ΛΙΝΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ: «Ο ΠΙΤΙΝΟ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΑΛΛΟΝ ΑΕΡΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ»

Ο προπονητής της εθνικής Κύπρου, Λίνος Γαβριήλ, είδε από κοντά τις προπονήσεις του Ρικ Πιτίνο στον Παναθηναϊκό και μίλησε με πολύ καλά λόγια, για την δουλειά του 66χρονου προπονητή, τονίζοντας πως έχει δώσει άλλον αέρα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

 

Λίνος Γαβριήλ: «Ο Πιτίνο έχει δώσει άλλον αέρα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ»

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο προπονητής της εθνικής Κύπρου, Λίνος Γαβριήλ στο ραδιόφωνο του Sport24 :

Για τη σύγκριση ελληνικού και κυπριακού πρωταθλήματος: «Η Ελλάδα έχει τεράστια επιρροή στην Κύπρο, αφού όλοι παρακολουθούν το ελληνικό πρωτάθλημα. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ομοιότητες, αφού εδώ έχουμε πολλούς Αμερικανούς παίκτες, όπως παραδείγματος χάρη στο Ισραήλ. Οπότε μιλάμε για διαφορετικής λογικής πρωταθλήματα, καθώς στην Ελλάδα κυριαρχεί το σκεπτόμενο μπάσκετ».

Για τις προπονήσεις του Ρικ Πιτίνο τις οποίες παρακολούθησε: «Είχα έρθει και όταν ήταν ο Τσάβι Πασκουάλ προπονητής, οπότε είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια. Είδα πράγματα που δείχνουν την ταυτότητα του Hall Of Famer κι αυτής της τεράστιας προσωπικότητας που λέγεται Ρικ Πιτίνο. Ο κόουτς έχει δώσει ρόλο και στους βοηθούς του κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και επεμβαίνει σε κομμάτια τακτικής. Δίνει μεγάλη έμφαση στα βασικά του αθλήματος, έχει μεγάλη επιρροή στους παίκτες, οι οποίοι τον παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή. Έχει δώσει άλλον αέρα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και θα ήταν ευχής έργο να παραμείνει, καθώς έχει πολλά να διδάξει».

Για τη σύγκριση Πασκουάλ με Πιτίνο: »Από το μικρό διάστημα που παρακολούθησα και τις προπονήσεις των δύο μπορώ να πω ότι ο κ. Πασκουάλ δίνει μεγαλύτερο βάρος στην επίθεση και στο πως να αντιμετωπίσεις την αντίπαλη άμυνα. Φυσικά δουλεύει και στην άμυνα της ομάδας του. Και οι δύο δίνουν ρόλο στους συνεργάτες του, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για έναν οργανισμό. Έχουν διαφορετική προσέγγιση και στυλ, αφού ο κ. Πιτίνο δίνει βάση στις μικρές λεπτομέρειες που θα βοηθήσουν την ομάδα, ενώ οι προπονήσεις του είχαν μεγαλύτερη ένταση. Βέβαια είχα έρθει σε διαφορετικές περιόδους».

Για τους τελικούς της Basket League, Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Προμηθέας:«Δεν είδαμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με όλη τη χρονιά Αξίζουν συγχαρητήρια στον Προμηθέα για την προσπάθειά του. Ο κ. Γιατράς παρουσίασε μία καταπληκτική εικόνα, μία ομάδα με κατεύθυνση και στόχους. Έπαιζε απλά και διάβαζε το παιχνίδι. Η ομάδα του έχει ταλέντο, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Σημαντική είναι και η διαχείριση. Ο κ. Γιατράς ήταν καταπληκτικός στο κομμάτι της πειθαρχίας και πραγματικά με εντυπωσίασε ο Προμηθέας. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να παίξει το μπάσκετ που θέλει ο Ρικ Πιτίνο, με γρήγορο ρυθμό και τον Καλάθη να βάζει στο παιχνίδι τον ελεύθερο παίκτη. Το στυλ του κ. Πιτίνο ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά των παικτών».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου