Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΒΙΑΤΡΙ ΚΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Λούκας Βιάτρι που απασχολεί τον Παναθηναϊκό είχε περιπέτειες με τη δικαιοσύνη πριν από μερικά χρόνια...

Η περιπέτεια του Βιάτρι κι ο Παναθηναϊκός

Το 2008, λίγο πριν κάνει ντεμπούτο με τη Μπόκα Τζούνιορς, ο Λούκας Βιάτρι παρέμεινε στο κρατητήριο για 30 ημέρες. Κατηγορήθηκε πως είχε συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία σε ένα σαλόνι... κομμωτικής!

Ο Βιάτρι πέρασε από τη σχετική ακροαματική διαδικασία και στην κατάθεσή του δεν υπέπεσε σε αντιφάσεις. Από αυτή την κατάθεση κι έπειτα, ο Βιάτρι δεν κατηγορήθηκε ποτέ ξανά. Το 2009, το δικαστήριο που είχε αναλάβει την υπόθεση του επέβαλλε περιορισμό στην έξοδό του από τη χώρα μέχρι να κλείσει η υπόθεση, κάτι που του στέρησε τη δυνατότητα να πάρει μεταγραφή στην Ευρώπη όπου ήταν και το όνειρό του.

Στη διάρκεια του 2009 ο Βιάτρι είχε κάνει εξαιρετικά πράγματα με τη φανέλα της Μπόκα. Τη σεζόν 2008-2009 είχε 33 συμμετοχές, 9 γκολ και 5 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις ενώ τη σεζόν 2009-2010 σε 22 ματς είχε 4 τέρματα και η καριέρα του άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα στη συνέχεια αφού περιορίστηκε στην Αργεντινή  και παράλληλα η Μπόκα άρχισε να… παράγει κι άλλα «αστεράκια» που ήθελε να βγάλει στη βιτρίνα της και να τα προωθήσει προς την ευρωπαϊκή αγορά όπως συνήθως γίνεται στην Αργεντινή.

Ο Βιάτρι κατάφερε πάντως να παίξει εκτός Αργεντινής, όταν τον Ιανουάριο του 2014 πήγε στην Κίνα για λογαριασμό της Σανγκά Σενχούα. Επέστρεψε τον  Γενάρη του 2015 στη Μπάνφιλντ, ως δανεικός κι από εκεί πήγε στην Εστουντιάντες πέρσι τον Γενάρη με 1,5 χρόνο συμβόλαιο και ως ελεύθερος. Στους «φοιτητές» έχει 8 συμμετοχές με 2 γκολ και 2 ασίστ, αναζητώντας και πάλι τη διέξοδο προς την Ευρώπη. Το ιταλικό διαβατήριο είναι ένα μεγάλο «συν», ωστόσο το γεγονός ότι είναι στα 29 πλέον τον κάνει να μην έχει πολλά περιθώρια να δοκιμάσει την τύχη του μακριά από την Αργεντινή  για δεύτερη φορά.

Το αν θα είναι ο Παναθηναϊκός ένας από τους προορισμούς του, δεν είναι καθόλου βέβαιο. Το γεγονός ότι το κασέ του είναι υψηλό και δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι, κάνει τα πράγματα δύσκολα για τον Παναθηναϊκό για μεταγραφή τον Ιανουάριο. Το καλοκαίρι μεν θα είναι ελεύθερος πλην όμως το «τριφύλλι» θέλει παίκτη τώρα αλλά είναι δύσκολο να πληρώσει υψηλά ποσά τώρα για να τον αποκτήσει. Σε περίπτωση που τα βρει πάντως με τον ποδοσφαιριστή, θα είναι πιο εύκολο να «πέσει» κι η Εστουντιάντες για να πάρει το «τριφύλλι» τον Βιάτρι από τώρα. Ένα σενάριο που στην παρούσα φάση μοιάζει εξαιρετικά μακρινό, αφού στον  Παναθηναϊκό προτεραιότητα είναι οι αποδεσμεύσεις κι η λύση συμβολαίων που «βαραίνουν» την ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Κι οικονομικά κι αγωνιστικά…

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου