ΣΤΕΦΑΝΟΥ: «ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΟΙ»

Ο Τάκης Στεφάνου μίλησε για την κατάσταση της ομάδας και επισήμανε πως βρίσκεται σε καλό δρόμο, ενώ αναφερόμενος στο ματς με την Ρεάλ (25/1, 21:00) τόνισε πως αν είναι συγκεντρωμένοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.

Στεφάνου: «Είναι άψογοι»

Αναλυτικά η συνέντευξη του Τάσου Στεφάνου στον «Sentra 103,3»:

Για την περίοδο 1962-63 όταν έπαιξαν Παναθηναϊκός-Ρεάλ: «Φοβόμασταν μην βρέξει. Το γήπεδο δεν είχε τζάμια. Το πρωί του αγώνα ήταν χάλια το γήπεδο. Ρίχναμε πριονίδι για να τραβήξει το νερό. Είχε πίσσα με φελό το γήπεδο. Ευτυχώς δεν έβρεξε! Είχαμε και άγχος για το που θα καθίσει και η πριγκίπισσα Σοφία».

Για τη θέση που κατείχε το μπάσκετ όταν έπαιζε εκείνος: «Το ποδόσφαιρο ήταν πρώτο, ακολουθούσαν ο στίβος, το βόλεϊ, το πόλο... Το μπάσκετ πέμπτο. Όχι ότι δεν είχε ταλέντα. Είχε και πολλά μάλιστα. Η αγάπη για το άθλημα ήταν αυτή που σε τραβούσε στο άθλημα τότε».

Για την βράβευση Μουρούζη: «Ηταν υποχρέωση όλων μας. Ευχαριστώ τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τους αδερφούς Γιαννακόπουλους πιο πριν. Αν ξεχάσεις το παρελθόν σου, δεν ξέρεις το μέλλον σου. Εγώ σέβομαι το παρελθόν, τους βλέπω σαν θεούς, τους έβλεπα και τότε σαν θεούς κι όσο ζω θα κάνω προτάσεις για να τιμούμε τέτοιους ανθρώπους. Τον Μουρούζη τον παρακολουθώ από το 1952».

Για τον «τάφο του Ινδού»: «Υπήρχε η Αρτζεντίνα ένα σινεμά, το οποίο υπάρχει ακόμα, αλλά είναι κλειστό. Τότε έδειχνε μια ταινία «τον τάφο του Ινδού». Και τους είπα όταν είδαμε την ταινία, ο τάφος δεν μοιάζει με το γήπεδό μας; Κι έτσι έμεινε».

Για το αν φοβήθηκε όταν αποχώρησαν οι αφοί Γιαννακόπουλοι ότι τελειώνει ο Παναθηναϊκός: «Τους έχω σαν οικογένεια και ήξερα ότι δεν θα άφηναν την ομάδα στο έλεος της. Κι ο Δημήτρης δεν ήθελε να μπει και τελικά μπήκε, έχει κάνει πολλά κι έχει πολύ διάθεση ακόμα».

Για την φυγή Ομπράντοβιτς, των 12 παικτών και πως οριοθετείται η επιτυχία: «Μια ομάδα που ξεκίνησε από το μηδέν, περιμένεις να είσαι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Παραδόξως έχει γίνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά με τον Αργύρη που τον ξέρω από παιδί και τον Γιαννακόπουλο που έχει κάνει φοβερή δουλειά».

Για το πότε θα επανέλθει στην κορυφή η ομάδα: «Δεν πίστευα ότι φέτος θα έχουμε προχωρήσει τόσο πολύ. Βλέπω ότι ήδη βαδίζουμε σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Το παρήγορο είναι ότι όλοι είναι καλά παιδιά και είμαστε οικογένεια με όλη τη σημασία της λέξης. Είναι βασικό για μια ομάδα. Σ' αυτό έχουν βοηθήσει πολύ οι παράγοντες και οι τωρινοί και οι προηγούμενοι. Μας έκανε ο Δημήτρης ο Γιαννακόπουλος σπίτι του τραπέζι και δεν ήταν απρόσωπο σε ένα μαγαζί. Ηρθαν όλοι με τις οικογένειές τους, αθλητές, προπονητές. Φύγανε όλοι κατενθουσιασμένοι. Ήταν μια υπέροχη ατμόσφαιρα».

Για την εμπλοκή του με τον Φεϊζάλ: «Το ξεκαθάρισα γιατί έλεγαν ότι αυτοί που πάνε να μπουν θα κάνουν ζημιά στον Παναθηναϊκό. Είμαι 50 χρόνια και ποτέ δεν θα έκανα ζημιά στον Παναθηναϊκό».

Για το αποψινό ματς με τη Ρεάλ: «Ενας καλός και συγκεντρωμένος Παναθηναϊκός δεν έχει να φοβηθεί. Αξίζει τον κόπο να πιστεύουμε στα παιδιά αυτά και στον προπονητή. Δικαιώνομαι γιατί είμαι και ρομαντικός. Είναι άψογοι. Κόσμο θα έχει πάρα πολύ».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 17 Ιουλίου