ΦΙΡΙ: «Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΠΕΡΓΚ»

Συνέχεια στο περιστατικό με τον Μάρκους Μπεργκ έδωσε ο Λεμπογκάνγκ Φίρι, ο οποίος δεν έδωσε το χέρι στον Σουηδό πριν την έναρξη του αγώνα.

Φίρι: «Η ανθρωπιά δεν υπάρχει στη ζωή του Μπεργκ»

Μετά το φινάλε τόνισε στις δηλώσεις του...

«Δεν μπορούσα να του δώσω το χέριμετά από όσα έγιναν στο πρώτο παιχνίδι. Από τη στιγμή που δεν με σεβάστηκε ως ανθρώπινο ον, όπως οι υπόλοιποι, δεν βρήκα το λόγο να του δώσω το χέρι. Αν κάποιος δεν με βλέπει σαν άνθρωπο, δεν μπορώ κι εγώ να του δείξω ανθρωπιά. Η ανθρωπιά δεν υπάρχει στη ζωή του, άρα δεν είμαι εγώ αυτός που θα πάω να τον χαιρετήσω. Αν δεν είναι άνθρωπος, δεν μπορώ να τον κάνω εγώ. Χρειάζεται να είσαι άνδρας για να ζητήσεις συγγνώμη κι από τη στιγμή που δεν το έκανε δεν μπορώ να περιμένω κάτι. Έτσι εστιάζω στον εαυτό μου και σε όσους με αντιμετωπίζουν σαν ίσο»

Για το αν επηρεάστηκε ο ίδιος ή η ομάδα του από το θέμα με τον Μπεργκ, ο Φίρι τόνισε: «Για μένα δεν ήταν πρόβλημα. Είχα ένα πρόβλημα με το νούμερο εννιά του Παναθηναϊκού (σ.σ. έτσι αναφέρθηκε στον Μπεργκ, χωρίς καν να πει το όνομά του) και ήταν δύσκολο να το καταπιώ, αλλά σαν ποδοσφαιριστής πρέπει να εστιάζεις σε ό,τι μπορείς να επηρεάσεις εσύ ο ίδιος κι αυτό είναι η απόδοσή μου. Όλα τα άλλα είναι για τα ΜΜΕ και τους προπονητές. Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να παίζω και έκανα το καλύτερο που μπορούσα».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου