ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ… ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ»

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως το μπάσκετ είναι άθλημα που ανήκει στον Παναθηναϊκό ενώ ανέφερε ότι ο δεν κατάλαβε ποτέ γιατί αποχώρησε από το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός «αδειάζοντας» τους «ερυθρόλευκους» για τη συνολική στάση τους.

Τσίπρας: «Το μπάσκετ… ανήκει στον Παναθηναϊκό»

Στη ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την ενότητα για το ποδόσφαιρο – στην οποία αναφέρθηκε και στην πιθανότητα κατασκευής γηπέδου στον Βοτανικό – μίλησε και για το ελληνικό μπάσκετ. Ο πρωθυπουργός της χώρας, αρχικά σχολίασε πως: «Είμαι της εποχής που στο μπάσκετ ήταν ο Άρης η ομάδα που έκανε όμορφες τις Πέμπτες μας, όμως, μετά επανήλθε το άθλημα εκεί που… ανήκει, στον Παναθηναϊκό. Εγώ μικρός, έβλεπα στον «Τάφο του Ινδού» τον Στεργάκο, τον Βίδα, τον Κορωναίο, με προπονητή τον Κυρίτση».

Στην επισήμανση πως ο Ολυμπιακός αποχώρησε από το πρωτάθλημα κι αν η πολιτεία έχει σκοπό να παρέμβει στο μπάσκετ, ανέφερε: «Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί αποχώρησε ο Ολυμπιακός. Καταρχάς, από το καταστατικό της UEFA και της FIBA, υπάρχει αυτοδιοίκητο, η κυβέρνηση θα έπρεπε να παρεμβαίνει απολύτως θεσμικά για κάποιους γενικούς κανόνες». Επί της ουσίας… άδειασε τον Ολυμπιακό για τη στάση που κρατάει το τελευταίο διάστημα.

Από εκεί και πέρα, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Θεωρώ ότι και στο μπάσκετ θα πρέπει να γίνουν τομές και κυρίως να αξιοποιηθούν νέοι άνθρωποι. Βλέπω στη Λιθουανία τον Σαμπόνις πρόεδρο, στην Τουρκία τον Τούρκογλου, στη Σερβία τον Μποντίρογκα, τον δικό μας τον παλιό. Εδώ γιατί δεν θα μπορούσε να είναι ένας νέος άνθρωπος; Ένας Διαμαντίδης, ένας Παπαλουκάς, ένας Αλβέρτης; Τον εκτιμώ τον κύριο Βασιλακόπουλο, με είχε βοηθήσει να βρω εισιτήρια στο Final Four στην Πυλαία το 2000, αλλά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είναι ο ίδιος. Θα πρέπει να γίνουν τομές και αλλαγές».

Στη συνέχεια, επανήλθε στο θέμα των παρεμβάσεων της πολιτείας και το πόσο είναι αυτές εφικτές, λέγοντας: «Είναι άχαρος ο ρόλος μου, θυμάμαι που ζητούσε ο κύριος Αγγελόπουλος «να παρέμβει ο πρωθυπουργός». Πως να παρέμβει και τι να λύσει ακριβώς; Στο μπάσκετ ειδικά, που είναι το εθνικό μας σπορ κι έχουμε δεκάδες τίτλους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, νομίζω ότι πρέπει να σταματήσει η ροπή προς τα κάτω. Πρέπει να γίνουν τομές και να υπάρξουν συνεννοήσεις. Έχω την αίσθηση, παρακολουθώντας και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ότι τα εθνικά πρωταθλήματα δεν πάνε καλά. Εκτός της Ισπανίας και της Τουρκίας. Εντάξει τώρα, και αυτό το χάλι τώρα στην Ελλάδα να μην ξεκινάνε αγώνες θα πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να σταματήσει αυτό, διάβαζα δηλώσεις του Πιτίνο που έλεγε που ήρθα; Θα πρέπει να κοιτάμε το συλλογικό συμφέρον και όχι το συμφέρον του συλλόγου. Θα πρέπει να το δουν πρώτα από όλα αυτό οι παράγοντες».

Πηγή: Onsports.gr

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου