«ΙΔΑΝΙΚΟΣ Ο ΣΑΣΑ» (VIDS)

Ο Γιώργος Καλαϊτζής μίλησε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ» για τον Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, αλλά και το δικό του ρόλο στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού

«Ιδανικός ο Σάσα» (vids)

Ο Γιώργος Καλαϊτζής έβαλε και πάλι τη φανέλα με το «τριφύλλι», αυτή τη φορά όμως αυτή του προπονητικού τιμ των Ακαδημιών, στις οποίες ξεκινά στο πλευρό του Φραγκίσκου Αλβέρτη. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού μίλησε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ» για την έλευση του Σάσα Τζόρτζεβιτς, τον οποίο είχε αντιμετωπίσει και ο ίδιος ως παίκτης: «Θυμάμαι ήμουνα στην Εθνική ομάδα το 1997 και από τα πρώτα φιλικά που έπαιξα ήταν με τη Γιουγκοσλαβία. Ήταν τότε τραυματισμένος ο Κορωνιός και είχα παίξει πάρα πολύ. Όταν έφτασα κοντά στον Τζόρτζεβιτς μου έβγαζε μια απίστευτη αύρα. Αισθανόμουν τόσο τυχερός που αυτό το ματς το έχω χαραγμένο στο μυαλό του. Έλεγα μέσα μου ότι παίζω αντίπαλος με τον Τζόρτζεβιτς. Μπορεί να «παντρέψει» πάρα πολλά κομμάτια, όπως το «στήσιμο» της ομάδας, το ειδικό βάρος αλλά και τη διαχείριση που έχει να κάνει. Έχω φίλους άλλων ομάδων οι οποίοι με το άκουσμα του Τζόρτζεβιτς θέλουν να έρθουν να δουν την ομάδα. Ξεκινάει από μία πολύ θετική βάση όλο αυτό το εγχείρημα. Είναι ίσως ο πλέον ιδανικός για να ανοίξει έναν νέο κύκλο που θα είναι πολύ μεγάλος. Είναι ένας άνθρωπος που έχει το ειδικό βάρος να το κάνει και απέδειξε ότι έχει και τις γνώσεις. Διαχειρίστηκε αθλητές που δεν είναι εύκολο να το κάνεις. Παίκτες με ταλέντο και προσωπικότητα».

Βέβαια, ο Γιώργος Καλαϊτζής μίλησε και για το δικό του ρόλο ως προπονητής των Ακαδημιών: «Έβαλα και πάλι τη μπλούζα με το «τριφύλλι» και δεν σας κρύβω πως νιώθω συγκινημένος. Αυτή τη φορά έρχομαι στο σύλλογο από ένα άλλο πόστο. Από ένα πόστο που έχει πάρα πολύ μεγάλη ευθύνη. Γιατί θεωρώ πως τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ δημιουργικά για εμένα αλλά σαν αθλητής αντιμετωπίζεις τα πράγματα διαφορετικά. Σε έχουν μέσα σε μια γυάλα. Έχουν άλλοι την ευθύνη. Περισσότερο οι προπονητές και λιγότερο εμείς. Τώρα, σε ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι, όπως, είναι αυτό των παιδιών. Και από μόνη της αυτή η λέξη απαιτεί πολύ μεγάλο σεβασμό. Όταν μιλήσαμε με τον Φραγκίσκο γι’ αυτό το πλάνο του Παναθηναϊκού με βρήκε απόλυτα σύμφωνο. Είναι αυτό που είπε. Μια ιδέα που παίρνει σάρκα και οστά. Βλέπαμε όλα αυτά τα χρόνια παιδιά που έχουνε ταλέντο, αλλά κάτι να τους λείπει. Αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι που βρισκόμαστε στην ομάδα μπορούμε να τους δώσουμε το κάτι παραπάνω. Και αυτή είναι η διαφορά. Μια κουλτούρα και νοοτροπία που θα τους συνοδεύσει σε όλη τους τη ζωή ξέχωρα το επίπεδο που θα φτάσουν να παίζουν. Τιμή μου που φοράω και πάλι τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Μου αρέσει να είμαι ανάμεσα σε παιδιά. Και εκτός από το τεχνικό κομμάτι θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά στόχο και όραμα.

Δείτε βίντεο από τη συνέντευξή του στην «ΠΡΑΣΙΝΗ»:

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
VIDEO GALLERY
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου