ΘΟΡΘΑΝΟ: «ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΑΚΑ»

Ο άμεσος συνεργάτης του Τσάβι Πασκουάλ υποστήριξε πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να ξεχάσει ό,τι έγινε στη Γερμανία και να δυναμώσει εκτός έδρας.

Θορθάνο: «Να κερδίζουμε μακριά από το ΟΑΚΑ»

 «Ήταν μια ανόητη ήττα πράγματι. Υπάρχουν αριθμοί που ήταν ξεκάθαροι και το δείχνουν αυτό. Το 67% των σουτ τους, σημαίνει πως δεν κλείσαμε την άμυνά μας, τους δώσαμε πολλά εύκολα καλάθια μέσα στην ρακέτα μας. Το ποσοστό των τριπόντων μας, που σημαίνει ότι δεν βάλαμε ανοικτά και ελεύθερα σουτ, αλλά και τα 17 λάθη μας που σημαίνει πως τους δώσαμε την ευκαιρία σε 17 περιπτώσεις να πετύχουν εύκολα καλάθια. Αυτοί οι αριθμοί είναι ξεκάθαροι, δείχνουν σε μεγάλο βαθμό γιατί χάσαμε», είπε αρχικά ο Ινίγο Θορθάνο.

Όσο για την άμυνα στον Ντέντοβιτς, είπε: «Υπήρξε ένα διάστημα όπου η άμυνά μας ήταν καλή, αλλά σε αυτό το διάστημα δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Χάσαμε κάποιες κατοχές, και από ένα σημείο κι έπειτα χαλαρώσαμε την άμυνά μας. Ο Ντέντοβιτς δεν ήρθε από το πουθενά, είναι ένας σκόρερ. Τον γνωρίζω γιατί τον είχαμε στην Μπαρτσελόνα σε νεαρή ηλικία, ξέρουμε τις ικανότητές του».

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ξεκινάει τα έξι τελευταία χρόνια με ήττα στο πρώτο εκτός έδρας στην Ευρωλίγκα, απάντησε: «Δεν μου αρέσει αυτή η παράδοση, δεν θέλω να το σχολιάσω. Αν κερδίσουμε στα υπόλοιπα παιχνίδια θα είμαστε τέλεια. Ο στόχος μας είναι να κερδίζουμε σε όλα τα παιχνίδια. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν κερδίζουμε εκτός έδρας δεν θα γίνουμε πρωταθλητές. Αν νομίζουμε πως θα κερδίζουμε στο ΟΑΚΑ και αυτό  είναι όλο, τότε δεν θα είμαστε σε καλό δρόμο. Θα πρέπει να σκεφτόμαστε το μέλλον πλέον, είχαμε πει πως αυτή τη χρονιά θα πρέπει να κερδίσουμε περισσότερα παιχνίδια εκτός έδρας».

Τέλος, για τη συνέχεια, είπε: «Έχουμε ένα πολύ καλό γκρουπ, το σταφ λειτουργεί πολύ καλά και είμαστε σίγουροι πως θα δουλέψουμε όπως πρέπει για τον επόμενο αγώνα. Το καλό με τα συνεχόμενα παιχνίδια είναι πως ξεχνάς γρήγορα, είτε το καλό αποτέλεσμα, είτε το αρνητικό».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη, 18 Ιουλίου