ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: «Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΑΡΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ»

Τους λόγους για τους οποίους η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ψήφισε «λευκό» στην πρόταση των 12 στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας για τη διαιτησία, εξήγησε ο Χρήστος Παναγόπουλος.

Παναγόπουλος: «Ο Παναθηναϊκός θέλει καθαρή διαιτησία»

Το στέλεχος της «πράσινης» ΠΑΕ μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡΦΜ» και ξεκαθάρισε το γιατί οι «πράσινοι» δεν εγκρίνουν την επιλογή Σαραϊδάρη για το πόστο του αρχιδιαιτητή. Ο Χρήστος Παναγόπουλος εξήγησε πως η άρνηση έχει να κάνει με τη διαδικασία και με το μοντέλο που έχει επιλεχθεί κι όχι τόσο με το πρόσωπο. Παράλληλα, σχολίασε τη φιλοσοφία που έχει ο Παναθηναϊκός στο θέμα της διαιτησίας, επαναλαμβάνοντας πως στόχος είναι να καθαρίσει ο χώρος και παράλληλα να υπάρξουν οι προϋποθέσεις έτσι ώστε να γίνει η αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων. Όπως τόνισε ο κ. Παναγόπουλος, ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να συναινέσει σε κάτι τέτοιο, από τη στιγή που δεν ξεκαθάρισε το τοπίο στη διαιτησία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το «λευκό» στο ΔΣ: «Το λευκό δεν αφορά το πρόσωπο, δεν εμπλεκόμαστε με τα πρόσωπα καθώς εμείς διαφωνήσαμε όπως αυτό θα καταγραφεί και στα πρακτικά ως προς τη διαδικασία και ως προς την πρόταση. Ως προς την ουσία των πραγμάτων. Άρα τη σημασία έχει το πρόσωπο όταν ο Παναθηναϊκός δεν συμφωνεί με την ουσία των πραγμάτων που συζητήθηκε μεταξύ των 12 ομάδων όπως θολά μας διατυπώθηκε ότι συζητήθηκε, χωρίς να ξέρουμε αν ακριβώς είναι 12, 10, 8 ή 7 όσοι συζήτησαν αυτή την πρόταση περί ενός άλλου μοντέλου».

Για το θέμα του Ισπανικού μοντέλου: «Δεν είναι θέμα Ισπανικού η Κορεάτικου. Δεν είναι θέμα μοντέλων. Στη διαιτησία το πρόβλημα είναι πρόβλημα προσώπων και το ξέρει και η UEFA, είναι θέμα των προσώπων που αξιολογούν και ορίζουν διαιτητές. Αν συζητηθεί ποτέ στην Ελλάδα το θέμα των προσώπων, τότε θα μπορούσε να σταθεί το οποιοδήποτε μοντέλο».

Για τα πρόσωπα: «Επί των προσώπων εμείς κάναμε συγκεκριμένη πρόταση που στείλαμε και στους 12 και στη Σούπερ Λίγκα εδώ κι αρκετές ημέρες. Έχουμε στείλει εδώ και πέντε μέρες εγγράφως την πρότασή μας με την οποία εμείς βάζαμε προαπαιτούμενα για να φτάσουμε στα οποιαδήποτε πρόσωπα, στον κ. Σαραϊδάρη ή όπως λέγονται. Εμείς είπαμε πως ο κ. Βασσάρας, αξιόλογος και ικανός άνθρωπος, πρέπει να φύγει μαζί με όλους τους άλλους που θα φύγουν από την υπόθεση που λέγεται επιτροπή διαιτησίας και αρχιδιαιτητές. Δεν μπορεί να φεύγουν οι άλλοι και να μένει ο κ. Βασσάρας που εκπαιδεύει τους διαιτητές. Θέλετε να μην είναι στημένα και να είναι αυτό που λέμε ανθρώπινα λάθη; Πάλι ο κ. Βασσάρας φταίει γιατί δεν τους έχει εκπαιδεύσει σωστά, για να κάνουν τόσα πολλά λάθη μέσα στους αγώνες. Αν πάλι είναι στημένα, φταίει ο κ. Βασσάρας που τους έχει μάθει να είναι έτσι. Άρα λοιπόν δεν μπορεί να είναι ο κ. Βασσάρας εκεί καθώς φταίει σε κάθε περίπτωση. το πρώτο λοιπόν προαπαιτούμενο είναι για εμάς να φύγει από το κομμάτι επιρροής στη διαιτησία στην Ελλάδα και κατ' επέκταση στο εξωτερικό, ο κ. Βασσάρας κι η κ. Κοξένογλου που ήταν διοικητική στο κομμάτι της διαιτησίας. Αυτό ήταν το βασικό και πρώτο προαπαιτούμενο.

Το δεύτερο προαπαιτούμενο ήταν να φτιάξουμε ένα σχήμα στο οποίο η Σούπερ Λίγκα θα είχε τον πρώτο λόγο. Δηλαδή θα τοποθετούσε ή και τους τρεις αρχιδιαιτητές ή τους τέσσερις από τους πέντε ή όπως ήταν και η ΕΠΟ θα συμφωνούσε. Αυτό ήταν το προαπαιτούμενο. Από την ώρα που αυτά τα δυο προαπαιτούμενα δεν υπάρ5χονυ και δεν συζητήθηκαν καν στη σημερινή συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκα, που είχε κι έναν αστείο χαρακτήρα, δεν υπάρχει κανένα θέμα προσώπων. Έτσι λοιπόν διαφωνούμε επί της διαδικασίας, μας είναι αδιάφορο το πρόσωπο, έτσι ήρθε και το λευκό. Θα μπορούσε να είναι κι αρνητικό. από την ώρα που αυτά δεν συμβαίνουν δεν υπάρχει και καμία προϋπόθεση για να αλλάξουν τα έσοδα τα τηλεοπτικά και να γίνει αναδιανομή τους. Αναδιανομή εσόδων σε σχέση με το πως θα τα παίρνουν οι ομάδες, είχε σχέση με την αρχική πρόταση Πανόπουλου και όχι με τούτη εδώ περί μοντέλων. Αυτή έλεγε πως η διαιτησία θα έρθει όλη στη Σούπερ Λίγκα. Αυτή θα ορίζει διαιτητές, αυτή θα τους αξιολογεί, αυτή θα τους πληρώνει κι αυτή θα τους διώχνει αν δεν κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό ήταν ένα τελείως διαφορετικό σχέδιο για το οποίο θα άξιζε κανείς να κάνει αναδιανομή εσόδων αν είχαμε μια τέτοιου τύπου διαιτησία που ορίζεται από εμάς και μόνο.

Για την αρχική πρόταση Πανόπουλου: «Σε εκείνο το μοντέλο είχαμε πει ναι, βεβαίως θα γινόταν και βελτιωτικές προτάσεις, αλλά είχαμε πει ναι. Είχαμε συμφωνήσει σε εκείνο το μοντέλο να δούμε και την αναδιανομή εσόδων. Εκείνο το μοντέλο όπως ξέρετε απέτυχε παταγωδώς με την έννοια ότι η ΕΠΟ και η ΟΥΕΦΑ το αρνήθηκαν. άρα έκλεισε εκείνος ο κύκλος και μαζί έκλεισε και η αναδιανομή των εσόδων. Μετά μπήκαμε σε έναν δεύτερο κύκλο με πρωτοβουλία του κ. Σπανού, με μια πρωτοβουλία δική μας στον κ. Γκιρτζίκη και μια πρωτοβουλία των 12 για τον κ. Σαραϊδάρη. Αυτές είναι ξεχωριστές πρωτοβουλίες έξω από οποιαδήποτε συμφωνία».

Για την πρόταση του Παναθηναϊκού: «Εμείς την πρόταση μας την έχουμε κάνει μετ ην επιστολή που στείλαμε στη Σούπερ Λίγκα. Προβλέπει αποχώρηση του κ. Βασσάρα και της κας Κοξένογλου από όλα τα διαιτητικά. Προβλέπει πέντε αρχιδιαιτητές, 4 από τη Λίγκα κι έναν από την ΕΠΟ κι όλο αυτό από την εποπτεία της Λίγκας. ΘΑ μπορούσε να είναι και κάτι άλλο, αλλά η δική μας πρόταση δεν μπήκε ποτέ προς συζήτηση. Δεν με πειράζει, αλλά σίγουρα δεν συμφωνώ με ότι γίνεται και δεν πρόκειται να συμμετέχω σε αναδιανομή εσόδων, σίγουρα δεν με αφορά το πρόσωπο και δεν συμμετέχω καθώς διαφωνώ με τη διαδικασία όπως γίνεται αυτή τη στιγμή».

Για το γιατί δεν συζητήθηκε: «Αυτό θα το ρωτήσετε τις άλλες ομάδες. Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια πως τον ενδιαφέρει ένα πολύ πιο καθαρό περιβάλλον στο κομμάτι της διαιτησίας. Η διαιτησία είναι μείζον θέμα για τον Παναθηναϊκό όλα αυτά τα χρόνια. Μείζον θέμα. Αυτό που ζητάει είναι ένα πιο καθαρό περιβάλλον. Δεν ζητάει ούτε εύνοιες, ούτε επιρροές, ούτε επικυριαρχίες. Αυτό το καθαρό περιβάλλον, με έναν άνθρωπο που τοποθετείται τώρα έτσι στα περίεργα, από τη Λίγκα και δυο που θα τοποθετηθούν από την ΕΠΟ δεν μας διασφαλίζει κάποια μεταβολή ή αλλαγή. Ο Παναθηναϊκός έτσι αισθάνεται, ότι δεν έχει καμία διασφάλιση ότι όλα θα τρέξουν ομαλά, άρα δεν μπορεί να συμφωνήσει με αυτό το μοντέλο και με αυτή τη διαδικασία. Δεν έχει νόημα να μπούμε στα πρόσωπα και τις σχέσεις των προσώπων, Σαραϊδάρη-Βασσάρα κλπ. Δεν είναι αυτό το θέμα μας».

Για την αναδιανομή των εσόδων: «Η αναδιανομή των εσόδων έχει να κάνει με την αρχική πρόταση και του κ. Πανόπουλου που προέβλεπε επαγγελματική διαιτησία ελεγχόμενη και αμειβόμενη από τη Σούπερ Λίγκα. Ήταν ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον. Αν θέλουν οι υπόλοιποι να προχωρήσουν... καλή τύχη και στην ευχή της Παναγίας. Ο Παναθηναϊκός θα απέχει από όλα αυτά».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου