«ΘΑ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΖΟΤΣ ΑΝ...»

Πιστός στον Παναθηναϊκό θα έμενε ο Δημήτρης Ιτούδης αν δεν έφευγε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του.

«Θα έμενα με τον Ζοτς αν...»

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για όλους και για όλα σε συνέντευξή του, τονίζοντας πως αν ο Ζοτς είχε μείνει στον Παναθηναϊκό το ίδιο θα είχε κάνει και ο ίδιος... Επίσης, αναφέρθηκε στη πορεία του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, αλλά και στη συνεργασία που είχε με τον Ομπράντοβιτς.

Aναλυτικά όσα είπε στον Arena 89,4:

Για τον αν θα παρέμενε «δεξί χέρι» του Ομπράντοβιτς σε περίπτωση που συνέχιζε στον Παναθηναϊκό: «Νομίζω ότι δεν θα άλλαζε κάτι, αν ο Ομπράντοβιτς έμενε στον Παναθηναϊκό. Η συνεργασία μας ήταν εξαιρετική. Θα έμενα δίπλα του. Από εκεί και πέρα, εγώ έκανα πράξη να αρνηθώ κάποιες προτάσεις, επειδή είχα συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Μετά από συζήτηση με συγκεκριμένους ανθρώπους, τους οποίους εμπιστεύομαι απόλυτα, πήρα τις αποφάσεις μου. Επί ένα χρόνο πήγα σε διάφορα σεμινάρια και με τον Ζέλικο στο Ντιτρόιτ, στο ΝΒΑ. Η παρουσία μου στον Παναθηναϊκό δεν ήταν συμβατική, υπήρχαν ευθύνες και μια πολύ στενή συνεργασία με τον Ομπράντοβιτς. Η συνεργασία μας είχε περάσει σε άλλο επίπεδο και ήμουν έτοιμος ανά πάσα στιγμή να κάνω το επόμενο βήμα».

Για την συνεργασία του με τον Ομπράντοβιτς: «Είμαι άνθρωπος, που αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Συμμετείχα ενεργά και στις καλές και στις κακές στιγμές του Παναθηναϊκού. Όλα αυτά με βοήθησαν πάρα πολύ για να μπορέσω να βγω έξω και να αναλάβω μια ομάδα. Η οικογένεια Γιαννακόπουλου επένδυσε και κατάφερε να φτιάξει μια πολύ δυνατή ελληνική ομάδα στον Παναθηναϊκό, με συνέχεια και συνέπεια σε όλες τις διοργανώσεις».

Για την φετινή πορεία του Παναθηναϊκού και τον Ολυμπιακού: «Ο Παναθηναϊκός παίζει καλό μπάσκετ, ενώ ο Ολυμπιακός περνάει αυτή την εποχή μια αγωνιστική κρίση. Αυτό το θεωρώ φυσιολογικό, ακαόμη και για μια ομάδα αυτού του επιπέδου. Είναι δεδομένο πως οι δύο θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Πόσο θα μετρήσουν οι έδρες θα φανεί στη συνέχεια.».

Για την Ευρωλίγκα: «Είναι πολύ νωρίς ακόμη, αν και η φάση των 16 είναι η πιο σημαντική. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες τρεις θέσεις του ομίλου, που βρίσκονται οι δύο ελληνικές ομάδες και είναι και ο πιο δύσκολος, πιστεύω ότι δεν θα έχουν ντεζαβαντάζ έδρας. Είναι πολύ νωρίς να πούμε οτιδήποτε για όλες τις διοργανώσεις».

Για την κατάσταση στην Α1: «Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν δύο οικογένειες στην Ελλάδα, που βάζουν πολλά χρήματα στις δύο ομάδες. Στην Τουρκία αυτές οι οικογένεις είναι δέκα. Προφανώς, πρέπει να διαφοροποιηθούν οι στόχοι ομάδων, που δεν έχουν μεγάλα έσοδα, ώστε να επαναπροσδιορίσουν τους στόχους τους. Πρέπει να στηριχτούν στις υποδομές και σε παίκτες που αγαπάνε την φανέλα».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 24 Ιουνίου