ΜΠΕΡΓΚ: «ΘΕΛΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑΩ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ»

Ο Μάρκους Μπεργκ μίλησε για την κούραση του Παναθηναϊκού αλλά και τη δική του επιβάρυνση.

Μπεργκ: «Θέλω σε κάθε παιχνίδι να βοηθάω τον Παναθηναϊκό»

Αναλυτικά όσα είπε στη «Live Sport»...

Πώς αξιολογείς την απόδοση της ομάδας εν μέσω τόσων προβλημάτων στη διάρκεια ενός δύσκολου μήνα;

«Δώσαμε δύσκολα παιχνίδια, αλλά δεν πήραμε όλα τα αποτελέσματα που θέλαμε. Πρέπει να δούμε το παιχνίδι με τον Πλατανιά, τι κάναμε σωστά και τι όχι και να ασχοληθούμε με το επόμενο ματς. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε καλή απόδοση, μπορούσαμε να τελειώσουμε τον αντίπαλο, όμως δεν τα καταφέραμε. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε περισσότερο μυαλό, κρατήσαμε το αποτέλεσμα και πήραμε τους τρεις βαθμούς. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό αυτή την περίοδο. Είναι δύσκολο μερικές φορές να αποδίδεις όπως πρέπει στο πιο υψηλό επίπεδο, ωστόσο εμείς ανταποκριθήκαμε καλά και νικήσαμε».

Γράφτηκε ότι νιώθεις κουρασμένος και ζήτησες από τον προπονητή σου να σε ξεκουράσει. Ισχύει κάτι τέτοιο;

«Όχι, σε καμία περίπτωση. Όλοι νιώθουμε κουρασμένοι, σίγουρα έχω μία έξτρα επιβάρυνση επειδή το καλοκαίρι δεν έκανα διακοπές, όμως το διαχειρίζομαι. Μένω συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις μου και θέλω σε κάθε παιχνίδι να βοηθάω τον Παναθηναϊκό να νικάει. Ευτυχώς, μόλις ολοκληρωθεί αυτή η σεζόν, θα ξεκουραστώ πολλές μέρες».

Σε μερικά παιχνίδια είσαι πιο ήρεμος, όπως με τον Πλατανιά και σε κάποια εκδηλώνεις μεγαλύτερο εκνευρισμό. Γιατί συμβαίνει αυτό;

«Όπως είπα, κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Άλλος αντίπαλος αμυντικός, άλλη αντιμετώπιση, άλλος διαιτητής, άλλες συνθήκες. Είναι λογικό να έχω διαφορετικές αντιδράσεις. Προσπαθώ να μένω ήρεμος και να βοηθάω την ομάδα. Είναι το μόνο που με ενδιαφέρει».

Σε ικανοποιούν τα αποτελέσματα που έχετε πάρει αυτόν το μήνα, με δεδομένες τις απουσίες που υπάρχουν;

«Μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα, αλλά κάθε αντίπαλος είναι ξεχωριστός. Αγωνίζονται και αυτό, οπότε μπορούν να παίξουν καλά και να μην αφήσουν να αποδώσουμε όπως θα θέλαμε. Υπάρχουν στοιχεία να βελτιώσουμε, για να πάρουμε περισσότερους πόντους και να ανέβουμε βαθμολογικά. Εάν παίζουμε όπως με τον Πλατανιά, τότε θα πετύχουμε περισσότερα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο»

Θεωρείς ότι οι παίκτες που δεν έπαιζαν πολύ και βρέθηκαν βασικοί, ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις;

«Όλοι δουλεύουμε στις προπονήσεις, προετοιμαζόμαστε για να βοηθήσουμε την ομάδα και είμαστε διαθέσιμοι όταν μας χρειαστούν. Κάθε παίκτης που βρίσκεται στον Παναθηναϊκό σημαίνει ότι είναι ποιοτικός, οπότε δεν με εκπλήσσει όταν ακόμα και μετά από καιρό, μπαίνει και βοηθάει».

Με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας από εδώ και πέρα;

«Να νικήσουμε το επόμενο παιχνίδι. Είναι ο μόνος στόχος που επικεντρωνόμαστε. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι σαν τελικό, είναι η πιο ασφαλής μέθοδος για να πάμε καλά».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου