ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΑΨΑ

Παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και των Αγγελόπουλων, που συνέχισαν την μουρμούρα, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των διαιτητών του ντέρμπι.

Έλεος με την κλάψα

Το χριστουγεννιάτικο ξεπερθένιασμα ακόμα να το χωνέψουν στον Ολυμπιακό, που σχεδόν ένα μήνα μετά συνεχίζουν την κλάψα για τον ημιτελικό του ΟΑΚΑ. Αυτή την φορά έγινε στο περιθώριο της κλήρωσης των διαιτητών του ντέρμπι της Δευτέρας, όπου επιστρατεύτηκαν για πρώτη φορά οι δύο ιδιοκτήτες των λιμανίσιων, μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ, Γιώργο Σκινδίλια. Μάλιστα δεν πτοήθηκαν από το γεγονός οτι παρών ήταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους.

«Αποκλείσατε 3 διεθνείς διαιτητές, μπορείτε να μας πείτε το λόγο;» ρώτησε ο Γιώργος Αγγελόπουλος, πριν παρέμβει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Παρακαλώ πιο σύντομα, γιατί έχουμε και δουλειές. Γιατί δεν ρωτάτε τους εκπροσώπους σας στην κλήρωση να σας απαντήσουν. Εδώ είναι ο κ.Σκινδήλιας. Έπρεπε να είχατε ενημερωθεί».

«Εγώ υποβάλλω ένα ερώτημα στο προεδρείο. Θέλετε να απαντήσετε ή θα απαντήσει ο κ.Γιαννακόπουλος για εσάς; Σας ρωτώ. Για ποιο λόγο αποκλείσατε τους διαιτητές;» επανέλαβε.

«Έτσι αξιολογήσαμε. Είναι ένα παιχνίδι ύψιστης βαθμολογικής σημασίας κι έτσι αξιολογήσαμε» απάντησε το προεδρείο, αλλά δίχως να καλύψει την πλευρά του Ολυμπιακού: «Το έχετε ξανακάνει ποτέ; Έχετε ξανακόψει κάποιον άλλο; Να σας πω εγώ γιατί το κάνατε. Γιατί αυτοί οι 3 είχαν το θάρρος και το σθένος να γράψουν αυτά που έκανε ο κ. Γιαννακόπουλος. Το είχατε ξανακάνει στα playoffs;».

«Χάσατε την αξιοπιστία που είχατε, μας κοροϊδεύετε, λέτε ψέμματα. Αποφασίσατε να κόψετε μόνοι σας 3 διαιτητές» πρόσθεσε ο συνιδιοκτήτης της Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός σε πιο επιθετικό ύφος.

Γ. Αγγελόπουλος: «Θα μας πείτε και για το παιχνίδι Κυπέλλου στο Ο.Α.Κ.Α.; Εσείς κάνετε μία κλήρωση μόνοι σας, τι μας φωνάζετε. Βάσει κανονισμού κάνετε ό,τι θέλετε και κλήρωση και ορισμό ότι θέλετε κάνετε. Πώς αξιολογείτε τη διαιτησία στο Ο.Α.Κ.Α.; Θέλω μία αξιολόγηση».

Προεδρείο: «Θεωρώ ότι δεν υπήρχε πρόβλημα».

Γ. Σκινδήλιας: «Έπεσε μία φωτοβολίδα κι οι διαιτητές δεν το έγραψαν στο φύλλο αγώνα, έγινε σωστά ή λάθος;»

Προεδρείο: «Προχωράμε τη διαδικασία».

Μ. Παπαδόπουλος: «Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να δημιουργηθεί όξυνση και να φανατίσετε τον κόσμο. Έχει σημασία που έπεσε η φωτοβολίδα; Εσείς προσπαθείτε ή να διακοπέί το παιχνίδι ή να μην γίνει καθόλου».

Π. Αγγελόπουλος: «Έχουμε άδικο; Εσείς τι θα κάνατε στην θέση μας; Εμείς αύριο το πρωί με τον κ.Γιαννακόπουλο θα πάμε στον εισαγγελέα για να μας κάνει συστάσεις».

Μ. Παπαδόπουλος: «Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η όξυνση. Εσείς θέλετε να πείτε ότι ο διαιτητής είδε τη φωτοβολίδα και δεν την έγραψε. Αυτή είναι η τακτική σας, να τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός και να παίξει κεκλεισμένων των θυρών. Ετσι αποφασίσατε. Για μία φωτοβολίδα τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός; Μήπως δύο φορές που διακόπηκε ο αγώνας έπεσε μία φωτοβολίδα; Που έπεφταν μαχαίρια σε αστυνομικό; Θυμάστε που εσείς παρακαλούσατε τον κόσμο; Μήπως θυμόσαστε; Το θέμα σας ήταν να τιμωρηθεί άλλη μία φορά ο Παναθηναϊκός, το είδαμε, αυτή είναι η τακτική σας όχι να παίξετε μπάσκετ».

Γ. Σκινδήλιας: «Έχετε μάθει να σας χαϊδεύουν και να σας προστατεύουν. Η τακτική η δική μας είναι η ισονομία ανάμεσα σε όλες τις ομάδες. Μη μιλάτε εσείς».

Μ. Παπαδόπουλος: «Αφού θέλετε να σας τα πω στον πληθυντικό. Απευθύνεστε και μιλάτε για ένα ματς Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού, όχι για κάποιο προσωπικό σας θέμα. Αν έχετε κάποιο προσωπικό πείτε ότι θέλετε»

Γ. Σκινδήλιας: «Ο κανονισμός λέει ότι τιμωρούνται με 45 μέρες που δεν έγραψαν κάτι στο φύλλο αγώνα που έχει γίνει; Το ξέρετε, επομένως ο Αναστόπουλος με τον οποίο ξεκινήσατε δεν πρέπει σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας να είναι εδώ».

Δ. Γιαννακόπουλος: Τελειώνετε. Σας παρακαλώ έχουμε και δουλειές. Εμείς δεν παίζουμε online σκάκι. Αυτά να τα πείτε αύριο το πρωί στους αθλητικούς εισαγγελείς».

Κ. Κορομηλάς: «Σας παρακαλώ, εδώ υπάρχουν άλλες 12 ομάδες. Μιλάτε μόνο εσείς να τις σεβαστείτε».

Γ. Σκινδήλιας: «Δεν έχουμε ακούσει κάποιο παράπονο από τις άλλες ομάδες αν κι ο κ.Σκαραφίγκας έκανε κάποιο παράπονο για τη διαιτησία».

Κ. Κορομηλάς: «Επειδή τα είπε ο κ.Σκαραφίγκας δεν πάει να πει ότι είχε και δίκιο».

Ν. Ζαβλανός: «Δεν είδα τον αγώνα του Π.Α.Ο.Κ. με την Ελευσίνα. Πώς να καλέσω έναν διαιτητή και να τον τιμωρήσω;».

Π. Αγγελόπουλος: «Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα. Εγώ μπορώ να σας πω τι είπε συγκεκριμένος διαιτητής στον Υπουργό».

Δ. Γιαννακόπουλος: «Είναι φοβερό αυτό. Το τι λένε οι Υπουργοί με τους διαιτητές μόνο οι κ.Αγγελόπουλοι μπορούν να το γνωρίζουν».

Μ. Παπαδόπουλος: «Εχετε θέσει θέμα για 3 διαιτητές. Πείτε μας ποιοι είναι».

Γ. Αγγελόπουλος: «Είναι αυτοί που έχουμε γράψει στην ανακοίνωση».

Μ. Παπαδόπουλος: «Εσείς κάθε δύο μέρες βγάζετε ανακοίνωση. Μπορεί να μας ξεφύγει και καμία. Πείτε ποιοι είναι οι διαιτητές. Αλλά αυτή είναι η προπαγάνδα σας».

Γ. Αγγελόπουλος: «Ο ένας απ' τους διαιτητές είναι αυτός που, όταν είχε εισβάλλει στα αποδυτήρια στο Σ.Ε.Φ. ο κ. Γιαννακόπουλος του είχε πει ότι αυτός είχε εφεύρει την αλητεία».

Μ. Παπαδόπουλος: «Αυτά είναι δικά σας».

Δ. Γιαννακόπουλος: «Ξέρω κι εγώ να πετάω λάσπη. Εσείς προσπαθείτε να κάνετε ό,τι μπορείτε για να διακοπεί ο αγώνας. Φαίνεται κι απ' τις δηλώσεις του κ.Μπαρτζώκα, του κ.Σπανούλη, των αντιπροέδρων σας. Σας έχει καταλάβει πλέον όλη η Ελλάδα».

Γ. Αγγελόπουλος: «Κατά διαβολική σύμπτωση απ' αυτούς τους διαιτητές έχουμε χάσει τίτλους. Δεν συμφωνείς, Δημήτρη;».

«Ας τελειώνουμε με τη διαδικασία κι ας κάτσουν μετά μέχρι το βράδυ οι κ.Αγγελόπουλοι να πουν ό,τι θέλουν με τους διαιτητές. Εγώ θέλω να φύγω, έχω και δουλειές» είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αλλά ο κ.Κορομηλάς απάντησε πως «επειδή οι κ.Αγγελόπουλοι ήρθαν για πρώτη φορά στη διαδικασία, ας τους αφήσουμε να πουν τι θέλουν».

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος ξαναπήρε το λόγο: «Ο Φούφης σας προστατευσε μετά το ντου που κάνατε στο Ο.Α.Κ.Α., αυτός είναι ο νόμος του Ο.Α.Κ.Α., τον ξέρουμε. Και μετά οι διαιτητές άλλαξαν την κατάθεσή τους. Αυτοί οι διαιτητές είναι που τους έχουν στοχοποιήσει. Εγώ μιλάω για την αδιαφάνεια, εσείς δε δίνετε λόγο σε κανένα. Λέτε "Αυτός έξω". Πείτε κάτι: Πάχυνε, είναι αγενής, παίζει στοίχημα, είναι ντοπέ και γι' αυτό είναι έξω. Παλιά τους λέγατε ντεφορμέ, τώρα τους λέτε έξω. Τεκμηρίωση... Δεν έχετε να πείτε για ποιο λόγο τους βγάζετε εκτός. Δεν απαντάτε σ' αυτό, κάντε ό,τι θέλετε και στα επόμενα παιχνίδια το ίδιο θα κάνετε. Ο,τι θέλετε... Δεν δίνετε λόγο σε κανένα».

Κ. Κορομηλάς: «Σας λέω δεδομένα ότι οι διαιτητές μας είναι το εντιμότερο κομμάτι της κοινωνίας».

Π. Αγγελόπουλος: «Εμείς θέλουμε να μας εξηγείτε τους νόμους. Και στο παρελθόν έχετε προχωρήσει σε ορισμό. Για την περίπτωση του ορισμού ο Ολυμπιακός έχει δεχτεί. Εμείς λέγαμε "ναι". Κα μία και δύο φορές. Αλλος έλεγε "όχι". Και για πρόπέρσι στον πέμπτο τελικό του 2012 στο Σ.Ε.Φ. είχε ειπωθεί αυτό».

Κ. Κορομηλάς: «Χαίρομαι που σας βλέπω να μιλάτε στον ενικό μεταξύ σας και θα ήταν καλό να συμφωνήσετε στο τι διαιτητές θέλετε. Δέκα, δύο, τρείς; Είναι πολύ καλό που έχετε οικειότητα μεταξύ σας».

Γ. Αγγελόπουλος: «Δεν υπάρχει καμία οικειότητα. Μιλάμε έτσι επειδή είμαστε κοντά στην ηλικία. Δεν στοιχειοθετείται καμία οικειότητα».

Ν. Ζαβλανός: «Θέλω να πω ότι είμαστε η μοναδική χώρα που γίνεται αυτό το πράγμα, με δημοσιογράφους κι ανοικτές κληρώσεις διαιτητών».

Γ. Αγγελόπουλος: «Εγώ την άνοιξα αυτή τη διαδικασία; Εσείς την ανοίξατε, κλείστε τη».

Δ. Γιαννακόπουλος: «Να κάνω μία ερώτηση κ.Ζαβλανέ. Οι αντιεξουσιαστές που έκαναν τη ζημιά στο μαγαζί σας χθες το βράδυ βρέθηκαν;».

Κ. Κορομηλάς: «Δεν έχει να κάνει αυτό με τη διαδικασία».

Δ. Γιαννακόπουλος: «Ναι. Δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένους ανθρώπους».

Γ. Αγγελόπουλος: «Οι αντιεξουσιαστές που είχαν κάνει τη ζημιά στο μαγαζί του κ.Ρήγα μήπως βρέθηκαν; Που ήταν πρωτοσέλιδο στην Πράσινη. Μήπως βρέθηκαν;».

Τελικά μετά από λίγη ώρα, προχώρησε επιτέλους η διαδικασία με τους Χριστοδούλου, Σχινά και Αναστασόπουλο να αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας την δύσκολη αποστολή του ντέρμπι. Κάτι που δεν άρεσε στον Παναγιώτη Αγγελόπουλο, ο οποίος στις δηλώσεις του, είπε: «Είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε εδώ απ' το 2004, για να δούμε πώς γίνεται η κλήρωση, ο ορισμός, το μαγείρεμα. Οι 2 απ' τους 3 διαιτητές είναι οι ίδιοι με τις προάλλες. Είναι αστεία η κατάσταση που ζούμε. Κωμική. Τώρα καταλάβαμε πώς πετάμε τα εκατομμύριά μας», ενώ στο ίδιο ύφος ήταν κι οι δηλώσεις του αδερφού του, Γιώργου.

Aπ' την άλλη, η πλευρά του Παναθηναϊκού ήταν ήρεμη και δεν είχε πολλά να πει, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να λέει: «Πριν από χρόνια είχαμε τον Διαμαντίδη και τον Σπανούλη και χάνατε το Πρωτάθλημα και πάλι διαμαρτυρόσασταν. Τώρα που πήρατε κατά εσάς και... κατά πολλούς τον καλύτερο παίκτη στην Ευρώπη πάλι διαμαρτύρεστε. Κάτι σας φταίει». 

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο, 20 Απριλίου