ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ ΣΙΛΒΑ: «ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ» (PICS&VID)

Στην παρουσίαση που έγινε στο Κορωπί για τη νέα φανέλα, τους παίκτες και τον ίδιο, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, μίλησε για την τιμή να δουλεύει στην ομάδα που θεωρεί και οικογένεια του, για τα πλάνα περί ακαδημιών αλλά και για το μεταγραφικό παζάρι.

Ζιλμπέρτο Σίλβα: «Κομμάτι της οικογένειας μου ο Παναθηναϊκός» (pics&vid)

Αναλυτικά:

«Είναι μεγάλη η χαρά μου που επέστρεψα στον Παναθηναϊκό γιατί αποτελεί κομμάτι της οικογένειας μου. Ήμουν περήφανος όταν έλαβα την πρόσκληση να έρθω στην Αθήνα αν και δεν την περίμενα. Είμαι χαρούμενος που έχω επιστρέψει και έτοιμος να δεχτώ την πρόσκληση. Τους τελευταίους δύο μήνες δεν έχω κοιμηθεί καθόλου. Κοιτάω να κάνω το καθήκον μου.

Υπάρχουν πολλές απαιτήσεις από τον κόσμο, τους δημοσιογράφους που περιμένουν από σένα και όσο είμαι εδώ βλέπω δουλεύουν οι παίκτες θα κάνουν το καλύτερο για να πετύχουν τον στόχο τους και τον στόχο όποιου αγαπάει το κλαμπ.

Μερικοί παίκτες τώρα ήρθαν αλλά είναι όλοι καλοί επαγγελματίες που ξέρουν να κάνουν το καθήκον τους. Η σεζόν για εμάς ξεκινάει με το πρώτο ματς».

 

Σχετικά με τα έργα στο προπονητικό κέντρο και τις αλλαγές που θέλει να κάνει στις ακαδημίες:

«Αφού έφυγα από τον Παναθηναϊκό τα πράγματα έχουν αλλάξει, όλοι το γνωρίζουν. Αυτό που προσπαθώ είναι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό όχι μόνο σε πράγματα αλλά και στους ανθρώπους. Δουλεύω στην ακαδημία θέλοντας να τους δώσω την υποστήριξη που μπορώ. Μίλησα και με τον πρόεδρο και με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και θέλουμε να φέρουμε την αρμονία. Μέρα με τη μέρα προσπαθούμε να φτιάξουμε κάποια πράγματα που χρειάζεται αλλά και να δώσουμε. Θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

 

Για το πότε έγινε η πρώτη κρούση και πως το σκέφτηκε αλλά και τι περιμένουμε στο μεταγραφικό κομμάτι:

«Σχετικά με ότι είχα πει πριν από λίγα χρόνια, θεωρώ ότι τα λόγια έχουν πολύ μεγάλη δυνάμη. Για τις μεταγραφές οι παίκτες που βλέπετε είναι αυτοί που έχουμε και πιστεύουμε. Αν χρειαστούμε κάτι άλλο θα το δούμε εγώ, ο Αντρέα, ο πρόεδρος, όλοι μαζί. Ασφαλώς υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες και μεγάλοι στόχοι αλλά όπως έχετε δει και από τα φιλικά υπάρχει δίψα για να κάνουμε πολλά και καλά πράγματα με τον Παναθηναϊκό».

 

Ερώτηση για τις ακαδημίες και την ανάδειξη ποδοσφαιριστών μέσα από αυτές;

«Σίγουρα αυτός είναι ένας στόχο μας. Ότι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια μας κάνει να θέλουμε να δουλέψουμε όλοι μαζί. Όπως είπα έχω ήδη ξεκινήσει κάποια δουλειά με τους ανθρώπους της ακαδημίας. Κάθε μέρα είναι μια νέα πρόκληση για εμάς και δουλεύουμε σκληρά για να κάνουμε καλά την δουλειά μας. Για μένα όλα έχουν να κάνουν με τη δουλειά. Σκληρή δουλειά απ' όλους. Μερικά πράγματα που ήταν πριν έρθω εδώ δεν μπορώ να τα ξέρω αλλά από εδώ και πέρα θα δουλεύω μαζί με τον Αντρέα, τον Σαμαρά και τους προπονητές και ο στόχος μας είναι η σκληρή δουλειά για να γίνει ότι καλύτερο για το μέλλον του Παναθηναϊκού»

 

Όσον αφορά τις μεταγραφές και ότι δεν κοίταξαν καθόλου την ελληνική αγορά είπε:

«Μιλάμε για τον Παναθηναϊκό που είναι μια ομάδα με διεθνείς παίκτες. Σίγουρα όταν βλέπεις την ιστορία του Παναθηναϊκού δεν πειράζει αν είναι Έλληνας ή ξένος παίκτης όλοι περιμένουν έναν δυνατό Παναθηναϊκό. Εγώ κοιτάω το καλό του Παναθηναϊκού. Κοιτάμε Έλληνες αλλά κοιτάμε όλους τους παίκτες που μπορούν να έρθουν και να βοηθήσουν. Έλληνες όμως όχι απ' άλλες ομάδες αλλά από την ακαδημία μας που θα προωθηθούν».

 

Το μήνυμα του προς τον κόσμο λόγω των όσων γίνονται στο ελληνικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια;

«Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Με ενδιαφέρει τι μπορεί να κάνει ο Παναθηναϊκός. Από τη δική μου οπτική θα κάνω το καλύτερο δυνατό για φέρουμε το τριφύλλι εκεί που πραγματικά αξίζει. Ήμουν στο γραφείο τις προάλλες και έλεγα πως όταν είσαι μέσα στον Παναθηναϊκό ίσως δεν ξέρεις πόσο μεγάλος είναι ο σύλλογος και πρέπει να πας έξω απ' αυτόν. Ο στόχος μας είναι να μπορέσουμε όλοι να πιστέψουν ότι έχουμε τις δυνατότητες.

Αν δεν πιστεύεις στους εαυτούς σου και δεν μπορείς να μεταφέρεις αυτό στους φιλάθλους πρώτα απ΄όλα αυτό πρέπει να αλλάξουμε. Να δούμε εμείς τι μπορούμε να κάνουμε. Με την υποστήριξη των φιλάθλων μας που τους θέλουμε κοντά από την πρώτη στιγμή. Δεν με νοιάζει τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Με όλο το σεβασμό δεν θέλω να λέω ούτε το όνομα τους».

 

Για το αν είναι ο Παναθηναϊκός το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος τόνισε:

«Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να το πούμε αυτό. Σίγουρα βέβαια μέσα μας πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε όλους τους στόχους μας σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη. Για αυτό δουλεύουμε. Δεν μπορώ να σας πω ότι είμαστε το φαβορί αλλά να σας υποσχεθώ ότι θα δουλέψουμε πολύ σκληρά για να καταφέρουμε τους στόχους μας».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
PHOTO GALLERY
Video 1

Η φιλοσοφία του Ζιλμπέρτο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου