ΛΟΥΝΤΖΗΣ: «ΘΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ»

Η μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν εκείνος κι οι συμπαίκτες του για να... γυρίσουν τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων θα μείνει αξέχαστη στον Μιχάλη Λούντζη.

Λούντζης: «Θα θυμάμαι την ανατροπή με την Τουρκία»

Ο γκαρντ της Εθνικής Εφήβων και του Παναθηναϊκού μίλησε στον Sport24 Radio 103,3. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε...

Για το αν έχει προλάβει να ξεκουραστεί: «Πανηγυρίζαμε οπότε δεν κοιμηθήκαμε»

Για τις θυσίες που έκαναν και αν τελικά άξιζε τον κόπο: «Άξιζε τον κόπο. Δικαιωθήκαμε βγήκαμε πρώτοι και τώρα είμαστε πολύ χαρούμενοι, αυτή η προετοιμασία που ξεκίνησε για όλα τα παιδιά έβγαλε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα»

Για την προετοιμασία που έγινε: «Μόλις τελείωσε το παγκόσμιο κάναμε δύο εβδομάδες όλοι μαζί. Αυτή ήταν η προετοιμασία μας. Είμαστε περίπου τρεις μήνες στο γήπεδο»

Για τον τελικό κόντρα στην Τουρκία: «Ήταν πολύ δύσκολο. Ήταν ο τελικός. Όλοι ξέραμε ότι ήταν ένα δύσκολο ματς. Η εικόνα που είχαμε δείξει κόντρα στην Τουρκία στο πρώτο ματς δεν ήταν η ίδια. Ήταν πολύ έτοιμη. Στο τέλος με την άμυνα και την βοήθεια του κόσμου πήραμε τη νίκη και το τρόπαιο»

Για το άναρχο μπάσκετ στο φινάλε του αγώνα: «Η τακτική ήταν πάρα πολύ καλή. Έτσι μας ανάγκασαν να παίξουμε ένα άναρχο μπάσκετ και ευτυχώς μας βγήκε σε καλό. Μπορούμε να πούμε ότι είναι μία άτυπη ρεβάνς για το Ηράκλειο»

Για το ότι οι συνομηλίκοι του κάνουν διακοπές και εκείνος πήρε μέρος στο τουρνουά: «Κάθε παιδί επιλέγει το τι θέλει να κάνει. Από την στιγμή που κάνουμε αυτό που μας αρέσει το ευχαριστιόμαστε και δεν μπορώ να πω ότι είναι θυσία. Τώρα οι κόποι μας ανταμείφθηκαν. Η οικογένεια παίζει πολύ σημαντικό ρόλο γιατί μας στηρίζει και είναι μαζί μας. Ήταν σαν ένα ευχαριστώ που πήγαμε και τους αγκαλιάσαμε στο τέλος»

Για την κατάκτηση του χρυσού: «Το γεγονός ότι το κατακτήσαμε σημαίνει ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Το 2008 πάλι η ομάδα είχε βγει πρώτη. Το ότι το κατακτήσαμε είναι πολύ σημαντικό για εμάς»

Για το πως ασχολήθηκε με το μπάσκετ: «Απλά μου άρεσε. Ήθελα να κάνω κάτι που μου αρέσει, να γυμναστώ. Ήταν το ποδόσφαιρο, μετά ήρθε το μπάσκετ, το ευχαριστιόμουν, έκανα την γυμναστική μου και μετά είδα ότι ήμουν καλός»

Για την παράδοση που έχει δημιουργήσει το μπάσκετ: «Εδώ στην Ελλάδα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και χθες καταφέραμε και εμείς με τον τρόπο μας να δώσουμε λίγη χαρά στον κόσμο»

Για το τι θα έχει να θυμάται σε τρία χρόνια από τώρα: «Αυτό που θα θυμάμαι είναι η ανατροπή με την Τουρκία. Δεν ήταν ότι κερδίζαμε. Χάναμε όλο τον αγώνα και κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να γίνει αυτή η ανατροπή»

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου