ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΣΚΟΥΑΛ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Διαβάστε τί είπε ο Τσάβι Πασκουάλ για τους Έλληνες παίκτες και προπονητές, από όσα έχει μάθει από την εμπειρία του στον Παναθηναϊκό…

Τι λέει ο Πασκουάλ για τους Έλληνες παίκτες και προπονητές

Δυο γεμάτα χρόνια έχει πια στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό ο Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος έχει προφανώς μια πλήρη άποψη τόσο για τους παίκτες όσο και για τους προπονητές της χώρας. Στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο Cosmote Sport 4, ο Καταλανός τεχνικός του «τριφυλλιού» εξήγησε τα πιστεύω του αλλά και το πως πρέπει να προχωρήσει η «παραγωγική» διαδικασία παικτών στο ελληνικό μπάσκετ.

«Δεν υπάρχει… χρώμα που θα χαρακτηρίζει τον Έλληνα παίκτη, δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Υπάρχει αυτός που εχει καλή νοοτροπία και αυτός που δεν την έχει. Ο κάλος Έλληνας παίκτης είναι εργατικός, έχει νοοτροπία νικητή και είναι ανταγωνιστικός. Όλα αυτά τα στοιχεία αν τα έχει τότε τον ερωτεύεσαι . Αν δεν τα έχει τότε μπορεί να τον σκοτώσεις… Συνήθως οι παίκτες αυτοί που έχουν αυτά τα στοιχεία είναι οι μικροί. Τους βάζουν την ετικέτα για το ΝΒΑ και η ζωή τους τα έχει φέρει εύκολα. Έτσι, δεν ξέρουν να βρίσκουν την ισορροπία, την γραμμή ανάμεσα στην αυτοθυσία και την  αποφασιστικότητα την ώρα που αγωνίζονται», είπε αρχικά ο Πασκουάλ και πρόσθεσε:

«Αποτελεί υποχρέωση μας να βγάλουμε παίκτες Έλληνες. Εμείς οι προπονητές και μέρος της ιστορίας της κάθε ομάδας, μέρος του μέλλοντος εξαρτάται από το τι θα κάνουμε εμείς σήμερα. Ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε αυτούς τους παίκτες για να παίξουν στην πρώτη ομάδα και αν παραμείνουν σε αυτή θα αποτελέσουν μέρος του DNA της. Όμως υπάρχει μεγάλη βιασύνη με παίκτες που έρχονται ως σημαντικοί από τις μικρές ηλικίες, αλλά ειδικά στο δικό μας άθλημα αυτό το άλμα από τις υποδομές στο υψηλό επίπεδο είναι πολύ μεγάλο. Σε όλη την Ευρώπη, αυτοί οι παίκτες εμφανίζονται ένας ανάμεσα σε χιλιάδες».

Όσο για τους Έλληνες προπονητές, απάντησε: «Πιστεύω ότι είναι όλοι προπονητές τακτικής, φροντίζουν το αμυντικό κομμάτι, γενικά προσπαθούν να παίξουν σκληρά με τις ομάδες τους, με πάθος. Ίσως η χρήση της τακτικής στην Ελλάδα να είναι σε πιο υψηλό επίπεδο από ότι στην Ισπανία. Στην Ισπανία υπάρχει ο τύπος του προπονητή που φροντίζει πολύ, για να είναι λίγα πράγματα αλλά πολύ καλά προετοιμασμένα. Για αυτό εδώ γίνεται παραπάνω χρήση της τακτικής».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 22 Μαίου