ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: «ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ»

Ο Χρήστος Παναγόπουλος επανέλαβε τη θέση του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία αλλά και τον ορισμό του Κύρου Βασάρα στη θέση του επιδιαιτητή.

Παναγόπουλος: «Διαφωνούμε, αλλά προχωράμε»

 «Είναι διάφανο, καθαρό και αξιοπρεπές να τα βγάζουμε όλα στο φως και να τα μαθαίνει ο κόσμος. Εμείς είχαμε πει στο παρελθόν πως δεν θέλουμε πρωτάθλημα με Βασάρες. Κάτι που επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια με την παρασκηνιακή του συμμετοχή του στα δρώμενα. Στην προχθεσινή αποτυχημένη συνάντηση ήταν παρών κι αυτός και η γυναίκα του. Αν ποτέ γινόταν συνάντηση και με τις ομάδες, θα ήταν ξανά παρόντες οι δυο τους. Υπ’ αυτή την έννοια, ο κύριος Βασάρας δεν ήταν απλώς εκπαιδευτής διαιτητών, ήταν η προσωπικότητα που λόγω εμπειρίας ουσιαστικά ορίζει τα πράγματα της ελληνικής διαιτησίας. Εμείς ζητήσαμε να βγει στο προσκήνιο και να κριθεί, όπως κρινόμαστε όλοι. Τουλάχιστον πλέον είναι πιο καθαρή η κατάσταση, αφού επιτέλους βγήκε… Εμείς διαφωνούμε με αυτή την επιλογή, αλλά τη στιγμή που έγινε και όπως έγινε από τις… επιτροπές, προχωράμε», είπε αρχικά στις δηλώσεις του στον ΣΠΟΡΦΜ ο Χρήστος Παναγόπουλος.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Ο Παναθηναϊκός δε κάνει ποτέ υπόγειες και παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις για τα θέματα διαιτησίας. Τα λέμε ευθέως και οι θέσεις μας δεν αλλάζουν. Ωραία, ο Βασάρας βγήκε στο προσκήνιο, όπως ζητάγαμε, αλλά οι θέσεις μας για διαιτητές μένουν οι ίδιες. Δεν θέλουμε τους συγκεκριμένους κυρίους στον πίνακα διαιτησίας (Σπάθας, Παππάς, Αρετόπουλος, Μάνταλος, Βοσκάκης). Αυτοί οι πίνακες δεν ορίστηκαν όπως θα έπρεπε, αλλά αυθαιρέτως από την ΕΠΟ. Ορίστηκε ο Βασσάρας ως επιδιαιτητής, ενώ υποτίθεται ότι έπρεπε να περιμένουμε την FIFA για τον ορισμό. Παγκόσμια πρωτοτυπία το ελληνικό ποδόσφαιρο...»

Όσο για το τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός αν στους ορισμούς διαιτητής θα είναι ο Αρετόπουλος και τέταρτος ο Παππάς, απάντησε: «Τότε, ο παραλογισμός θα έχει φτάσει στα άκρα του και εκείνη τη στιγμή θα σας πούμε πώς θα αντιδράσουμε… Αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο για το τι θα κάνουμε σε αυτή την κατάσταση. Τα έχουμε δει όλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μια κατάσταση αλλοπρόσαλλη στην ΕΠΟ, με μια Σούπερ Λίγκα που θέλει να αλλάξει τα πάντα, με έναν υπουργό που λέει προσέξτε τι κάνετε με τη διαιτησία. Μέσα σε αυτό το κλίμα, καλώς να κάνουν και να βάλουν τον Παππά και θα δούμε… Ό,τι περνούσε από το χέρι μιας ΠΑΕ, όπως εμείς, το κάναμε. Από ‘κει και πέρα υπάρχουν και άλλες Αρχές. Τι άλλο να κάνει ο Παναθηναϊκός; Να… αυτοκτονήσει στη μέση του δρόμου;»

Για τις δηλώσεις Γκιρτζίκη για τον ίδιο, επεσήμανε: «Να δούμε από μεθαύριο, που ο κύριος Γκιρτζίκης δεν θα είναι πρόεδρος της ΕΠΟ, ποιος θα έχει δικαίωμα παρέμβασης και ποιος όχι όταν διακυβεύονται τόσο σοβαρά θέματα. Να δούμε αν θα μπορεί να κρίνει ο Παναθηναϊκός ή όχι… Την Πέμπτη που θα έχει παραιτηθεί, θα τον… βραβεύσουμε»!

Τέλος, για την παρέμβαση της FIFA, συμπλήρωσε: «Για την FIFA είμαστε απόλυτα σίγουροι πως γνωρίζουν το πρόβλημα με τη διαιτησία, εξ’ ου και υπάρχουν συνεχώς επιστολές γι’ αυτό, κάτι που είναι πρωτοφανές για μια παγκόσμια ομοσπονδία, δείγμα όμως και της κατάστασης που επικρατεί. Η FIFA λέει πως το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα πάσχει λόγω της άρρωστης διαιτησίας. Δεν έχει ξαναγίνει παγκοσμίως αυτό το πράγμα. Η UEFA δεν έχει λόγο να μείνει σιωπηλή. Να μας πει και ο κ. Θεοδωρίδης, που είναι Έλληνας και υψηλόβαθμο στέλεχος στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία αν συμφωνεί ή όχι με την FIFA, αν είναι της ίδιας αντιλήψεως ή όχι για τη διαιτησία στην χώρα μας».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου