ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ: ΤΟ ΜΥΘΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΟΥΙΛΚΙΝΣ (PHOTOS)

Ακόμα και σήμερα, 23 χρόνια μετά την ολοκλήρωση-ανακοίνωση της μεταγραφής του Ντομινίκ Ουίλκινς στον Παναθηναϊκό, η μεταγραφή αυτή αποτελεί την κορυφαία που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Το μυθικό συμβόλαιο του Ντομινίκ Ουίλκινς (photos)

Ένας εκ των κορυφαίων Hall of Famer του ΝΒΑ αποφάσιζε να μπει στο αεροπλάνο, να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι και να πει το «ναι» στην… μυθική προσφορά του Παναθηναϊκού και του Παύλου Γιαννακόπουλου και να γράψει… ιστορία. Ο «Human Highlight Film» άφηνε πίσω του τον… μαγικό κόσμο και ερχόταν στην Αθήνα και το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων για να φέρει το…. πρώτο Ευρωπαϊκό.

Σήμερα, συμπληρώθηκαν 23 χρόνια από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού στο «Παλέ Ντε Μπερσί» και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θυμήθηκε εκείνη την σεζόν που έμελλε να γραφτεί στην ιστορία. Εκείνη τη χρονιά που έμελλε να μπουν οι βάσεις της «πράσινης» Δυναστείας του Παύλου Γιαννακόπουλου. Του ιστορικού ηγέτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός που μαζί με την αστείρευτη συμβολή του αδελφού του Θανάση κατάφεραν να κάνουν την ομάδα την κορυφαία της Ευρώπης.

Τα χρήματα που δαπάνησε ο Παύλος Γιαννακόπουλος για να φέρει τον Ντομινικ Ουίλκινς στον Παναθηναϊκό και να προκαλέσει… σεισμό σε όλον τον κόσμο ήταν… αστρονομικά. Πολλά έχουμε ακούσει, πολλά έχουν γραφτεί, αλλά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με αφορμή την επέτειο του πρώτου Ευρωπαϊκού ανήρτησε το επίσημο έγγραφο της ομάδας προς τον Γιάννη Τάρκα (Έλληνα εκπρόσωπο του Ντομινικ Ουίλκινς) με το οποίο «κλείδωνε» η συμφωνία. Συμβόλαιο δύο ετών ύψους 7.000.000 δολλαρίων.

Μπόνους και λεπτομέρειες στο… πιάτο σας!

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
PHOTO GALLERY
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 18 Ιουνίου