγια και να έρθουν περισσότερες πράξεις στο «τριφύλλι».

Ζέκα: «Να μιλάμε λιγότερο και να προσπαθούμε περισσότερο»

Ιδιαίτερα σημαντικά ήταν τα όσα είπε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μετά το 1-1 στην Κέρκυρα στην κάμερ της Nova. Ο Κάρλος Ζέκα υποστήριξε πως οι «πράσινοι» έχουν αποτύχει πλήρως στον αρχικό τους στόχο, που είχε τεθεί από τη διοίκηση και τον προηγούμενο προπονητή, ο οποίος ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος και μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Το «Τριφύλλι» σύμφωνα με τον Πορτογάλο θα πρέπει να δίνει περισσότερη έμφαση στο πόσο προσπαθούν οι ποδοσφαιριστές μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να σταματήσουν τα πολλά λόγια, έτσι ώστε να ανατραπεί η δυσάρεστη κατάσταση που υπάρχει στην ομάδα και δεν της επιτρέπει να διεκδικήσει καλύτερα αποτελέσματα και μακριά από τη Λεωφόρο.

«Ο προηγούμενος τεχνικός και το κλαμπ αποφάσισαν να βάλουν αυτόν τον στόχο, αλλά για ακόμα μια φορά εμείς χάσαμε αυτό τον στόχο. Δεν μπορώ να πω πολλά, είναι δύσκολο. Έχουμε περάσει μόνο στο Κύπελλο για την ώρα και είμαστε πολλούς πόντους πίσω από την πρώτη θέση. Νομίζω πως αυτό είναι ένα πρόβλημα. Δεν πρέπει να μιλάμε τόσο πολύ, να λέμε πως «θέλουμε το πρωτάθλημα» ή θέλουμε στόχους. Θα πρέπει να βλέπουμε την πραγματικότητα, να πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Δεν ξέρω αν σκεφτήκαμε πως προσπαθούμε να πετύχουμε κάτι μεγαλύτερο από ότι μπορούμε. Τον στόχο του πρωταθλήματος τον έθεσε η διοίκηση και ο προηγούμενος προπονητής. Προσπαθήσαμε κι αποτύχαμε. Αλλά θα προσπαθήσουμε ξανά», είπε χαρακτηριστικά για το θέμα αυτό ο Κάρλος Ζέκα.

Σε ερώτηση για το παιχνίδι με την Κέρκυρα, απάντησε: «Αρχίσαμε πολύ καλά το παιχνίδι. Πιέσαμε, είχαμε την κατοχή και κάποιες καλές προσπάθειες, καταφέραμε να σκοράρουμε αλλά μετά το γκολ της Κέρκυρας πέσαμε. Νομίζω πως η ομάδα έχει μια πίεση, είναι κάτι που πρέπει να το βρούμε γιατί όταν δεχόμαστε ένα γκολ αλλάζουμε. Κι αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει. Μετά από αυτό δεν έχουμε καλή αντίδραση, κι αυτό νομίζω πως ήταν το λάθος. Δεν αντιδράσαμε μετά το γκολ της Κέρκυρας».

Για το αν ο Πανθηναϊκός έχει πρόβλημα ψυχολογίας εκτός έδρας, είπε: «Μπορούμε να πούμε πως είναι θέμα ψυχολογίας γιατί δεν είναι το πρώτο παιχνίδι που δεχόμαστε ένα γκολ και πέφτουμε ψυχολογικά, ειδικά εκτός έδρας. Αυτό στη Λεωφόρο δεν γίνεται εύκολα. Κι απέναντι στον Πλατανιά όταν δεχθήκαμε γκολ πέσαμε, αλλά ήταν υπέρ μας το σκορ και κρατήσαμε τη νίκη στο παιχνίδι και με τη βοήθεια του κόσμου. Όμως, είμαστε ο Παναθηναϊκός και ειδικά όταν έχουμε καταφέρει να σκοράρουμε στο πρώτο ημίχρονο θα πρέπει να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό σε έναν σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός, πρέπει να δείχνουμε το καλό μας πρόσωπο και να κερδίζουμε τα παιχνίδια».

Για το πώς μπορεί να αλλάξει η κατάσταση, απάντησε: «Αυτή η κατάσταση δεν αλλάζει παρά μόνο με νίκες. Πρέπει να κάνουμε αλλαγές, πρέπει να παλεύουμε ακόμα περισσότερο, πρέπει να κάνουμε περισσότερο. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα και αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε. Σίγουρα σε ένα παιχνίδι μπορεί να χάσεις ή να έρθεις ισόπαλο. Αλλά πρέπει να δείχνουμε πως παλεύουμε, πως τα δίνουμε όλα για τη φανέλα που φοράμε. Νομίζω σήμερα πως το κάναμε ως έναν βαθμό, αλλά δεν ήταν καλό το γήπεδο και δεν μας βοήθησε, όμως εμείς θα πρέπει να δίνουμε περισσότερα, να κάνουμε μεγαλύτερη προσπάθεια».

Τέλος, για το αν περνάει λάθος ψυχολογία και στους νέους, σχολίασε: «Είναι αλήθεια πως δεν δείχνουμε το πνεύμα που θα πρέπει να δείχνουμε, οι νέοι έρχονται να παίξουν, είναι δίπλα μας και είναι ενθουσιασμένοι αλλά είναι δύσκολο. Η κατάσταση και η ψυχολογία στην ομάδα επηρεάζει όλους. Είτε είσαι νέος, είτε έμπειρος, αυτό μπορεί να σε επηρεάσει μέσα στο γήπεδο. Το έχω πει πολλές φορές, το ξέρω, αλλά θα το ξαναπώ. Πρέπει να το αλλάξουμε αυτό, πρέπει να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση κι αυτή τη νοοτροπία».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 24 Απριλίου