«ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΤΟ ''ΕΜΕΙΣ''»

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε επίσημα τον νέο τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Νίκο Λυμπερόπουλο αλλά και τον νέο υπεύθυνο των ακαδημιών, Τάκη Φύσσα

«Στον Παναθηναϊκό θα κυριαρχεί το ''εμείς''»

Οι δύο άντρες έδωσαν το στίγμα της νέας μέρας που ξημερώνει για τον Παναθηναϊκό ξεκαθαρίζοντας ότι «ο Ουζουνίδης είναι ο προπονητής, αυτός αποφασίζει για τα πάντα». Αναλυτικά... 

Αρχικά, τον λόγο πήρε ο διευθυντής επικοινωνίας της «πράσινης» ΠΑΕ, Σταμάτης Γαρρής, ο οποίος δήλωσε...

«Καλημέρα και χρόνια πολλά, δύσκολη μέρα από καιρικές συνθήκες αλλά μία καλή μέρα για τον Παναθηναϊκό γιατί παρουσιάζουμε δύο εκλεκτά στελέχη που βοήθησαν πολύ ώστε η ομάδα να μεγαλώσει. Τώρα καλούνται να βοηθήσουν να φτάσουμε εκεί που ήταν ο σύλλογος όταν ήταν ποδοσφαιριστές».

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος τόνισε: «Αισθάνομαι λίγο αμήχανα, γιατί οι περισσότεροι από εσάς που με γνωρίζετε, δεν λέω πολλά, σέβομαι απεριόριστα την δουλειά σας είναι μέρος της όλης κατάστασης του ποδοσφαίρου. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, δεν υπάρχει ''εγώ'' παρά μόνο ''εμείς'' για να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα».

Από την πλευρά του ο Τάκης Φύσσας δήλωσε: «Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Νίκο και είμαι πολύ χαρούμενος που είναι στην ομάδα μας.Είναι πολύ μεγάλη τιμή που το κλαμπ αποφάσισε να αναλάβω αυτό το πόστο. Το ''εμείς'' θα κυριαρχεί. Έχω πλάνο για τις ακαδημίες και θα το εξηγήσω στους συνεργάτες μου. Ταιριάζει η αγωνιστική μου φιλοσοφία με την πρώτη ομάδα και είναι ωραίο να ταιριάζει το πλάνο της ακαδημίας με την πρώτη ομάδα.

Η φιλοσοφία έχει να κάνει με το ότι ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και τα παιδιά πρέπει να αποκτήσουν εκτός από καλή τεχνική και Παναθηναϊκή συνείδηση. Να ξέρουν τα παιδιά την ιστορία του συλλόγου. Να είναι σωστοί άνθρωποι και να είναι Παναθηναϊκοί. Αυτό πρέπει να γίνει από πολύ μικρή ηλικία και να είναι έτοιμοι όταν φτάσουν να παίξουν στην πρώτη ομάδα».

Ο νέος τεχνικός διευθυντής, Νίκος Λυμπερόπουλος απαντώντας σε ερωτήσεις είπε...

Για τα συναισθήματά του και τον στόχο της ομάδας... «Άμεση προτεραιότητα είναι το σήμερα για μένα τον προπονητή και την διοίκηση. Είμαστε εναρμονισμένοι σε αυτό, λειτουργούμε από κοινού και θέλουμε να προσπαθήσουμε για τους επόμενους έξι μήνες να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Για τα συναισθήματά μου, αν κάποιος μου το έλεγε θα του απαντούσα ότι είναι τρελός. Όμως το ποδόσφαιρο κάνει κύκλους και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Είναι όμως και ένας λόγος παραπάνω ότι στην ομάδα βρίσκονται ο Μαρίνος και ο Τάκης».

Για το ποιος θα είναι ο ρόλος του... «Για το ποιος είναι ο ρόλος του καθενός τα έχουμε ξεκαθαρίσει με τον Μαρίνο και για να είμαι ξεκάθαρος και με εσάς, εμείς θα κάνουμε τις προτάσεις μας όμως αυτός που θα παίρνει τις τελικές αποφάσεις είναι ο προπονητής. Αλλιώς θα γινόμασταν όλοι προπονητές».

Για το αν έπαιξε ρόλο η αγάπη του κόσμου στο να επιστρέψει στην ομάδα... «Σίγουρα έπαιξε ρόλο το να πηγαίνεις κάπου που ξέρεις ότι σε αγαπάνε. Είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει ότι υπάρχουν παιδιά που έχουν παρελθόν στον Παναθηναϊκό».

Σε κοινή ερώτηση για το αν έλειπε η Παναθηναϊκή νοοτροπία από τον σύλλογο τα τελευταία χρόνια, απάντησαν...

Τάκης Φύσσας: «Δεν σημαίνει ότι τα παιδιά που έχουμε υπηρετήσει τον Παναθηναϊκό τα ξέρουμε όλα, χρειάζονται όλα. Γνωρίζουμε τι σημαίνει επιτυχία στην Ελλάδα. Τα παιδιά δεν κάνουν λάθη. Εμείς κάνουμε λάθη. Θα αντιμετωπίσω πολλές ηλικίες και θα αντιμετωπίσω όλα τα παιδιά με τον σεβασμό που πρέπει. Παίξαμε σε αυτή την ομάδα και γνωρίζουμε τι σημαίνει να είσαι σε αυτή την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι ιδέα και έχω ένα πολύ μεγάλο βαρός μέσα που μένει να το βγάλω και να το μεταδώσω σε αυτούς».

Νίκος Λυμπερόπουλος: «Δεν θέλω να σταθώ στο τι γινόταν πριν. Να μην σκεφτόμαστε το παρελθόν και να προσπαθούμε κάθε μέρα. Βούληση υπάρχει».

Ο "Λύμπε" συνέχισε λέγοντας...

Για τα κριτήρια αναζήτησης παικτών: «Αυτό είναι κάτι που θα το τοποθετήσουμε μαζί με τον προπονητή, δεν είναι σωστό τώρα να πω εγώ τι πρέπει να κάνουμε. Υπάρχει συνεργασία και θα γίνει το καλύτερο δυνατό για την ομάδα».

Το επίπεδο συνεργασίας που θα φτάσει η πρώτη ομάδα με τις ακαδημίες: «Εμείς η αλήθεια είναι ότι θέλουμε να φτάσουμε να βγάζουμε παιδιά δικά μας και να φτιάξουμε ομάδα ανταγωνιστική που θα πουλάει και παίκτες».

Ο Τάκης Φύσσας είπε από την πλευρά του για το συγκεκριμένο θέμα: «Θυμίζω την σημασία των Ελλήνων παικτών για την πρώτη ομάδα λέγοντας ότι η ομάδα του Euro 2004 είχε ως βάση της παίκτες του Παναθηναϊκού. Δεν έχουμε βγάλει στην Ελλάδα πολλούς Πλατινί όμως παιδιά που ήξεραν να παίζουν για την ομάδα».

Στη συνέχεια απάντησαν...

Για το αθλητικό κέντρο στο Κορωπί: «Το Κορωπί έχει βελτιωθεί σε σχέση με το πως ήταν. Σίγουρα θα θέλαμε καλύτερες συνθήκες όμως δεν πρέπει να παραπονιόμαστε. Εδώ δεν είμαστε για να δίνουμε λύσεις από το μικρόφωνο. Έχω υποχρέωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο να προσφέρω. Έχω μεγάλη ευαισθησία με τα παιδιά και στόχος είναι να δούμε μετά από κάποια χρόνια παιδιά να είναι οι νέοι Λυμπερόπουλοι, Μπασινάδες κτλ. Πίστεύω ότι βάζοντας κάποια στοιχεία από όσα είπα θα μπορέσω να προετοιμάσω».

Για τους πιθανούς μεταγραφικούς στόχους: «Όπως για όλες τις ομάδες έτσι και για εμάς ακούγονται ονόματα. Όσον αφορά στον Κουρμπέλη είμαστε πολύ χαρούμενοι που ήρθε μαζί μας, είναι ένα ελληνόπουλο που δεν έχει ταβάνι και ελπίζουμε μέσα από εμάς να πάει εθνική ομάδα και να κάνει το επόμενο βήμα».

Για το αν είπε κάτι ο Τάκης Φύσσας στον Νίκο Λυμπερόπουλο και το τμήμα σκάουτινγκ: «Δεν έχω πει κάτι στον Νίκο. Είναι ένα γνήσιο παιδί, ένας ευθύς άνθρωπος και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει έτσι. Δεν χρειάζεται να του πω κάτι γιατί μπορεί μόνος του να κρίνει τις καταστάσεις».

Για το αν η διαφορά στο πρωτάθλημα καλύπτεται: «Δεν μπορεί κανείς να ξέρει ποιο είναι το τέλειο. Έχουμε πράγματα στο μυαλό μας όμως κανείς δεν ξέρει αν είναι εύκολο να υλοιποιηθούν. Αυτό που θα ήθελα να δω είναι μία ομάδα να παλεύει στο 200% σε κάθε παιχνίδι και κάθε προπόνηση. Δεν κοιτάω τόσο το αποτέλεσμα. Μετά θα δούμε τι θα έχει γίνει».

Για το αν υπάρχει προοπτική να γίνουν βελτιώσεις στο Κορωπί: «Ας μην μιλήσω θεωρητικά. Με αυτές που έχουμε με αυτές θα κινηθούμε προκειμένου να έχουμε επιτυχία».

Για το αν ο Νίκος Λυμπερόπουλος θα είναι περισσότερο στα γραφεία ή στο Κορωπί: «Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Δεν γνωρίζω να πρόκειται να γίνει κάποια αλλαγή. Θέλω να κάνω μία αναφορά που βλέπω εδώ έναν θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου τον Δημήτρη Σαραβάκο».

Για το αν δημιουργεί άγχος η πίστη του κόσμου: «Δεν έχω άγχος γιατί έχω καλούς συνεργάτες. Γι' αυτό είπα ''εμείς'' από την αρχή».

Για το αν είναι μειονέκτημα η παρουσία κυρίως ξένων ποδοσφαιριστών και αν υπάρχει σκέψη για νέους κανόνες: «Τους κανόνες δεν τους βάζει ένας άνθρωπος, ακόμα και αυτό γίνεται μέσα από συνεργασία Όσον αφορά στους παίκτες και οι δική μου φιλοσοφία είναι ότι όσο φοράει την φανέλα της ομάδας είναι ο καλύτερος. Αν με ρωτήσει τώρα έχουμε τους καλύτερους παίκτες γιατί φοράνε αυτή την φανέλα».

Για τους ''κομμένους'' παίκτες: «Και για αυτές τις περιπτώσεις θα υπάρξουν κάποιες εξελίξεις που όμως θα τις μάθετε από το γραφείο Τύπου».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο, 20 Απριλίου